Početna Društvo Uređenje pijace u Igalu preko 20 hiljada eura, u januaru obnova ribarnice...

Uređenje pijace u Igalu preko 20 hiljada eura, u januaru obnova ribarnice u Herceg Novom

11

Na pijaci u Igalu privodi se kraju prva veća rekonstrukcija i uređenje pijace od njenog otvaranja prije više od 40 godine, a radovi se postepeno odvijaju od juna.

Foto; komunalnostambeno.me

Stari željezni štandovi, korozirani, sa propalim nadstrešnicama, zamijenjeni su novim uslovnijim, koji bi tokom narednih dana, na dijelu za prodaju mješovite robe, trebalo da budu u funkciji. Čitav posao, kako očekuju u Komunalno stambenom preduzeću trebalo bi da bude gotov sljedećeg mjeseca, kada će uporedo krenuti adaptacija dijela pijace u Herceg Novom za prodaju ribe.

Rekonstrukciju pijace u Igalu Komunalno stambeno preduzeće finansira iz svojih sredstava i do sada je uloženo preko 20 hiljada eura. Dio novca refundiraće lokalna uprava, s obzirom da su budžetom za to opredijeljena sredstva, kazala nam je direktorica preduzeća, Jasmina Konjević:

„Zelenu pijacu smo još u avgustu osposobili kad je i počela sa radom i tu je sada 14 novih štandova. U međuvremenu smo izvršili rekonstrukciju odnosno adaptaciju sanitarnog čvora, a sada u drugom dijelu montiramo štandove za prodaju mješovite robe“, precizirala je ona.

Štandove za prodaju mješovite robe nabavila je lokalna uprava ranije, najvjerovatnije za izdavanje tokom ljeta, međutim, nikada nijesu korišćeni, tako da su predati Komunalno stambenom preduzeću. Oni će narednih dana biti dodatno adaptirani kako bi u potpunosti bili prilagođeni pijačnoj prodaji.

To znači i da na pijaci više neće biti štandova kojima ne gazduje Komuanlno stambeno preduzeće. Novim štandovima, kojih je sada 22 ( 14 na zelenoj, 8 na mješovitoj pijaci ) povećana je kvadratura zakupcima na 8 kvadrata, a štandovi će se izdavati mjesečno za oko 48 eura. Riječ je o cjenovniku koji nije mijenjan od 2006. godine, ističe Konjević:

„Ranije nijesmo imali svoje štandove, već su zakupci imali neke svoje, kako je ko šta pravio. Onda više nijesmo imali ni zakupce, već su prodavci bili tu bez ugovora, plaćanja …. Zato smo sve raščistili i demontirali, postavili svoje štandove koji će se sada naplaćivati“, navela je ona.

U dijelu zelene pijace, 12 štandova je izdato, dok su dva na dnevnom zakupu. Uslovi za zakup štandova „kućica“ za prodaju mješovite robe biće poznati narednih dana.

Tokom januara, krenuće i adaptacija dijela pijace u Herceg Novom, za prodaju ribe, kako bi se uslovi uskladili sa sanitarnim zahtjevima. Za ribarnicu na pijaci u Igalu planiran je poseban objekat, koji nije obuhvaćen sadašnjom rekonstrukcijom. Međutim, ukoliko bude bilo interesovanja, Komunalno stambeno će ga osposobiti.

11 Komentari

  1. Dakle, ovo mi lici na rad studenta koji posto poto zeli da dokaze svoju kreativnost, te smatra da nesto savremeno mora nuzno biti minimalisticki, a da pri tom ne uzima u obzir lokaciju i samu funkciju. Moglo se mnogo bolje odgovoriti na zadatu temu. O koloritu da ne pricamo.

  2. Sve pohvale za Mjesnu Zajednicu u Igalo dovoljno je sto su sredili Mjesnu Zajedbicu sad je tamo milina popit kafu toplo cisto tv ljubazno osoblje male cijene. Bravo samo naprijed

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code