Upravni sud poništio odluku Skupštine o izboru predsjednice Nataše Aćimović

Upravni sud poništio odluku Skupštine o izboru predsjednice Nataše Aćimović

38
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_politika_avgust_natasa_acimovic_izjaveUpravni sud Crne Gore prihvatio je tužbu odbornika Građanskog saveza, Jovane Šijačić, Špira Vukovića i Blaga Radanovića i poništio odluku SO od 6. avgusta prošle godine o izboru predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataše Aćimović.
Presudu kojom se usvaja tužba Građanskog saveza donijelo je Vijeće sudija sa predsjednicom Svetlanom Budisavljević.
Uvidom u presudu, do koje je došao Radio Jadran, obrazloženo je, pored ostalog, da tužioci osporavaju zakonitost skupštinske odluke. Predsjednik Skupštine je po hitnom postupku sazvao sjednicu, suprotno uslovima i propisima koji to regulišu.
– Uz predlog za izbor predsjednika Opštine Herceg Novi, sem naznake da je podnijet u ime izborne liste „Izbor“, nije priložen niti dat dokaz da je predloženi kandidat zaista kandidat te izborne liste, ili bilo koje druge izborne liste koja je na izborima ušla u Skupštinu opštine sa najmanje jednim mandatom. Izborom su prekršene odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine Herceg Novi – navodi se u obrazloženju.
Skupština opštine je u odgovoru na tužbu ostala pri osnovnoj odluci i ukazala da je izbor kandidata izvršen u predviđenoj proceduri, uz puno poštovanje propisa koji to regulišu, sa predlogom da Sud odbije tužbu kao neosnovanu. Predsjednica opštine, kao zainteresovano lice, nije dala odgovor.
Radio Jadran čeka traženo reagovanje iz Opštine Hreceg Novi na presudu Upravnog suda kojom se poništava izbor predsjednice Nataše Aćimović.

38 Komentari

 1. Svi komentari su na mjestu.Trenutna predjednica opstine cita i govori sta joj se kaze, jednostavno ne smije ili ne misli svojom glavom, ali morate priznati , ni dobri Niksa Gojkovic nije pravi covjek za ovo mjesto.On zeli dobro gradu i hoce sve posteno, preposteno, ali zaludu, kad su hijene oko njega i to ce uvijek tako biti.E koga postaviti i da li je kome u interesu da na ovoj funkciji bude neko sa stavom, licnoscu, ko ce misliti svojom glavom i uspijeti se otrgnuti kontroli i direktivi mocnika, veliko je pitanje!!!

 2. Odluka Upravnog suda ne obavezuje i nema presude. Ona je u funkciji konstatacije, tako da zalud radovanje i zluradosti. Proceduralna greska je mnogo manje nego pogubne greske prethodne vlasti koje su unistile grad pa i dovele novu vlast. Da smo zivi i zdravi, ide se dalje.

 3. Sto ce biti sa projektom HN EVROPSKA PRESTONICA KULTURE….pa i tu je Odluku potpissla nezakonito izabrana predsjdnica i pare su potrosene. Odluka o preseljenju Autobuske stanice….i dr. ko ce snositi odgovornost za propust.

 4. Kaze Radman ,,Ispravicemo,, !Kako cete Acimovic ,,ugurati,,na listu ,,Izbora,,kad nje tamo nije nikad bilo.Kako se ispravlja neznanje???Pa uci se na greskama!!

 5. Nakon ovoga i predsjednik skupstine treba da podnese ostavku jer je presjedavao skupstinom prilikom njenog izbora i napravio presedan.Sta cemo sa potpisanim odlukama od strane gradonacelnice onda su i one neustavne ako je njen izbor neustavan

 6. izbori i to što prije.oo je neizdrživo.uaciše u opštinu 100 novih nazovi stručnjaka,od kojih se neki ne znaju ni potpisat,ali su zato lojalni.bravo vam ga majstori.

 7. Dusku netrebaju strucni vec poslusni.Oni koji ce potpisivati sto njemu odgovara,kao sto je slucaj sa 69 000 e naseg novca. Kad je afera otkrivena brze bolje vracaj pare. Zao mi je ovih mladih djevojaka koje su naivno usle u Duskovu i N.M. igru oni ce profitirati a njih dvije snositi odgovornost.

 8. Boze mili, pitam se samo kako ce ovo prezivjeti poltroni i tzv. drugarice gdjice gradonacelnice 🙂 oce li se i dalje slikati s njom za fb ne bi li iskamcili kakvu korist za sebe.

 9. re@ Stara Novljanka

  Živa istina gospođo ! U komentaru ste u potpunosti opisali svo beznađe i muku koja nas je snašla. I mlade i starije. A ta muka traje već par decenija može se reći. Lično mi je trebalo 35 godina da to shvatim. Magistar sam, višestruki državni stipendista, prosjek osn. studija 9.93, magistarskih 10., a ne mogu ni kao najobičnije piskaralo, ili kakav pomoćnik (pa ni volonterski) da se zaposlim. Počeo sam da sređujem papire za brod da zaradim koji evro, pa čim što uštedim pravac neđe put zemalja EU. Za bilo kakav posao u Opštinu traže 2-3 godine iskustva, a gospođica na mjestu gradonačelnika nije odradila ni pripravnički staž, sramota.

 10. ponovo 2000-ta god, koalicija DPS i već ko propade, sad propade 🙂 Nove izbore raspišite bez IZBORA oni nek se negde drugo busaju sa ispravnošću, idejama i ko zna s čim još a nas Srbe i srpske stranke ostavite da životarimo kao i do sad.

 11. Smanjiti plate gradonacelnicima, svima politicarima, ukinite im povlastice koje imaju, npr. ne placanja parkinga, uvesti disciplinske postupke istima a ne samo radnicima, pa da vidimo da li bi se borili toliko oko tih funkcija.

 12. Ima li skolovanih,sposobnih,mladih Novljana da uzmu kormilo u ruku!!!Kakva Foca i osobe neadekvatne po strucnoj spremi da zasjedu u fotelju..Koliko mlada dama ima radnog staza,da bi mogla obavljati duznost gradonacelnika i prestavljati 35 000 ljudi?Ima u ovom gradu mnogo i mnogo strucnijih ,skolovanijih sa politickim naukama,pravnici,ekonomisti ,koji su mukotrpno zavrsili fakultet ,ali nema sanse da se primaknu optinskim funkcijama ,a kamo li da dodju na mjesto koje im mopze pripasti!!!I zato omladino bjezte svugdje je bolje sem ovdje…..ZALOST<ALI ISTINA!!!!!

 13. Nisam pravnik zato molim da neko pojasni
  Sta sad biva sa dokumentima,zakonima,aktima,dozvolama…….. Koje je potpisala gradonacelnica koja to nije mogla biti
  Ima li to osnova za tuzbe

 14. Konacno nesto sto bi treballo da je tacka na samovolju jedne persone koja sebe smatra Bogom.
  Steta sto je ova djevojka sebi dopustila da isti manipulise njom. Sama je sebi dozvolila sramotu.
  Nadam se da ce ovo biti pocetak prestanka postavljanja kadrova po sistemu eci peci pec na odgovorne funkcije u lokalnoj zajednici.

 15. Pravna drzava!!!!Nadam se !Ko ce onda da snosi posljwdice, svega sto je ,,gradjanka,,potpisala?Ugovori,zaposlenja,javne nabavke….Da li je predsjednik Skupstine najodgovornije lice za ovaj pravni blam?Mislim da jeste!!

 16. Oce oce. Ali ovo je sve farsa. Samo ce ponovo glasat da Acimovicka bude presednica. Sve je kriv dps i njegov lider Slobo,posto tapse Niksu a udara kontru Dusku.

 17. Nema mjesta euforiji jos uvjek u G savezu. Ima jos tuzbi na koje se treba odgovoriti. Ova djevojka je samo gradjanka koja nije bila na listi Izbora ni u evidenciji nego je NM lice pokupilo jer je njoj odgovarala.

 18. Aj fala Bogu vise ! Ne znam sta se cekalo od septembra ! Dobrodosao nazad Niksa ! Adio NN savjetnici ! Ovo bi se moglo nazvati ”TOUCH DOWN” !

Ostavite komentar

*

code