Početna Društvo Uputstva za korisnike hercegnovskog Doma zdravlja

Uputstva za korisnike hercegnovskog Doma zdravlja

8

Dom zdravlja Herceg Novi apelovao je na sve korisnike njihovih usluga da se pridržavaju preporuka Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje kad je riječ o mjerama za suzbijanje širenja korona virusa.

Kako navode u dopisu medijima, obavezno je poštovanje fizičke distance od 2 m. Mole korisnike da ne ulaze u čekaonicu ako u njoj ima više od dvije /ambulanta Igalo/ ili tri osobe /ambulanta Bijela/, već da sačekaju ispred zgrade dok neko ne izađe, pa tek onda uđu.

Ukoliko korisnici imaju respiratorne tegobe /curenje nosa, kašalj, temperaturu, otežano disanje ili su imali kontakt sa osobom koja je oboljela od korona virusa ili dolaze iz inostranstva ili sumnjaju da su se zarazili, neophodno je da prvo pozovu telefonom izabranog doktora, pa u dogovoru sa njim dođu na pregled.

Iz Doma zdravlja apeluju na korisnike da ne dolaze u ambulantu radi redovne terapije, doznaka za tekuća bolovanja i slično, već da koriste dostupne telefone da bi naručili redovnu terapiju, doznake…

Preporučuju veće korišćenje elektronskih servisa preko aplikacije E- zdravlje. Takođe, svi pacijenti koji imaju neki akutni problem povreda, krvarenje, bolovi u grudima, gušenja i sl. biće pregledani bez odlaganja i predhodnih najava.

Detaljnije informacije i obavještenja mogu se dobiti na brojeve telefona:

Centrala Doma zdravlja 031/ 343 – 111
ID za odrasle lokali – 110, 249, 250
ID za djecu lokali – 123, mob. tel. 069 185 569
Epidemiološka služba: 031/342 952
Pripravni epidemiolog: 067 072 068
Glavna sestra DZ- lokal lokal 136 i mob.tel. 069 237 518

8 Komentari

 1. Sve pohvale za rad zdravstva u HN tj CG. Nigde u EU ne moze pacijent da bude primljen istoga dana kada mu je zdravstvena pomoc potrebna, a tu moze. Naime, kada vam se nesto desi, vi prvo zovete jedan broj gde je red nekada i par sati cekanja. Tada vas medicinska sestra saslusa i odluci da li ste akutan pacijent ili ne. Ako ste akutan onda vas uputi u koju ambalunatu trebate otici i opet naravno visesatno cekati red ( dobija se broj). A ako niste akutan slucaj onda vas uputi da sledeci radni dan trebate nazvati telefonom pripadajucu ambulantu, opet po redu prvenstva. Saslusaju vas i predloze vam vreme ali ne odmah kod lekara nego kod medicinske sestre koja vas pregleda i odredjuje vam vreme za lekara a na koje ponovo cekate nekada i par meseci. Kada vas lekar primi on onda salje upute specijalistima (sve elktronski) kada se ceka vise mesecni red, nekada i do godinu dana. Nigde i nikada ne objavljuju se puna imena i prezimena pacijenata VEC SAMO BROJ KOJEG JE PACIJENT DUZAN SAM DA SLEDI, PA AKO NE DODJE NA ZAKAZANO VREME ON JE DUZAN DA SVAKAKO PLATI IZNOS TOG PREGLEDA.

  8
  2
  • A sestre koje se javljaju na telefon imaju godišnju platu od oko 70 000 dolara i ne moraju biti čak ni iz iste države. Uslov je znanje jezika i dugogodišnje iskustvo u radu. I visoka stručna sprema, tamo su sss seke ukinute prije oko 40 godina.

 2. Upustvo gradjanima za koriscenje Doma zdravlja:
  Ne idite u laboratoriju dok god mozete disat jer cekate vanka ispred na onom trotoaru.Pustaju da se udje u grupama od 4-5 osoba.Plus sto udju preko reda brojni koji islod maske promrmljaju nesto tehnicarki koja otvori vrata i udju bez problema.Mozda su trudni ili secerasi ili SIDA pa imaju prednost.Kad udjete unutra rizikujete da dobijete batine od male koja vadi krv ako u prostoriji dugoj 4 m ne stanete vas cetvoro sve na razmak od 2 m.Kako? To ce vam mozda uspijeti objasnti neki matematicar.
  Kod doktora druga scena: U jednoj cekaonici 5 pacijenata.Sesti je kod doktora u ordinaciji i pored sirom otvorenih vrata prica doktoru svoje probleme.Ostali slusaju nesto sto bi valjda trebalo bit poverljivo izmedju doktora i pacijenta.Inace doktor je taj koji insistira da vrata budu otvorena da bi bilo promaje jer tako se ubija korona.Kad ga opomenu prisutni da to nije u redu i da ce se zalit direktoru doktor kaze:”prijavjte slobodno, ne bojim se ja direktora”!
  ZAKLJUCAK:Ne idite u Dom zdravlja a ni Rasko nije vise ono sto je bio cim je dopustio ovakav javasluk.Tkne brod.

  33
  15
  • Zar je toliko tesko sacekati red?
   Trudnice trebaju da cekaju da bi ste Vi usli?
   Da imate neku dijagnozu ili da ste vi trudnica vjerujem da bi ovaj komentar bio drugacijeg sadrzaja.

   17
   2
 3. Bilo je naredjenje u startu COVID 19 od Nadredjeni u Dom Zdravlja da ne nose maske zaposleni sire paniku medju gradjanima a sad Apell da se nose i strahhh

  13
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code