Početna Društvo Uređen još jedan lokalni put, do sela Lučići u Sutorini

Uređen još jedan lokalni put, do sela Lučići u Sutorini

20

Lokalni put u Sutorini, koji vodi do sela Lučići, seoske crkve i groblja, proteklih dana je uređen zahvaljujući saradnji Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Mjesne zajednice Sutorina, saopšteno je iz lokalne uprave.

Kolski put koji je godinama bio u veoma lošem stanju betoniran je u dužini 117 metara, širine oko tri metra. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 11.458.10 eura, a finansirala ih je Opština Herceg Novi.

– U Sutorini je u toku i uređenje postojećeg terena za boćanje, preko puta škole, i cijele površine oko njega. Ono podrazumijeva ozelenjavanje, postavljanje klupa i parkovskog mobilijara, čime će ovaj dio grada dobiti mjesto za okupljanje i ugodno druženje na otvorenom – kaže sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

Kako je navedeno u saopštenju, tokom proteklih mjeseci Opština i mjesne zajednice realizovali su brojne projekte sanacije lokalne putne infrastrukture, pa su konačno uređene puteve dobili građani u Meljinama, Igalu, Zelenici, Baošićima, Bijeloj, Prijevoru, Mojdežu, na Toploj, Savini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sušćepanu.

– Ovo je jedan u nizu lokalnih puteva koje smo uredili u saradnji sa mjesnim zajednicama, a istu praksu nastavljamo u ubuduće jer se pokazala kao dobar model za poboljšanje putne infrastrukture u prigradskim naseljima – ističe Samardžić.

Kako dodaje, do kraja godine mjesne zajednice treba da dostave svoje planove i programe rada za narednu godinu, u kojima će precizirati prioritetne projekte. Samardžić poziva sve građane da se u ovom momentu obrate svojim mjesnim zajednicama, sa predlozima projekata koji bi se mogli naći u planu realizacije za 2019. godinu.

20 Komentari

 1. Molio bih presjednika MZ Sutorine da obidje put i primi radove. Neka sagleda situaciju utrošenih para. 117 m duzina puta sa 2,8, kokiko košta kubik betona??? Jeli racunao i rupe od rasvjete???

  7
  1
 2. I ovo ce da propadne kao i onaj put u Ratisebinu. Zasto nema nadzora?
  Zasto neko iz MZ Sutorina ne obidje radove?
  Zasto Boro Lucic koji je dir. direkcije ne obidje i konstatuje lose izvedene radove a iz Sutorine je?
  Bacene pare vjerujte i za put i bandere za rasvjetu koje ce pasti.

  12
  5
 3. Mene prosto interesuje sto cini predsjednik mjesne zajednice u Kumboru !
  Porto novi se otvara u martu , carnie hotel u junu a setaliste nam je kao da je atomska bomba pala.
  zasto 1e nije ulozen u sredjivanje setalista i okoline da kumbor bar na nesto lici.
  zasto se ne napravi neka nova plaza dje ima mjesta (npr ispod krivokapica dje je put poceo propadati…. )

  9
  4
 4. Čime se to hvalite, betonirana najjednostavnija i namjanje oštećana dionica puta koja vodi ka Lučićima. Ni desetina puta ovim nije sanirana, i to put koji je potpuno polomljen. Nije ni za kakvo hvaljenje!

  9
  4
 5. Možda da i mi imamo koga u opstini rješili bi nam
  ,, SKALE STO VISE NA MOJDESKI PUT ,,
  Ovako
  LIPSI …….. DO ZELENE TRAVE
  I MOLI SE DA NIKO NE NASTRADA ZBOG ISTIH !!!!!

  14
  3
 6. Nevjerovatno kakav smo mi narod neznam sta da se uradi pakosni ce nac primjedbu, dva Milosa samo vi ovako nastavite pravi domacini to cijene i vladacete bar jos 30 godina.

  13
  19
  • Potpisuj se svojim imenom a ne Sutorina jer to misljenje nije Sutorana koji ovakav put tj nacin na koji se radi ne podrzavaju. O rasvjeti nebi tek. VIdjecete stubove poslije zime popadali bar trecina.
   Nista nije kvalitetno i sto ce nam nesto sto ce trajat po godine il nesto vise.

   11
   1
 7. Ovaj put ce popucati po krajevima kada vozilo tockom naidje i 30 cm od ivice. Lose izvedeno tako da ce trajat jedno pola godine. Koga krivit onda za to? Daj uradite nesto po tom pitanju jer smo ukazali na propust a odgovor je bio… PUSTI SAD TO. DOBRO JE OVAKO.
  Vesna uradite konkretno nesto za ovo. Hvala.

  17
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code