Početna Društvo Uređena još jedna ulica na Toploj III

Uređena još jedna ulica na Toploj III

5

Ulica na Toploj III, u dijelu naselja poznatom kao Vranjansko, sanirana je zahvaljujući saradnji lokalne uprave i mještana.

Tokom proteklih dana završeno je betoniranje ove ulice u jednom od najvećih hercegnovskih naselja, koja je bila u veoma lošem stanju. Saniran je potez u dužini 320 metara, a radovi vrijednosti oko 15.000 eura izvedeni su udruženim ulaganjem Opštine Herceg Novi i mještana, a uz podršku Mjesne zajednice Topla, saopšteno je iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Ovaj projekat nastavak je dobre saradnje lokalne uprave i mještana na realizaciji zajedničkog cilja da građani imaju uređene prilaze kućama i dvorištima. Po istom modelu ranije su na Toploj III sanirane još dvije trase puta, koje su prema procjenama mještana bile u najlošijem stanju, a plan za naredni period je da bude u cijelosti uređena kolska komunikacija između naselja Topla III i Modra Ploča.

Lokalna vlast u Herceg Novom nastavlja sa projektima radi unaprijeđenja gradske infrastrukture i objekata od javnog interesa – počela je izgradnja trotoara na dijelu puta Meljine – Podi, u toku je sanacija puta i izgradnja igrališta na Gomili, škola u Kamenarima dobiće novi krovni pokrivač, a u Sutorini se gradi Dnevni centar.

5 Komentari

  1. Troškovi “saniranja puta” na Toploj III u duzini od 320 m, po cijeni od 15 hiljada eura, su mnogo povoljniji od troskova “izgradnje trotoara” u Meljinama, u duzini od 160m, po cijeni od 14 hiljada eura.
    Može li neko pojasnit razliku kostanja betoniranja puta i izgradnje trotoara…o kojim je tu materijalima riječ, kolika je razlika u cijeni, sirini puta/ trotoara i slicno? Jedino se vidi da je cijena skoro ista, a trotoar duplo kraći od puta pa…bi bilo lijepo da ne bude mjesta sumnji, hvala.

    • Na Toploj 3 ne pise ucesce gradjana, dodaj jos 4000€.
      A za trotoar, postoji ugovor, pa kaze da je ograda stavka od 40% vrijednosti investicije. Cisto da ne bude zablude i da se jasno preciziraju stvari.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code