UPRAVNI ODBOR „HERCEG FESTA“ SLOŽNO SAMO OKO CRKVENOG HORA

UPRAVNI ODBOR „HERCEG FESTA“ SLOŽNO SAMO OKO CRKVENOG HORA

173
0
Podijeli

dvorana parkI pored toga što rad UO JUK Herceg fest nije po zakonu i preporukama Ministarstva kulture, ovo tijelo zasjeda kako-tako, ali i dalje se sastaje. I to nekoliko puta u poslijednjih desetak dana.
Tako su se članovi Upravnog odbora „Herceg festa” okupili juče u sali SO Herceg Novi, uz prisustvo v.d dirktorke Dijane Krivokapić i upravnika Doma kulture u Bijeloj, Mića Lalovića.
Nije postignuto saglasje oko izbora i promjena u dirktorskoj fotelji, niti iznajmljivanja objekata u vlasništvu Hereceg festa. Ipak, jeste saglasje između UO i menadžmenta „Herceg festa” oko vraćanja Crkvenog hora iz Bijele u prostorije Doma kulture. – Samo to uspjeli smo da se dogovorimo, jer ovaj hor okuplja oko pedesetak članova, uglavnom djece i bili su tu od 1992. godine. Mjesto im i jeste u bijelskom Domu kulture -kaže nam predsjednik UO, Ivica Zidar.
O ostalim problematičnim temama, kaže, biće riječi narednih dana. Radio Jadran je dobio potvrdu da bi novi kandidat za v.d. direktoriku mogla biti Simonida Kordić, koja je na posljednjih nekoliko lokalnih izbora u Herceg Novom predstvljala Demokratsku srpsku stranku.
No, kako kaže Zidar nije ona jedina.
– Još jedno ime je u igri, ali o tome će odlučiti predlagač, ujedno i osnivač, SO Herceg Novi.
V.d. direktorka „Herceg festa”, Dijana Krivokapić, kaže nam da Crkveni hor iz Bijele nikada nije ni izbačen iz prostorija Doma kulture u Bijeloj. Iz njih su izašli, jer nije bilo struje.
– Sve što radi Zidar jeste ometanje u radu „Herceg festa” i ništa više. On po svaku cijenu hoće da nađe nešto što nisam dobro uradila, kako bi opravdao želju za mojom smjenom, ali ništa mu ne polazi za rukom. Izgleda da je najveća boljka ustvari preraspodjela prostorija u Domu kulture u Bijeloj, posebno prostorija od 300 kvdrata, sa 500 eura zakupnine – tvrdi Krivokapićka.
Ovakva višemjesečna kadrovska saplitanja u „Herceg festu” mogla bi ugroziti i planirane programe kluture, međutim Krivokapićka je izričita da se svi programi odvijaju po planu i uz pohvale.
– Angažovala sam ljude koji rade i obavaljaju posao na najbolji mogući način, jer nisam željela da se problemi koji se meni dešavaju utiču na odvijanje programa. Posebno sam ponosna na riječi hvale direktora Dana muzike, Borisa Kraljevića koji je bio i više nego zadovoljan organizacijom festivala -rekla je ona.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code