Početna Politika ĐUROVIĆKA NA ČELU NOVSKE SKUPŠTINE

ĐUROVIĆKA NA ČELU NOVSKE SKUPŠTINE

0

DDJUROVICSa 18 glasova novoformirane vladajuće koalicije u Herceg Novom (SNP, NOVA, PZP, Srpska koalicija) na konstitutivnoj sjednici SO Herceg Novi za predsjednicu izabrana je mr Danijela Đurović iz SNP-a. Njen protivkandidat Andrija Radman iz DPS-a dobio je 16 glasova svoje partije i SDP-a, dok je odbornik “Novske liste” bio
uzdržan.  
Nova predsjednica SO inženjerka menadžmenta, a magistrirala je na Univerzitetu Crne Gore. Posljednje četiri godine bila je menadžerka opštine Herceg Novi. 

Na Skupštini je saopšten izvještaj o rezultatima 7. apriliskih izbora za lokalni parlament i kojim je potvrđeno da je DPS osvojio  14, SNP 12, NOVA 3, PzP i SDP po dva, a Srpska koalicija i “Novska lista i to čista” po jedan mandat.

Koаlicioni sporаzum kojim je oformljena politička većinа u Skupštini opštine Herceg Novi potpisan je u subotu. Njegovi detalji još nijesu dati na uvid, a predsjednik opštine Dejan Mandić, potvrdio je za Radio Jadran, da postoji i aneks ugovora oko izmjene zastave grada, ”ali on nije potpisian, već predstavlja samo džentlmenski dogovor“ kazao je Mandić.
Inače, sjednica je prekinuta nakon što su iz DPS-a upozorili – što predviđa i poslovnik o radu Skupštine – da nije moguć izbor članova Odbora za izbor i imenovanja, jer nisu konstituisani Odbornički klubovi koji predlažu sastav Odbora.
Novi datum održavanja sjednice biće naknadno utvrđen.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code