Početna Društvo Uređenje zelenih površina od Igala do Jošica

Uređenje zelenih površina od Igala do Jošica

5

U toku je akcija redovnog održavanja zelenih površina preduzeća “Stambeno komunalno” DOO Herceg Novi.
ciscenje-zelenila-igalo-2609-1Orezuje se nisko rastinje i oleandri, dok će palme biti orezivane tek u oktobru, zbog rizika od surlaša. Radnici su danas, kako je kazala rukovodilac sektora zelenila u ovom preduzeću, Vanja Spaić, kosili i uređivali zelene površine u Igalu kod pošte i ispred supermarketa “Aroma” i bivšeg hotela Tamaris.

Prošle sedmice uređivan je prostor tvrđave Citadela i uklonjena je velika smokva sa zidina sa zapadne strane, čiji je korijen ozbiljno ugrozio stabilnost zidina.

– Što je “Gradsko zelenilo” moglo, pokosilo je gore, a otkinut je i dio smokve. Nastavićemo  u srijedu kako bismo izvukli preostali dio, jer zidine se obrušavaju i tu bi morala možda neka specijalna služba da dođe i završi čišćenje. Radnici “zelenila” nisu tehnički opremljeni za to – kazala je Spaić.

ciscenje-zelenila-citadela-2609Inače, “Gradsko zelenilo” u redovnom čišćenju i uređivanju zelenih površina u Opštini Herceg Novi, od proljeća do danas tretiralo je određene površine i do pet puta, zbog izrazito bujne vegetacije u tom periodu. Neke površine u Novom potrebno je kositi čak dva puta mjesečno.

Sjutra predstoji uređivanje zelenila u Kamenarima i Jošicama.

5 Komentari

  1. Ne znam ko rukovodi Gradskim zelenilom ali mislim da bi mu trebala jedna veca edukacija.Ovo je mediteran i tako bi trebalo tretirati i zelenilo.Naime oni su posadili lavandu kako rece jedan komentator ” u naletu entuzijazma” i pustili da ona izdjiklja a valjda nijesu znali da se lavanda obrezuje i oblikuje i cvijeta godinama kao divan ukras. Oni su ih juce po Toploj lijepo pocupali.Zgrozila sam se!!!

  2. Kod magarećih vrata i spomenika Matavulju što je sadjeno u grande akciji – sve je uvenulo jer ništa nije polivano tokom ljetnje žege. strašno ! Najvažnija je pompezna najava, a poslije NIŠTA od održavanja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code