USKORO KOTORSKA PREMIJERA OPERE »SESTRA ANĐELIKA«

USKORO KOTORSKA PREMIJERA OPERE »SESTRA ANĐELIKA«

0
Podijeli

opera_vida_matijan1U organizaciji Muzičke škole ,,Vida Matjan“ iz Kotora, u koncertnoj dvorani, Crkvi Sv. Duha, za 26. mart najavljena je premijera opere Đakoma Pučinija ,,Sestra Anđelika“.

Opera jednočinka predstavlja jedan dio triptiha u kome su ,,Plašt“ i ,,Djani Skiki“ takođe opere jednočinke. Prvi put se škola našla u ulozi producenta u saradnji sa Festivalom solo pjevača ,,Bruna Špiler“ a učesnici su bivši, sadašnji učenici i profesori škole.

Glavne uloge su povjerene Milici Zdravković, Maji Lukšić i Amandi Stojović. Rad na operi je trajao pet mjeseci, a premijera će se održati povodom 65 godina od osnivanja škole. Zahvaljujući dugogodišnjem predanom radu profesorke Mirele Šćasni iz uprave škole  sa velikom zahvalnošću i ponosom ističu činjenicu da je prvi put od nastanka škole, vlastitim snagama došlo do realizacije jednog veoma kompleksnog i zahtjevnog operskog djela. Takođe napominju da je ova opera prvo muzičko dešavanje u Crkvi Sv. Duha, nakon upravo završenih radova na adaptaciji krova kocertne dvorane.

Picerija i restoran

Reprize su predvidjene 28.03 u  Centru za kulturu Tivat i 29.03. na otvaranju Festivala ,,Bruna Špiler“ u Herceg Novom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code