URA Herceg Novi: Napretka ima, nedostatke ispraviti što prije

URA Herceg Novi: Napretka ima, nedostatke ispraviti što prije

7
Podijeli

Kraj kalendarske i budžetske godine je momenat kada bi se trebalo bar kratko osvrnuti na ono što se uradilo u Herceg Novom tokom godine na izmaku, saopštio je predsjednik hercegnovskog Opštinskog odbora URA, Nikola Radman. On je istakao da bi pohvalilo u značajnoj mjeri očuvanje i poboljšanje komunalne infrastrukture u urbanom i ruralnom pojasu.

“Ipak potrebno je i malo samokritičnosti bez koje se ne može objektivno sagledati ostvareno. Činjenica je da se kasnilo sa rebalansom budžeta koji pokazuje slabosti i vjerujemo da će one u narednom periodu biti otklonjene zalaganjem svih partija u vlasti, a na zadovoljstvo svih građana. Kapitalni budžet je značajno smanjen, a istovremeno je operativni budžet veći za 5%, a bruto plate su veće za 12%, što je svakako za analizu”, navodi Radman.

Picerija i restoran

Napominje da nije usvojen ključni razvojni dokument PUP, i da bi bilo dobro da se on usvoji odmah nakon praznika u narednoj godini.

“Urbanističko-tehničkih uslova je prema podacima sa sajta Opštine, izdato manje nego prethodne godine. Razumijemo da postoje različiti razlozi za navedene slabosti i zato želimo podstaknuti kolege iz koalicije na diskusiju i zajedničku analizu”, naglašava Radman.

On apostrofira da je bilo mnogo izazova koje su se nametnule Herceg Novom nakon preuzimanja vlasti od DPS-a, jer se grad nalazio u haosu.

“DPS zaslužuje kritiku zbog bojkota posljednje sjednice i nespremnosti da iznesu svoju kritičku argumentaciju“, ističe Radman.

On kaže da je URA preko svog predstavnika u Odboru direktora “Čistoće” izuzetno doprinjela finansijskoj konsolidaciji tog gradskog preduzeća.

“Da su planirana budžetska sredstva u cijelosti uplaćena ”Čistoći” ovo preduzeće bi ostvarilo punu finansijsku ravnotežu zbog činjenice da je cca 450.000,00 eura naplaćeno više u 2018. godini u odnosu na prethodnu kao i da su prihodi povećani za više od 300.000,00 eura”, naglašava Radman.

On je pozvao sve koalicione subjekte u Herceg Novom da slabosti i uzroke i zajednički sagledaju i predlože načine njihovog rješavanja.

“Smatramo da je potrebno uraditi internu reviziju rada i postignuća svih izvršnih rukovodilaca. Samo ostvareni konkretni rezultati rada na pojedinim funkcijama u Opštini i opštinskim preduzećima mogu opravdati produžetak mandata, a ne pripadnost bilo kojoj partiji”, dodaje Radman.

On je na kraju u ime odbora URE u Novom čestitao svim građanima novogodišnje i božićne praznike.

7 Komentari

 1. On kaže da je URA preko svog predstavnika u Odboru direktora “Čistoće” izuzetno doprinjela finansijskoj konsolidaciji tog gradskog preduzeća.
  “Da su planirana budžetska sredstva u cijelosti uplaćena ”Čistoći” ovo preduzeće bi ostvarilo punu finansijsku ravnotežu zbog činjenice da je cca 450.000,00 eura naplaćeno više u 2018. godini u odnosu na prethodnu kao i da su prihodi povećani za više od 300.000,00 eura”, naglašava Radman.
  P.S.:”TAČNO” UZ DOPUNU DA ISTI ZNA I ZBOG ČEGA JE FAKTURISANI I NAPLAĆENI IZNOS
  VEĆI I GDJE JE RAZLIKA.
  ZNAMO I DA ZNA KO MU JE REKAO DA TU “sitnicu” PREĆUTI …
  “Kume mili kume pomozi …

  8
  4
 2. Ma sto to Vi iz URE zborite ,koliko vas to ima ?
  Kamo srece da Vam je ona prva postava ostala -danas bi nesto i bilo od Vas,ovako vas 5-6 zajedno sa Šimrakom ste imaginarni…

  20
  8
 3. Najveci napredak za ovaj grad a bogami i drzavu kad bi svi vi iz svih partija napustili nasu lijepu zemlju i grad.
  E to bi bio najveci napredak.

  27
  9
 4. Zamislite ovaj tip preletacevica.
  Bio je u Sdp toliko godina. Napusta sdp jer se ne slaze sa vodjenjem partije i prelazi u Uru, gdje postaje lider partije. Zatim Sdp i Ura prave koaliciju nakon cega Simrak izjavljuje da je to prirodno jer je rijec o prakticno istim partijama.

  26
  5
 5. da da sve je super samo sto niko nikoga nemoze na oci vidjeti ,eto kolika je mrznja u narod usla u svako preduzece samo jadi i svadje cak i policija morala da reaguje ! postavite skolovane i strucne ljude dok ste navrijeme jis jednom kazem veliko je nezadovoljstvo madju radnicima !

  23
  7

Ostavite komentar

*

code