Početna Društvo Uputstva: Čistiti i dezinfikovati stambene zgrade

Uputstva: Čistiti i dezinfikovati stambene zgrade

4

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi istakla je na ulazima stambenih zgrada plakate sa preporukama i savjetima za postupanje radi suzbijanja koronavirusa, kao i važnim brojevima telefona.

To je, kako saopštavaju iz lokalne uprave na zvaničnoj Fb stranici, bio jedan od zadataka koje je utvrdio Opštinski tim za zaštitu i spasavanje, imajući u vidu da je tačno informisanje o ključnim preporukama od posebnog značaja za suzbijanje širenja koronavirusa.

Uz glavnu preporuku da se domovi napuštaju što je manje moguće, te da stariji od 65 godina angažuju mlađe članove porodice ili se obrate volonterima Crvenog krsta da im pođu u nabavku i plate račune, definisane su preporuke koje moraju sprovesti Skupštine stanara u stambenim zgradama.

U stambenim zgradama neophodno je dezinfikovanje ulaza, stepeništa i liftova sredstvima na bazi hlora ( rastvor 2 litra vode i čep domestosa, ACE-a, varikine ) prema uputstvu proizvođača. Istim rastvorom potrebno je “natopiti” i otirače na ulazima.

Dezinfekcija je neophodna svakodnevno, uz obaveznu evidenciju o datumu, vremenu čišćenja i osobi koja je čistila. Raspored poslova takođe je obaveza Skupštine stanara. Ukoliko je Skupština stanara angažovala posebnu firmu za čišćenje, preporučuje se njihovo češće angažovanje.

Ukoliko u zgradama postoje lifotvi, dugmad za željeni sprat neophodno je pritisnuti maramicom ili ubrusom, a nakon toga maramice obavezno baciti u kantu sa poklopcem i oprati ruke.

4 Komentari

  1. U nasoj zgradi je upravnik organizovao svakodnevno dezinfekciono ciscenje ulaza.Sami smo podijelili dane kad ko cisti svoj sprat i lift i sve funkcionise perfektno.Ulaz i lift su nam svakodnevno cisti i dezinfikovani.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code