Početna Politika URA Herceg Novi: Menadžment „Čistoće“ ima podršku Opštine i ne namjerava da...

URA Herceg Novi: Menadžment „Čistoće“ ima podršku Opštine i ne namjerava da ispravlja propuste

23

Reagovanje menadžmenta „Čistoće“ je mlako, jer dobro znaju da je sve sa pressa URA-e istinito, ali izostanak odgovora koalicije i vrha vlasti puno govori, ocjenjuju u odgovoru na reagovanje menadžmenta „Čistoće“ D.O.O na tvrdnje URA-e o partijskom zapošljavanju i neregularnom upravljanju tim preduzećem.

Objašnjavaju da su sazvali press upravo sada, jer se krši koalicioni sporazum, ali i puno važnije: menadžment uz podršku iz Opštine nema namjeru da ispravlja propuste i neregularnosti, tvrde iz te partije.

– Baždar je prihvatio ulogu stručnog saradnika shodno odluci Odbora direktora koja je donesena na predlog jednog člana Odbora iz redova Demokrata i podrške tadašnje direktorice. Dokaz je u zapisniku. Iznos naknade je utvrđen na predlog direktorice u visini 500 eura mjesečno. Baždar je uvijek podvlačio i poštovao činjenicu da je čitav kolektiv postizao ostvarene rezultate, a to je posebno naglašavao braneći prava radnika da naplate svoje ostvarene prekovremene časove, što nisu uspjeli u potpunosti ni do danas-navode iz OO URA.

Finansijski efekti su, međutim, ostvareni dominantno na osnovu mjera koje je on koncipirao i dao Odboru na usvajanje.O tome svjedoče zapisnici i druga dokumentacija. U preduzeću je ubjedljiva većina radnika vrijedna i savjesno obavljaju svoj posao zajedno sa svojim neposrednim rukovodiocima. Da bi rezultati bili i znatno bolji potrebna je kvalitetnija izvršna funkcija i eliminacija pritiska partija za zapošljavanje, tvrde iz URA-e.

Oni tvrde da je odnos izvršne funkcije prema Sindikatu, uslovima rada, priznavanju ostvarenih prekovremenih časova rada, tužan:

– Radnici dobro znaju da su plate redovno kasnile po 15 i više dana,a Baždar je stalno upozoravao da je to nedopustiva greška izvršne funkcije, jer su se sredstva mogla opredijeliti početkom svakog mjeseca. Da nije bilo gdina Baždara i Odbora  niti bi se isplatila zimnica krajem prošle godine niti bi bilo povećanja vrijednosti boda za plate za cca 12 posto. Ne bi bilo ni plate uoči Uskrsa. Za 8.mart nije 43 žene u kolektivu ni pozdravio niti pogledao.Sve one znaju ko im je bar po cvjetić poklonio od vlastitog novca (izvinjenje na ovoj napomeni)- ističu iz URA-e.

Kako dodaju, Arsić je otvoreno saopštio u martu ove godine da nipošto neće ostati dalje od aprila navodno zbog Sindikata, a Baždara prozvao, jer neće da prihvati njegov stav da su svi šoferi lopovi i manipulanti.

-Na glasanju za izbor direktora prije mjesec Baždar je odbio da podrži Arsića, koji bez diktata partija u koaliciji ne bi dobio nijedan glas (fono zapis). Ipak, na molbu ostalih članova Odbora da se donese jednoglasna odluka prihvata uz izdvojeno mišljenje da neće tolerisati ubuduće njegovo kršenje odluka Odbora. Treba reći i da je ovome doprinjela i određena informacija iz razgovora sa predsjednikom Opštine – tvrde iz OO URA-e.

O partijskom zapošljavanju jasno dokazuje fono zapis sa posljednje sjednice. Tačno je, kažu oni,  da je prije par mjeseci povećan obim posla preuzimanjem nekih poslova od stambeno-komunalnog, ali povećan broj radnika je prisutan od ljeta 2017.godine tj.dolaska Arsića i imao je kao posljedicu rast troškova bruto plata blizu 100.000 eura u 2018.godini, navode oni.

-Na žalost, potpuno razumijemo sada strah radnika koji su sa ugovora o djelu gdje im nisu plaćeni porezi i doprinosi sada prevedni na rad na određeno. Oni s razlogom strijepe i jako nam je žao što su podnijeli  i prilično obespravljeni i pod stalnim pritiskom. Sva ova priča nije nimalo ugodna, ali je izazvana i teško je prećutati. Strijepimo da bi neki radnici zbog podrške Odboru i donedavnom predsjedniku Odbora mogli doživjeti mobing i razne neprijatnosti. Dajemo punu podršku sindikalnim organizacijama da štite zakonska prava svih zaposlenih.

Dobro je, medjutim, što, eto, i menadžment poziva da se iznesu neregularnosti i to ćemo naravno i učiniti uskoro na pressu. Nije, ipak, poenta u nekakvom sukobu između nedorasle izvršne funkcije Čistoće i Baždara. Tamo je svim radnicima jasno da je izvršni vrh daleko od dobrog, ali problem je u činjenici što je takva izvršna funkcija ogledalo odnosa i metoda rada koalicione vlasti, koja gaženjem koalicionog sporazuma poručuje da ne želi ni dijalog niti istinsku reformu lokalne samouprave koja vapi za njom. Žao nam je zbog toga, ali pandorina kutija je otvorena i sada se tu javlja i pitanje lične i partijske časti i dosljednosti- poručuju iz OO URA Herceg Novi.

U post scriptuumu dodaju:  Ako  gospodin Arsić vjeruje da ima odgavarajuće argumente neka pozove Baždara na javno sučeljavanje i ponudi javnosti svoja obrazloženja na brojne kritike. Baždar, iako ponuđen, ne želi više bilo kakvu poziciju u samoupravi koja prihvata metode koje sprovodi Arsić, a neka javnost ocijeni šta je sujeta, a šta argumentovana kritika s pozicije interesa javnosti.

23 Komentari

 1. Svaka čast Mobing majstor. Sve je jasno ko hoće da razumije. Ali šta da radimo sa Arsićem koji i dalje šlapa na razne načine.. Milica mu je i dalje desna ruka. Sa još par njih
  postali su prava KRIMINALNA GRUPA. Radnici se boje Opštinari ćute, a Baždara smjeniše. NEKA JE NA SRAMOTU OPŠTINARIMA

  31
  3
 2. Alo “NS” ili si zlonamjeran ili imaš problema sa šufitom.Prati me dobro,pisat ću polako jer vidim da neznaš čitat brzo.Danijela Đurović je davno postavila Bonića kako ni sa njim mogla šklepat Čistoću.Kada ga više nije mogla zadržat progurala je Milicu koja je brže bolje po njenom nalogu poništila stari ugovor oko Dugonje i da drugim igračem sklopila novi.Usput samo da istaknem,Bonić je izvorni autor šeme oko Dugonje.Kada su u Opštini shvatili da nova SNP kadrovica je totalni promašaj i da bi im na vrat mogla navući inspektore za privredni kriminal zbog kupovine kamiona bez tendera i niz drugih gluposti,opet u dogovoru sa Danijelom koja je ladno pušta niz vodu kako bi se umila pred koalicionim partnerima,dovode ovog lika od Arsića za V.D-a.Obzirom da su Demokrate iskoristile zbrku i posadili svog kadrovika na mjesto direktora,Danijela kako bi se oprala pred Savom(otac Milice,inače veliki donator SNP-a)nju progurava na mjesto kordinatora u Čistoći i to za stalno.Obzirom da su se stari i novi V.D odmah skontali pogotovo oko Dugonje,ostalo je samo da se ukloni Baždar jer je on bio nepremostiva prepreka.Svi partijski čelnici o svemu i u potpunosti upoznati putem skupštine izvršavaju egzekuciju.
  Da bi Danijela povratila kakvu takvu kontrolu nad Čistoćom pošto su Demokrate ugrabili mjesto izvršnog i tehničkog direktora kao i još nekog šefića(Andrića),traži od Demokrata i dobija to jest na Baždarevo mjesto postavlja svog (SNP) čovjeka i na taj način osigurava svoje interese u firmi.
  Dakle,NS,ta tvoja prava istina je šuplja koliko i taj tvoj Arsić i svi oni koji du ga tu doveli.Već naredne sedmice kad bude plata ćeš shvatit o čemu pričam.

  36
  3
 3. Gospodin Baždar nije imao hrabrosti da iznese ono što je radila prethodna garnitura.Trebao je uporediti fakurisano i naplaćeno iz predhodnog perioda i shvatiti da je to otišlo u privatne džepove.Ustvari to je i ustanovio ali nije imao hrabrosti da se suprostavi “KUMU”.Kvadrati su isti a prihod sada veći.Direktor Arsić razmišlja o firmi a ne o svom novčaniku i svakog dana sve više ulazi u problematiku i riješavanje iste… E to je prava istina…

  7
  42
 4. Ko god pa i povsno zna arsica i bazdara, zna da se po nicemu nemogu porediti, ni znanju,ni zvanju, ni ponasanju, postovanju…no moj arsicu vataj se prve catare…

  42
  3
 5. Treba se samo prisjetiti predizbornih prica demokrata i busanje u prsa o postenju,ocemo li dozivjeti ikad da se osnuje jedna stranka postenih i obrazovanih ljudi sa jedinim ciljem da ovome narodu bude bolje!

  59
  1
 6. Bazdar se naoruzao argumentima, a Arsic ceka da mu iz kabineta napisu odgovor.
  Nece Arsic prihvatit duel nikada, zna da nije u pravu.
  Samo mi Mića nije jasan, zasto cuti i dozvoljava da radnici trpe ? Je li istina da su ga demokrate kipile mjestom u urbanizmu ?

  54
  2
 7. Ne kapiram ove iz Ure,sta hoce da kazu sa ovim cistoca ima podrsku vrha vlasti, pa i vi ste vrh vlasti, vas koalicioni partner sa izbora Sdp (Simrak) je i dalje vrh vlasti a time i vi. Ako smatrate da se krsi koalicioni sporazum raskrinkajte ih i izadjitebiz vlasti.

  142
  14
 8. Gospodine Baždar, Arsić je u “Čistoći” od ljeta 2018, a vi ste i 2017. bili predsjednik Odbora. Vaša naknada je iznosila 500 evra plus za svaki sastanak Odbora po cijela dnevnica.

  12
  39

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code