Početna Izdvojeno Uprkos pandemiji: HAPS migracije od 15. do 30. aprila – Malo pojačaj radio

Uprkos pandemiji: HAPS migracije od 15. do 30. aprila – Malo pojačaj radio

2

Organizatorima Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti, Hercegnovskom pozorištu i JUK Herceg fest,  bilo je veoma važno da i u vrijeme kojim vlada pandemija, sa svim ograničenjima koja su nametnuta, održe festival. Pripreme su, dok virusa nije bilo, ili je bio daleko od nas, započeli  po zamisli producentkinje Miline Kovačević kao  svečarsko, jubilarno izdanje, pod radnim naslovom POZORIŠTE I MUZIKA. 

-A onda se sve promijenilo! Suočili smo se sa činjenicom  da naša publika neće moći da dođe u pozorište niti će teatri iz regiona sa kojima smo bilu u pregovorima moći da se predstave na hercegnovskoj sceni u Dvorani “Park”.  Najzanimljivije rješenje za “HAPS u vrijeme korone” imao je Vuk Vuković, ove godine programski producent festivala.

HAPS – MIGRACIJE, pod motom MALO POJAČAJ RADIO,  u vaše domove unosi drugačiji, ali kvalitetan kulturni sadržaj – RADIO DRAME. Najsloženija  forma radijskog stvaralaštva, sadržaj  za maštovite i kreativne, jednako  na strani radijskih stvaralaca, kao  i  na strani publike. Vjerujemo da ćemo i ovim izdanjem steći neke nove poštovaoce koji će, nakon što na ovaj način čuju (vide) ponuđene drame poželjeti da nam se pridruži i kada glumci opet budu na sceni, a publika u gledalištu- poručuju organizatori.

Oni dodaju da je ovaj HAPS ono svjetlo koje se po legendi ostavlja na sceni u vremenima kada nevolje pozorišta isprazne, a zavjese ostaju spuštene.

-Za vrijeme karantina, zabrana, samoizolacije, neizvjesnosti i različitih bojazni, ovaj HAPS može biti ljekovit. On svakako jeste  mogućnost da na drugi način animiramo publiku, ukažemo na vrijednosti koje su  neprolazne, dokažemo da kultura i umjetnost pomažu u preživljavanju svakodnevice i savladavanju  krize, ma šta da je prouzrokuje.

Pozorište je živa umjetnost, radio najživlji medij! Udruženi su snažna promjena – u kojoj nalazimo novu ljepotu- vjeruju u Hercegnovskom pozorištu i JUK Herceg festu.

2 Komentari

  1. Ionako je glupo. Onda to više nije HAPS nego HARS. A radio i pozorište, nidje veze. A pozorište će ovo naplatiti od opštine kao da je pravi festival.

    5
    5
  2. Prebacite za oktobar, ništa strašno. Ako se Oktobarska revolucika mogla dogoditi u novembru, mogu i Aprilske svečanosti u oktobru!

    12
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code