Uređen vidikovac na Njivičkom putu, uskoro i parking

Uređen vidikovac na Njivičkom putu, uskoro i parking

22
Podijeli

Vidikovac na Njivičkom putu uređen je prethodnih dana, a u planu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog je i uređenje parkirališta koje će se nalaziti preko puta vidikovca. Parkiralište bi moglo biti gotovo za nekih mjesec do mjesec i po, a taj posao, kao i poslovi na uređenju drugih vidikovaca, trotoara i stepeništa, manje su, ali neophodne i jednako važne investicije – navodi se u saopštenju.

Kako je kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić, Herceg Novi ima mnogo mjesta na kojima su potrebni radovi, tako da bilo manja ili veća investicija, neophodni su i jednako važni.

Picerija i restoran

– U roku smo završili uređenje donjeg vidikovca na Njivičkom putu. Radi se o novoj ponudi za naše sugrađane, kao i za sve one turiste koji dolaze iz pravca granice sa Hrvatskom. Završili smo projektovanje trotoara Bijela-Kamenari, još uvijek radimo na uređenju stepeništa Jova Dabovića. Imamo dosta novih ideja sa kojima ulazimo u novu godinu, kazao je Lučić.

Raskrčeno je šiblje i rastinje na lokaciji vidikovca, postavljena ograda koja doprinosi sigurnosti i ne zaklanja pogled, nasut pijesak, postavljeni mobilijar i česma sa vodom, a TOHN je postavila i znak „I love Herceg Novi“.

– Kada vremenski uslovi dozvole krećemo sa sadnjom cvijeća, a radićemo i projekat parkirališta preko puta vidikovca. Prije toga ćemo postaviti i dodatnu rasvjetu, najavio je Lučić.

Projekat uređenja vidikovca koštao je oko 15 hiljada eura. Radi se o šablonu koji bi trebalo i ubuduće koristiti, napomenuo je Lučić, i dodao da bi posebnu pažnju trebalo posvetiti lokacijama koje su prethodnih godina bile zapuštene i „ostavljene sa strane“.

22 Komentari

 1. Na dijelu donjeg puta u Bijeloj od hotela Delfin prema potoku, izgrađena je zidana ograda visine preko 1,40m, čitavom dužinom plaže koju koriste gosti hotela. Nije mi jasno, kako se dozvolila ta izgradnja zidane ograde, koja šetačima na tom dijelu puta u potpunosti zaklanjaju pogled, pogled na more, jer je visina cca 1,70. Taj put inače koriste pješaci i motorna vozila.
  Navodim isto, kako se dozvoljava proširivanje plaža, nasipajući građevinski materijal u more, stvarajući nove katastarske placeve koji nisu predviđeni Ugovorima o zakupu, kao i kako se dozvoljava zakupcima plaža, objekata da zabranjuju prilaz mandračima, zabranjuju korišćenje mula za pristajanje turističkih brodica, zabranjuju prilaz parkovima , javno postavljajući obavještenja, (npr. kod hotela Park)?????. Zakupci koriste mulo-prilaz mandračima za parkiranje autobusa…. itd….???????

 2. Pogled je oduvjek bio prelijep,ali za 15.000 eura,sram vas bilo.Da ste kuci ono napravili ne bi kostalo 6-7.000 eura.Vi i stambeno komunalno premasili ste sve rekorde u cijenama.Objavite cijenu ograde i betonskih radova.

  25
  2
 3. 15.000 E PROSETAJTE PA VIDITE DALI SU RADOVI VREDNI 15.000 E. OVDE IMA POSLA ZA JAVNOG TUZIOCA ALI ON SE NE MJESA U SVOJ POSO. DOVEDITE GRADJEVINSKOG VESTAKA PA NEK IZVRSI PROCJENU RADOVA AKO TUZILAC NIJE SPOSOBAN. ONO JE KLASICNO DERANJE PORESKIH OBVEZNIKA. JOS SAMO PARKING I NEKA MI NEKO KAZE KOJA JE SVRHA PARKINGA AKO NIJE VEC PRIPREMLJENO ZA BIZNIS ODABRANIH NARAVNO O NASEM TROSKU.

  21
  1
 4. Uredjenje je za svaku pohvalu. Medjutim, prosto je neshvatljivo da ispred klupa stoji ogromna metalna ograda sa celicnim sirokim profilima koja zatvaraju pogled na jedan od naljepsih predjela na svijetu. Neoprostiv propust! Kao da je ograda za konje na nekom rancu. Ko je inicijator i kakve su mu estetske vrijednosti i znanja?

  23
  6
 5. Lijep vidikovac, ali i dosta novca. Nego eto ideje da se osnuje Agencija za Vidikovac i zaposli par inspektora za vidikovce.
  Velika je rodbina naših funkcionera.

  29
  3
  • Imamo premalo kafića po gradu pa nemamo đe popit tu kafu. A i šta će nam vrhunski pogled na grad i zaliv ako nije kroz pvc prozor zadimljenog lokala. Nećemo šetnju, čist vazduh… to je tako luzerski 🙂

   32
   3
 6. Bice sexa na njivickom,a mozda i reprodukcije.
  Nadam se da su stabilne ove ograde,da ako ne odletimo u more prilikom akcije…
  Provjerite prije upotrebe…

  44
  5
 7. Sve što se uradi je lijepo. Ali, postavljaju se neka pitanja. Povremeno odpješačim do graničnog prelaza na Kobili, bolje reći do nekadašnje kontrolno propusne stanice JNA prema Prevlaci. Ima tamo nekoliko zaljubljenika koji šetaju. I par omladinaca koji trče. I to u vrijeme kada je hrvatski prelaz na Vitaljini ( selo Bezboge) zatvoren. Kada se taj prelaz otvori, da li se ima u vidu ko će tamo šetati. Ne radi se o namjeni, nego o prioritetima. I o pametnim razmišljanima šta nam treba. Da li je prioritet svih prioriteta Savinjska dubrava ili ” Adrenalinski park” na Vrbanju? Šta je trajnije i za grad cjelishodnije ? A najvažnije je napomenuti da se koriste novci građana, koje, izgleda, niko ne pita.

  22
  10
  • Kada ce doci na red da se posijeku one divlje smokve na Belavisti (ispod nekadasnje Oficirske menze) kako bi se otvorio pogled prema Gradskoj kafani i dalje? U pitanju je neznatna investicija koja bi omogucila furestima da kod lentravanja Starog grada dobiju mogucnost i za snimke Njivica, Igala i blize djelove Novoga.
   I jos nesto, kada ce doci na red da se “pripitomi” ona “dzungla” izmedju Forte mara i objekta nekadasnjeg “Vinoprometa”?

   11
   4
  • Za Adrenalinski park na Vrbanju nisu potrošeni novci građana. Finansirala ga je Evropa iz pretpristupnih fondova. A Evropa i Vi imate potpuno drugačije uglove posmatranja, tako da ne vrijedi objašnjavati. Da adrenalinski park nije “završio” u novskom zaleđu, završio bi negdje u Mojkovcu, Kolašinu… Bolhe je da je u Novome. Bez obzira što Vama ne izgleda “prioritetno”

   31
   2
   • Da, Evropa ima direktivu koja na poljoprivrednim proizvodima nalaže da se piše :” Najbolje upotrebiti do…” Da li ste o tome razmišljali’ A da li je EU mogla finansirati podizanje i revitalizaciju Marcela? A ja sam se dosta za svojih preko 60 godina Evrope navidio. A Vi?

    3
    5

Ostavite komentar

*

code