URA: Otimačina državne imovine u Brodogradilištu, posao za SDT

URA: Otimačina državne imovine u Brodogradilištu, posao za SDT

3262
5
Podijeli

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da formira predmet u slučaju prodaje sekundarnih sirovina u Jadranskom brodogradilištu Bijela, kako bi se, kako tvrde, zaštitila otimačina državne imovine.

Politički direktor URA, Rade Milošević, rekao je da taj pokret ima ozbiljne i osnovane sumnje da je stečajni upravnik Brodogradilišta, Žarko Ostojić, suprotno procedurama i zakonu, omogućio firmi Cezar Montenegro iz Nikšića, kroz neposrednu pogodbu, otkup sekundarnih sirovina u vrijednosti preko 40 hiljada eura.

Picerija i restoran

„Milošević smatra da se uvidom u dokumentaciju stiče utisak da se sve radilo mimo procedure i zakona, da je Ostojić potpuno netransparentno dodijelio posao firmi Cezar Montenegro i da je cijeli postupak montiran i pripreman kako bi se posao dodjelio favorizovanoj firmi“, tvrde u pokretu URA.

Pitaju kako je Ostojić izuzeo iz stečajne mase sekundarne sirovine koje su okvirne vrijednosti preko 40 hiljada eura i da li je za to imao saglasnost Odbora povjerilaca. Pozvali su Ostojića da objelodani ponudu i ugovor sa firmom Cezar Montenegro, saglasnost Odbora povjerilaca, kao i popis imovine stečajne mase i saopšti ko je obavio procjenu vrijednosti sekundarnih sirovina.

Uvidom u dokumentaciju iz URE zaključuju da je Ostojić obmanuo i Privredni sud u čijoj nadležnosti je stečajni postupak.

„Ostojić je Privredni sud 3. aprila ove godine obavijestio o namjeri prodaje dijela imovine i tvrdio da je na Odboru povjerilaca 9. marta dobio saglasnost za neposrednu pogodbu“, navodi se u saopštenju.

Iz pokreta URA su dodali da su uvidom u zapisnik sa te sjednice došli do saznanja da Odbor povjerilaca traži od Ostojića da provjeri da li ima i drugih firmi, osim Cezar Montenegro, koje su specijalizovane za reciklažu metalnog otpada i da će se tek nakon toga izjasniti.

Jer, kako je kazao Milošević, u Crnoj Gori postoji blizu 20 firmi koje se bave reciklažom metalnog otpada i na tender su se, pored Cezar Montenegro, javile još njih četiri i tražile javni tender i obustavljanje prodaje, željeći da proces bude transparentan i po zakonu, što je Ostojić ignorisao.

Rade Milošević je zabrinut jer nema kontrole koliko se izvozi sekundarne sirovine iz Brodogradilišta. Prema njegovim saznanjima, u ovom momentu izvezeno je bar dva puta više sirovine nego što je predviđeno.

–     Zašto predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, na insistiranje četiri firme nije stopirao prodaju u Brodogradilištu dok se ne utvrdi činjenično stanje – pitaju iz URE.

Pozvali su Jovanovića da hitno obustavi prodaju sekundarnih sirovina u Brodogradilištu, izvrši kontrolu cijelog postupka i naposlijetku smijeni stečajnog upravnika kako bi se zaštitila otimačina državne imovine.

Na kraju su pozvali i Specijalno državno tužilaštvo radi preispitivanja cijelog postupka i formiranja predmeta u vezi ovog slučaja, a sve kako bi se utvrdila istina.

5 Komentari

 1. Moja URA-u,dobili ste samar na izborima,iz razloga sto ste dopustili da vam odmah na pocetku podju najbolji ljudi ,kako na loklanom u Herceg Novom tako i na drzavnom nivou….
  Listu ste pokrpili sa bezveznjakovicima,sada pricate o visokoj politici….
  U vlasti ste (izvinite zaboravih da se vi nepitate nego SIMRAKOV),ja vas kao novljanin molim da popricate sa njim da utice na skupstinu da nam malo sredi setaliste i puteve,da mozemo zivjet od ove sezone,sve ostalo je nebitno,ove poene ste trebali skupljati dok je bilo aktuleno—sad je trava pojela magarca,nego vidite sa Simrakovim smije li pokucat na vrata i pitat Katica da nam poprave koju sijalicu i zakrpe po koju rupu,i stave na setalistu po koji znak da se ne smiju vozit kola..

  33
 2. pustite ih neka opljackaju i to malo jada sto je ostalo ,nijeste se bunili kad su opljackali milione a sad se koprcate za par hiljada eura. JUG se gasi a PG I NK se gradi pred nasim ocima VERIGE SV.NEDJELJA itd .jeli vam sada jasno zasto se raspala YU , {Rat za Mir} cuveno djelo najveceg Srpsko Crnogorskog patriote starog Kumrovackog ucenika .

  40
  6
 3. Ma ko te pita, grabi svak sve sto mu je prilika da zagrabi. Zar se jos neko u Crnoj Gori okreće za toliko sitnim otimacinama i pljačkama. U poredjenju sa Svetozarom Marovićem taj može najviše dobiti dva dana zatvora za tu pljačku državne imovine.

  41
  1

Ostavite komentar

*

code