Početna Sport UPRKOS VARLJIVOM VREMENU VATERPOLO SPEKTAKL NA ŠKVERU: JADRAN-BRAZIL

UPRKOS VARLJIVOM VREMENU VATERPOLO SPEKTAKL NA ŠKVERU: JADRAN-BRAZIL

0

Kako je i planairano, bez obzira na kišu, neće izostati spektakl utakmica između vaterpolo reprezentacije Brazila i Jadrana na Škveru, u 17 h.

Reprezentacija Brazila kreće iz Dubrovnika u 13:30 i stiže u Herceg Novi, da bi odgirala revijalnu prijateljsku utakmicu s domaćim Jadranom.
– Imamo najave da će vrijeme biti sasvim solidno i da će se proljepšati, a bazen je spreman, voda topla, tako da ostajemo pri prvobitnom planu da sezonu igranja na Škveru, otvorimo upravo ovom atraktivnom utakmicom, potvrdio je za Radio Jadran maloprije sportski direktor Jadrana, Miloš Mračević.
Ovo jeste neuobičajeno da se igra protiv repereznetacije predvođene najtrofejnijim svjetskim selektorom Ratkom Rudićem, ali upravo zbog te atraktivnosti za gledaoce prihvatili smo ideju i to ćemo činiti i u buduće kada god za to bude prilke, kazao je on.
Boravak vaterpolista u Herceg Novom je povezan sa pripremama za interkontinentalni kvalifikacioni turnir za Svjetsku ligu u Šangaju (26. maj-1. jun). Izabranici Ratka Rudića će igrati u B grupi sa domaćinom Kinom, Južnom Afrikom i Sjedinjenim Američkim Državama. Kanada, Kazahstan, Japan i Australija su u A grupi. Plasman na Superfinale u Dubaiju (16-21. jun) izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje grupe.
Izabranici Vladimira Gojkovića nakon uspješne kampanje u Jadranskoj ligi, gdje su osvojili četvrto mjesto, u srijedu kreću u lov na domaću titulu.
Rival Jadranu u polufinalu plej-ofa je Kataro. Serija se igra na dva dobijena meča. U drugom polufinalu sastaju se Budva M:tel i Primorac.
Bazen na Škveru u junu biće mjesto za pripreme crnogorskih „ajkula” kao i reprezentacije Njemačke.
Krajem juna i početkom jula biće odigrane trening utakmice između crnogorske i reprezentacije Španije, a za avgust su već najavili dolazak i reprezentacija Australije, a u pregovorima su i sa reprezentacijom Gruzije i Rusije.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code