Početna Društvo Uprkos stečaju, Bolnica Meljine radi normalno, pruža punu podršku građanima

Uprkos stečaju, Bolnica Meljine radi normalno, pruža punu podršku građanima

15

Opšta bolnica Meljine je u stečaju, ali radi punim kapacitetom. Sva odjeljenja pružaju kompletnu uslugu građanima Herceg Novog po ugovoru sa Fondom zdravstva Crne Gore. Bolnica je snabdjevena dovoljnom količinom lijekova i sanitetskog materijala, saznaje Radio Jadran u menadžmentu Bolnice.

– Izražen je problem kadra, ali se nedovoljan broj srednjih i viših medicinskih tehničara postepeno popunjava. Nedostatak ljekara je izraženiji, te se riješava angažovanjem specijalista iz okruženja. Tako da su angažovani ljekari specijalisti iz oblasti hirurgije, anestezije, radiologije, kardiologije, interne medicine, ginekologije, a po potrebi i drugih oblasti – kažu u menadžmentu.

Svi dosadašnji konsultanti Bolnice i dalje su angažovani tako da su građani u mogućnosti da urade skrining kolorektalnog karcinoma po ugovoru sa Fondom, a rade se i sve endoskopske procedure iz oblasti gastroenterologije (ordinira prof dr R.Doder).

U hiruškom odjeljenju dostupne su sve vrste operacija iz oblasti opšte hirurgije posebno operacije tumora debelog crijeva, štitne žlijezde koje su za građane Herceg Novog preko uputnice Fonda (ordiniraju pored stalnog ljekarskog kadra i prof dr V. Ćuk, prof dr M. Ignjatović, primarijus dr D. Milišić).

U sklopu ORL odjeljenja osiguranici Fonda mogu obavljati preglede, timpanometriju, operacije.

Odjeljenje za hiperbaričnu medicinu je reorganizovano. Upravo je završen godišnji servis i atest za komore, te su u potpunosti spremne za terapijske procedure i pružanje podrške za ronilačke zadese i mornaričke vježbe.

Laboratorija bolnice je dobro opremljena i dostupna 24 h, a dio analiza je i dalje dostupan preko uputnica izabranog ljekara.

Na Internom odjeljenju pored usluge bolničkog liječenja može se uraditi dodatna ambulantna dijagnostika, radi endokrinološka i kardiološka ambulanta, a porodilište i odjeljenje ginekologije rade punim kapacitetom uz dosadašnji operativni program (operator prof dr R.Čolaković).

I ove godine Odjeljenje za fizikalnu medicinu ima popust za građane Herceg Novog od 30 odsto za ambulantnu fizikalnu terapiju. Nastavljen je ugovor sa penzionerima za stacionarnu fizikalnu terapiju, hiperbaričnu komoru i odmor penzionera, a ove zime je obezbijeđeno grijanje u zgradi Zavoda za rehabilitaciju tako da će raditi sa svim fizikalnim procedurama i bazenom.

Takođe se i održava program plastične i rekonstruktivne hirurgije sa osvrtom na tumore kože i prevenciju melanoma u saradnji sa dermatološkom ambulantnom bolnice (ordinira prof dr Z. Janjić i dermatolog dr D.Petrović).

Ipak, kako navode u menadžmnetu Bolnice, pored svega, potrebno je planiranje i edukacija novog kadra, nova oprema, rekonstrukcija objekata, što sve zahtjeva dodatna sredstva koja ustanova u ovom trenutku nije u mogućnosti da obezbijedi.

– Nadamo se da će se za dalje funkcionisanje bolnice naći riješenje u narednom periodu kako bi ona u potpunosti odgovorila potrebama građana Herceg Novog i sve brojnijih turista koji pokažu potrebu za medicinskom uslugom – poručuju oni.

15 Komentari

 1. Jedino rjeşenje je ponovo privatizacija,sve što je državno i svačije to je ničije,koriste ga svi bez milosti i niko ne misli na drugoga,ni na budućnost, svi to dobro znamo,zato smo ovo i dočekali.

  10
  3
 2. Djaoli se tamo spasili kad vidi covjek ko im je sef on se vise bavi klipovima i snimcima odbjegli tajkun mafijaske organizacije a zaposleni isti kao on

  10
  16
 3. Iscupase se na kraju iz kandzi Knezevica.
  Drago mi je ovo procitati.
  Pohvale svima koji nisu odustali od bolnice i koji su izazvali ovaj vjestacki stecaj koji je jedini spas za bolnicu.

  29
  2
 4. Ne daj boze da se tu u ovom momentu neko operise,zlo bi ga snaslo ne bi mu se strva znalo,u zadnje vrijeme je nazivaju vjecni pocinak…Vise su stete nanjeli pacijentima nego sto su pomogli,toliko o strucnosti.Nekada je to bio drugi vma u sretno vrijeme kad je sistem funkcionisao a strucnost i znanje na prvo mjesto

  18
  25
  • Apsolutno netačno. Prije par mjeseci sam operisala tumor i od tada nikakve komplikacije nisam imala, uz to, o ljubaznosti, kako ljekara, tako i drugog osoblja, u opšte ne treba govorti. Niko nije ni u jednom trenutku bio nervozan ili bezobrazan i svako gleda da pacijentu izađe u susret.

   13
   5
   • Potpuno istinito. Bolnica se pretvorila u mesaru. Moja majka kada je bila kod njih na pregled, trebala je da se operise, doktori na hirurgiju su je slagali da operisu laparaskopski, a nisu operisali. Drugarici mi je umro tata tamo, oni nisu znali sta se desava coveku da mu pomognu, a doktorica kada joj je saopstila da je umro, rekla je to ko dobar dan. Hvala Bogu, moja mama se nije se operisala tamo. Jos kada je rekla da nece da se operise kod njih sestra je izvredjala. Papigu im ne bi dala da mi cuvaju kakvi su. Svako zna u kakvom je stanju bolnica i ko tamo sve radi. Cast izuzecima, kojih je malo, svi koji valjaju su posli. Pre je bila bolnica za primer, a danas… Radije cu dati para za gorivo da idem u Kotor da me pregleda doktor koji zna sta radi, a ne neko ko se naroljo pa dosao na posao. A vi ako hocete da bolnica Meljine opstane samo da ne biste isli u Kotor i potrosili koji euro za gorivo, samo izvolite.

    8
    10
 5. SVE OVO JE TACNO U TEKSTU.SVI DOKTORI I OSTALO OSOBLJE SU NA RASPOLAGANJU GRADJANA MNOGO ANGAZOVANIJE I USLUZNIJE OSOBLJE OD OSOBLJA DOMA ZDRAVLJA . ….OD SAMOG ULAZA PA DO IZLAZA BOLNICE SVI SU LJUBAZNI I SPREMNI ZA RAZGOVOR SA GRADJANIMA. ..

  50
  8
   • Dom zdravlja ustanova koja super funkciniše sada za raliku od prije 5 godina kad se sestrama nisi smio obratit koliko su bile neljubazne i neuljudne ,i dosta kvalitetnog kadra je prešlo iz bolnice. A radnicima bolnice svaka čast kako opstaju i ostaju ,sa vrlo neizvjesnim primanjem plata i neuplaćenim stažom i osiguranjem 3 godine.

    28
    5
    • Samo od 21h pa do 7 ujutro u domu zdravlja vrata su zaključana.
     To sto rukovodstvo ima takmicarski duh u odnosu na bolnicu, i hoće da preuzme njihov posao iste bi trebalo priupitati zašto i sa kojom namjerom to rade.

     5
     1
 6. Stecaj je uveden da se bolnica uzme iz ruka knezevica koji je napravio od bolnice sto je napravio,kamo srece da mu je davno oduzeta,sad polako naprijed malo po malo pa da HN ima bolnicu kakvu zasluzuje!

  42
  5
 7. Pa da li vi, građani Herceg Novog, zaista mislite da je sve ovako kako piše u tekstu?Daleko je ovo od istine, vjerujte, a istina je, nažalost, mnogo gora!

  19
  36

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code