Uskoro Green Culture Festival u Herceg Novom: Spona između održivog biznisa, nauke...

Uskoro Green Culture Festival u Herceg Novom: Spona između održivog biznisa, nauke i filozofije življenja

0
Podijeli

Manifestacija, koju je ustanovila NVO Krug u saradnji sa crnogorskim, ali i evropskim eko organizacijama, Green Culture festival biće održan 7. juna u Herceg Novom, a potom do 11. juna u još sedam crnogorskih gradova.

Festival će u Noovm biti organizovan  uz  pomoć lokalnih partnera, kao što je NVO Sinergija  koja  se bavi održivim pristupom u gradnji i restauraciji.

Picerija i restoran

Green Culture Festival promoviše održivost, pokrivajući naizgled raznorodne teme – umjetnost, biznis, nauku i filozofiju, ali i ugostiteljstvo i graditeljstvo, koje spaja nužan zeleni pristup.

Počeće  predavanjima Antonija Pušića. Imaće šta Rambo da kaže o svom projektu, solarnom jedrenjaku  – 100 godina starom plovilu čiju restauraciju finansira kroz veoma uspješnu crowdfunding kampanju.  On je postigao i  visoku medijsku vidljivost za pitanje zelene tehnologije. Pored Ramba, gost prvog dana festivala biće i Robin Gelatelly-Smith, Britanac koji već 15 godina živi u Crnoj Gori i bavi se renoviranjem i gradnjom kamenih kuća, poštujući tradicionalne tehnike.

Postavljanje kreativnih industrija u centru održivog razvoja kao većih katalizatora u društvu i spona između održivog biznisa, nauke i filozofije održivog življenja, cilj je Green Culture Foruma.  Očekuje se veći broj učesnika iz zemlje i inostranstva koji doprinose boljem i zdravijem životnom okruženju i orijentaciji društva ka održivim zelenim rješenjima.

Tokom pet dana  manifestacije  u primorskim gradovima, ali i na Cetinju, u Nikšiću  i Podgorici, Green culture će biti u znaku predavanja, diskusija, prezentacija i izložbi. Imaće  zanimljive goste – stručnjake za zelenu gradnju, naučnike iz institucija kao što je CERN, London School of economics, umjetnike, stručnjake za preživljavanje u divljini, ugostitelje i grafiti artiste. Najavljeno je i učešće ministara kulture i održivog razvoja i turizma.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code