Uređena dvorišta i sportski tereni oko škola: Opština Herceg Novi osuđuje necivilizovano...

Uređena dvorišta i sportski tereni oko škola: Opština Herceg Novi osuđuje necivilizovano ponašanje pojedinaca

14
Podijeli

Radnici preduzeća “Čistoća” sproveli su prethodnih dana sveobuhvatnu akciju čišćenja i uređenja školskih dvorišta, igrališta i sporskih terena oko svih obrazovnih ustanova u Herceg Novom.

Đaći će školsku godinu početi sa uređenim i očišćenim dvorištima, a sjutra ujutro će rukovodstvo Opštine Herceg Novi najmlađima u osnovnim školama, učenicima prvih, drugih i trećih razreda, uručiti besplatne udžbenike, za što je iz opštinske kase obezbijeđeno 51 hiljadu eura, saopštavaju iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Sa druge strane, ovaj septembarski vikend je donio i neke neuobičajene momente kakvi ne dolikuju gradu. Kontejner za odlaganje smeća završio je u provaliji u blizini tvrđave Forte Mare, dok je jedan frižider završio u moru.

– S obzirom da se radi o jasnim aktima vandalizma, nepoštovanja sebe i drugoga, lične nekulture i obijesti, Opština Herceg Novi osuđuje ovakvo ponašanje i sugeriše vinovnicima ovih djela da potraže pomoć, počevši od svojih nabližih, pa do izabranog doktora. Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora evidentirala je oba slučaja i postupci otkrivanja i utvrđivanja odgovornosti za ova djela su u toku – poručuju iz loklane uprave.

14 Komentari

 1. Dvorište zeleničke škole je super očišćeno. Prethodno je urnisano 20 godina ali nema veze…i ovaj frižider je nedjelo onoga ko nema trun ljubavi prema prirodi, pa ni prema sebi samome. Svaki vandalizam je stvar bolesti i negativne energije, a počinilac i ne zna da treba hitno da se liječi.

  32
 2. Hahaah osudjujete nepoznate gradjane sto ne osudite vase partijske lidere koje svi vrlo dobro znamo kakvi su,dje je plagistar becic vojvoda mandic i zemunac medojevic,tacno covjek od muke sve da pobaca u more kad tu b**** vidi

  21
  28
 3. U Kamenarima je prelepo očišćeno školsko dvorište, uklonjena prljavština, orezane palme, uklonjena opasna šuma drveća i žbunja iz školskog dvorišta, škola je dobila “drugi” lep izgled. Samo ne znam da li su učestvovali radnici Gradskog zelenila, znam da je organizovana radna akcija i da je odziv građana bio iznad očekivanja. Za svaku pohvalu!

  36
  2
 4. Svaka cast za ciscenje,vidjeli smo radnike kako marljivo rade.A zasto se ne stave mrezice na koseve novog terena kod stanice MUPA,i zasto se ne iscrtaju linije trojke,aut linije

  26
  5
  • Ako vam se igra lijepo kupite piture i koju četku eto vam to nije daleko. A mozete i mrezice kupit. Nece vas sve to izac 50e. Vas 10 po 5 eura to je nista. Mora li sve na gotovo da se ceka. Eno su teren u Baosice pored magistrale mjestani zajedno sa onom djecom napravili prije 15 godina. Sve sami od svojih priloga. I sa svojim rukama su napravili. Doduse i MZ je pomogla. Tako nemojte da vam ova smijesna rabota oko mrezica i piture ne bude teska.

   31
   4
 5. Stvarno , ne vjerujem da postoje ljudi koji su spremni kantu za smece gurnuti u vodu, ali kad vidim da su i vitrinu za pice bacili pa takvima bih naplatio takvu kaznu da bi od tih para ocistio citavu obalu u novskoj opstini.

  43
  • Ili njih poslati da čiste,pod nadzorom.Društveno koristan rad za sve mlade vandale.Da se na taj način oslobode viška energije plus novčana kazna.

   25
 6. Mislim da bi pametnije bilo podjeliti udzbenike socijalnim kategorijama a ne ucenicima prvog, drugog i treceg razreda ciji roditelji mozda imaju novca i Viska. To mi nije bas pametna oduka i neznam ko tako razmislja iz uprave Opstine???

  22
  16
  • Baš si pametnjaković! Višak? Očigledno djecu nemaš. To što je Opština „častila“ knjige roditelji će djetetu kupiti trenerku ili neku drugu potrepštinu koju tim parama mogu ispeglati. Višak malo ko ima. A socijalni slučajevi su druga tema. Obrati se državi povodom njihovog tretmana.

   14
   6

Ostavite komentar

*

code