Početna Društvo Urušeno kupalište podno Novosadskog biće sanirano kada prođe sezona

Urušeno kupalište podno Novosadskog biće sanirano kada prođe sezona

15

Dio kupališta ispod bivšeg Novosadaskog odmarališta u Igalu, više od godinu je urušen i ulegao. Oko devastiranog dijela plaže, postavljena je zaštitna ograda, koja je već počela da korozira, sa tablom “Oprez – plaža nije za korišćenje”.

Jaki udari valova tokom prošle zime “zdrobili” su dio betonskog kupališta, pa se odvaljene betonske ploče dijelom još drže za ostatak plaže, a dijelom su u moru.

Budući da kupalište nije u reprezentativnom stanju i nebezbijedno je za korišćenje, samim tim nije moglo biti ponuđeno u zakup, zbog čega će njegovu sanaciju obaviti JP za upravljanje morskim dobrom, saopštili su Radiju Jadran iz Morskog dobra. No, sve će morati da sačeka završetak sezone:

“Tenderska procedura za izbor izvođača za sanaciju kupališta je u toku, ali je rok za izvođenje radova u zoni morskog dobra u susret sezoni istekao. Zato će se sanacija, koja podrazumijevaja uvođenje teške građevinske operative na teren, obaviti po okončanju ljetnje turističke sezone. Naglašavamo da kupalište, kako bi imalo zakupca, treba biti osposobljeno za bezbjedno funkcionisanje, pa će zaštitna ograda oko urušenog dijela ostati i tokom sezone”, kazali su u Morskom dobru.

Oni ističu da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u Planu korišćenja sredstava za 2017. godinu, opredijelilo 20.000 eura za sanaciju ovog kupališta. Rok za izvođenje radova je 20 radnih dana od dana uvođenja izvođača  u posao.

U Morskom dobru nijesu kazali do kada će trajati tender ni kada će izvođač radova biti izabran.

15 Komentari

 1. Ne da je bezobrazno, nego je besprimjerno. Pišem, jer sam se tu prije 60 godina naučio plivati. Što reći? A moram se obratiti povodom popločavana onih bokun metara šetališta od početka šetališta, od mosta do “Mimoze”. Reče jednom neki gospodin iz Opštine da tu postoje neki problemi ispod grnčara, pa pomenu i stazu od Risna do perasta. Zzar nije sramota da će se pješačka staza od Risna do Perasta, nekih 2-3 km završiti prije nego ovih stotinjak metara šetališta. Zar je neko nešto smetao da se od mosta do kraja Novosadske plaže taj dio završi? A ne daj Bože, da malo dijete nogicom upadne u one rupe. Ili gospođe sa štikklom ili poluštiklom. Ko bi snosio odgovornost. Da li onaj gospodin iz opštine što se javlja? Kako ga nije sramota? Zna li on da ga građanstvo plaća? Za što? Za nerad i neznanje! Valjda takvih “uposlenika” više neće biti.

 2. Dobro je da su ove Demokrate počele da primjenjuju pojedine programe iz drugih stranaka.Na primjer od Bokelja su uzeli stvaranje zajednice Opština, vraćanje javnih plaza itd.Biće nešto od njih.

  6
  2
 3. JP Morsko ZLO je izvuklo toliko para iz Herceg Novog da se moze cijela crnogorska obala poplocat najskupljim mermerom ili granitom!!! Te su pare zavrsile u poplocavanju i sredjivanju Budve i Titograda, a u nesretnom HN situacija gora nego sto je bila 80ih sto se tice plaza i ostalog, vezanog za turizam!!! Al ne pustaju jos, ima jos crkavice da se izvuce!! Valjda ce jednom i to malo jada presusit pa mozda napokon ostave taj nesretni grad na miru!!!

  39
  1
 4. Plaže pod hitno vratiti pod nadležnost Opština.Ovo sa morskim dobrom nema više smisla.
  Ukinuti naplatu ulaska na plaže bez obaveze da se iznajmi ležaljka ili suncobran.
  Ukinuti parking servis i draga gospodo da vidite kakva bi sezona bila i trajala bi preko sedam mjeseci.
  Naravno šetalište treba da izgleda ko Pine u Tivat i to bi bilo to.

  31
  2
 5. Zasto morsko dobro nije pocelo sa nasipanjem plaza koje nisu zakupljene ? zasto nisu ni metar obale u herceg novom sredili a povukli su tolike pare u svoj budzet ? treba ukinuti morsko dobro jer ne sluzi svojoj svrsi, obala se devastira a njihova jedina svrha je kupljenje para sa primorija i presipanje istih u podgorici.

  30
 6. Biće spremno za zimsku sezonu. Baš lijepo od morskog dibra, ovo isto kao i raskopano šetalište što ce biti spremno do juna, samo da kamen izaberu.

  32
  1
 7. Nikad to nece popravi ajte molim vas. Ne pisite ovakve stvari. Kao da nisu znali prije pola godine da je takvo stanje. I nadlezni u Opstini koji su trebali ba vrijeme da obavijeste Jp Morsko dobro Budva. Kakvo tender i bakraci..mali je to posao i nema velikih ugradjivanja i niko nece onda da se bakce sa tim.

  44
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code