Početna Društvo Uprkos pandemiji, manekenke imaju posla: Novljanka Vladana uspješna u modelingu

Uprkos pandemiji, manekenke imaju posla: Novljanka Vladana uspješna u modelingu

0

Modna industrija čini se uspjela je u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji da se među prvima prilagodi kako se to (ne)popularno kaže “novoj normalnosti”, jer su vodeći svjetski kreatori još u martu prošle godine donijeli odluku da održavaju revije bez prisustva publike, uz on line prenos na društvenim mrežama. Prvi u Italiji takvu odluku donio je “tihi kralj mode”, Đorđo Armani za Nedjelju mode u Milanu. Slijedila ga je modna kuća Dior i druge. Međutim, italijanski dvojac Dolce&Gabbana još 2018. osmislio je inovativan i pomalo bizaran način predstavljanja asesoara, gdje su torbe na reviji nosili “leteći ofingeri” odnosno dronovi. Iste godine takav slučaj zabilježen je i na jednoj reviji u Saudijskoj Arabiji.

Trendu “revije bez publike” prilagođena je i tradicionalna smotra mode u Kotoru početkom decembra “Umjetnost & moda – Kotor 2020”.

Da i u ovakvoj situaciji ima posla i za članove modnog esnafa, potvrdila nam je novska manekenka, 20-godišnja Vladana Lepetić. Ona praznične dane provodi sa porodicom u Herceg Novom. Bavi se modelingom dvije godine, a inače je studentkinja I godine fakulteta Singidunum u Beogradu. Njeno tržište rada trenutno je Turska, odnosno Istanbul.

“Plan mi je da se početkom februara vratim u Istanbul i nastavim sa radom. Pandemija uslovljava malo teži rad, zbog ograničenog kretanja i ostalih zaštitnih mjera koje se primjenjuju svuda u svijetu. Na sreću, u Istanbulu i pod ovakvim okolnostima sa koronom ima posla za modele”, priča Lepetić.

Iako su iza nje tek dvije godine iskustva u modnoj industriji, do sada je postigla respektabilne rezultate, koji su joj, kako kaže, podstrek da nastavi. Njen debi, modna revija Bokeško srce Novljanke Vesne Krivokapić 2019. godine bila je “odskočna daska”, jer je te godine izabrana za Miss Model Montenegro I sa tom titulom predstavljala je Crnu Goru u novembru iste godine u Kini, na Miss Model of the world takmičenju.

Te godine u septembru u Sofiji na Evropskom takmičenju izbora za Miss osvojila je titulu Miss Photo Model Universe. Prvi ugovor kao model realizovala je iste godine od 14. septembra do 29. decembra u Istanbulu. Matična agencija SSM models, skautkinja Svetlana Krivokapić, ujedno njena višegodišnja prijateljica, omogućila joj je ovaj ugovor sa agencijom Hilltop iz Istanbula.

“Zadovoljna sam postignutim uspjehom, jer pored iskustva i finansijskog efekta, radila sam za više poznatih brendova. Izdvojila bih svjetske piznate kao sto su Mawi i Kikiriki. Za Kikiriki sam bila jedina angažovana iz Hilltop agencije, kao zaštitno lice više puta i napravila kvalitetne slike. Pored toga sam radila i reklame kao i kampanju za čarape chic and chic”, priča Vladana.

Želja joj je kaže da se oproba na pistama i u drugim zemljama, iako je to trenutno teško izvodljivo.

Inače, Vladana se ranije oprobala i u nekoliko sportova, od kojih najduže u košarci.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code