Uskoro i do Prijevora saniranim putem

Uskoro i do Prijevora saniranim putem

4
Podijeli

Dio puta prema zaseoku Prijevor, koji je na nekoliko mjesta oštećen, biće saniran i presvučen asfaltom. Radovi bi trebalo da počnu nakon 5. avgusta i da traju sedam, maksimalno deset dana.

Radove će izvoditi hercegnovska firma Fortis Mont d.o.o, sa kojom je Opština sklopila Ugovor vrijedan 18,9 hiljada eura sa PDV-om.

Picerija i restoran

Direktor, Ognjen Karadžić, kazao nam je da će se sanacija raditi na oko 900 m2 putne dionice:

– Riječ je o četiri veće lokacije po 200 m² i još par manjih od po 100 m², budući da je put na tim mjestima oštećen. To su djelovi koje je MZ Prijevor  odredila kao „najkritičnije“, koje ćemo sanirati i presvući novim asfaltom. Budući da asfaltna baza u Tivtu trenutno ne radi, sačekaćemo još nekih 15 dana i onda krenuti – navodi on.

Budući da je riječ o putu koji nije mnogo frekventan, obustava saobraćaja neće biti neophodna, ali će mještani svakako biti na vrijeme obaviješteni o izvođenju radova. Garantni rok za radove i ugrađeni materijal je dvije godine.

Opština Herceg Novi najavila je i skori početak asfaltiranja ulice Novo Mesto u naselju Gomila, koja je izuzetno prometna, ali u katastrofalnom stanju i neosvjetljena. Povezuje čitavo naselje, ali i Drenovik, Sušćepan, Ratiševinu i Mojdež sa magistralom i Igalom.

Ta ulica, koju su pravili mještani, godinama čeka sanaciju. Kako se dijelom nalazi I na privatnoj parceli sa vlasnicima zemljišta treba postići dogovor kako bi na jesen mogli krenuti radovi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Opština Herceg Novi je od početka jula, u saradnji sa građanima i Mjesnim zajednicama asfalitirala pet dionica puteva u četiri Mjesne zajednice: Bijeloj, Savini, Mojdežu i Baošićima. Probijen je i novi put između Gornjih i Donjih Sasovića, u zaleđu Zelenike. Za te poslove utrošeno je oko 100 hiljada eura.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code