Početna Društvo Uprkos blokadi, Regionali vodovod isporučuje 90% više vode

Uprkos blokadi, Regionali vodovod isporučuje 90% više vode

0

Ljetnja turistička sezona gotovo je okončana, ali potreba za pojačanom isporukom vode iz regionalnog vodovoda je konstantna. Iz ovog sistema isporučuje se 90 % veća količina vode nego u istom periodu prošle godine, saošteno je iz Regionalnog vodovoda.

Prema riječima glavnog inženjera za distribuciju u Regionalnom vodovodu, Aleksandra Cerovića, usljed smanjene izdašnosti i pogoršanog kvaliteta vode iz lokalnih izvorišta u opštini Kotor, Vodovod Kotor preuzima iz regionalnog vodovodnog sistema 220 l/s, što znači da se vodosnabdijevanje opštine Kotor dominatno oslanja na ovaj sistem.

– Na ovaj način, osigurano je kvalittatno i sigurno vodosnabdijevanje stanovnika opštine Kotor, što dodatno ukazuje na apsolutnu opravdanost postojanja jednog ovakvog sistema i to ne samo tokom ljetnje turističke sezone, već tokom cijele godine, budući da tokom posljednjih godina bilježimo kontinuirani rast potražnje za vodom van ljetnje turističke sezone –  ističe Cerović.

Time je potvrđeno da su vizijom Vlade Crne Gore, da istraje na realizaciji ovako važnog projekta, koji je se za svega 8 godina nametnuo kao generator razvoja Crnogorskog primorja, stvoreni svi uslovi za normalan život i buduća velika ulaganja u turističku privredu na ovom području.

On je istakao zalaganje kolega, koji u vanredno stresnim uslovima uzrokovanim blokadom koja traje već 59 dana, sa maksimalnim zalaganjem i predanošću omogućuju da Regionalni vodovod normalno funkcioniše i bude pouzdan partner loklanim vodovodnim preduzećima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code