USKORO NOVA GRADILIŠTA NA ŠETALIŠTU ZA KOLEKTOR

USKORO NOVA GRADILIŠTA NA ŠETALIŠTU ZA KOLEKTOR

104
0
Podijeli

kolektor meljine radovi1Najveći dio posla na kanalizacionom kolektoru u Herceg Novom ostao je da se završi na Šetalištu Pet Danica, ali će zbog sezone biti prolongiran i nastavljen iza 15. septembra, saopštio nam je projekt menadžer u firmi Čeltikčoglu, koja i izvodi radove, Josip Križanac.
Po njegovim riječima krenulo se u one radove koji se mogu obavljati, a da ne utiču negativno na sezonu i to na nekih 6 lokacija.
Da sve krene jačim intezitetom, kako bi ispoštovali novi zadati rokovi, neće moći bez otvaranja novih gradilišta na šetalištu mišljenja je Križanac i tek tada možemo govoriti o 16 lokacija na kojima će biti otvoren posao. Posljednja kiša koja je padala prošle sedmice poplavila je ponovo kružni tok u Meljinama zbog čega su sve glasnije priče da će se na kružnom toku ponovo morati postavljati cijevi zbog nestručno izvedenih radova. Međutim, projekt menadžer Čeltikčoglua, Josip Križanac demantovao je ovakve navode.

– To nije tačna informacija, na kružnom toku će biti nastvaljeni radovi za dva dana i nemam šta drugo da komentarišem osim toga – rekao je Križanac.
Da je ovog mjesca nastvaljena izgradnja kanalizacione infrastrukture u Herceg Novom potvrdio nam je i izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.
– Radovi se izvode od istočne kapije bivše kasarne u Kumboru ka Đenovićima, a riječ je o sječenju asfalta.
Za drugu polovinu septembra planirano je otvaranje i 16 novih gradilišta – na Jadranskoj magistrali i to u Zelenici od starog tunela do skretanja za magistralu, zatim u Kumboru od kasarne ka zapadu, zatim na dionici od vojnog otpada u Đenovićima ka istoku u dužini 160 m – naveo je Velaš. Počeće i radovi na donjoj rivijeri od Jošice do Kumbora i dalje spajanje sa dionicama do budućeg postrojenja u Meljinama. Od Njivica do Forte Mare će se raditi rekonstrukcija mreže.
Od 1. septembra nema više zabrane građevinskih radva, međutim nastavak izgradnje kanalizacionog kolektora, ipak će sačekati drugu polovinu septembra, makar oni krupniji zahvati, jer u Herceg Novom još uvijek boravi veliki broj turista, a postoje dobre najave i za postsezonu – kazao je predsjendik opštine Dejan Mandić.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code