Početna Naslovna Uskoro: Novo dotjerano poletište Dizdarica sa vidikovcem

Uskoro: Novo dotjerano poletište Dizdarica sa vidikovcem

2

Paraglajding klub Adriafly, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, lokalnom i Nacionalnom Turističkom organizacijom privodi kraju projekat postavljanja kućice/vidikovca na paraglajding poletištu Dizdarica, pod Orjenom.

Član Adriafly kluba, Dušan Stevović priča za Radio Jadran da je izgradnjom ovog svojevrsnog vidikovca oplemenjena lokacija poletišta, a u klubu se nadaju da će to unaprijediti i turističku ponudu Herceg Novog.

– Uzimajući u obzir da se Žlijebska Lastva i paraglajding poletište Dizdarica nalaze tik iznad ulaska u Boku i da se sa tog mjesta pruža prelijep pogled na zaliv i gradove koji gravitiraju u ovom dijelu, mi smo u saradjni sa MZ Kameno aplicirali na Javni poziv kod NTO Crne Gore. Na sreću svih nas, prepoznali su cilj i namjenu ovog budućeg vidikovca, tako da su nam odobrili dio sredstava – ističe on.

Glavni dio radova je gotov, preostaje sređivanje i uređenje okoline, kako bi sve bilo lijepo uklopljeno u prirodni ambijent. Vidikovac će zvanično biti prezentovan krajem aprila, na manifestaciji “Paraglajding dan”.

Od tog dana pa ubuduće, vidikovac će biti otvoren za sve građane. Svi će imati slobodan pristup i moći će da uživaju u fantastičnom pogledu na zaliv, kao i na letačke aktivnosti kluba, obećava Stevović.

Na vidikovcu će biti postavljena kamera, pa će pogled na zaliv biti dostupan svima na sajtu kluba Adriafly.

Paraglajding poletište Dizdarica je jedino registrovano na crnogorskoj obali, a klub Adriafly je iz godine u godinu brojniji. Saradnja sa nadležnim, Agencijom za civilno vazduhoplovstvo i Kontrolom letjenja je maksimalna.

Posljednjih godina klub bilježi sve veću posjećenost letilišta i povećano interesovanje solo pilota i turista.

– Možemo se pohvaliti da od prošle godine, pored dosadašnjeg jednog međunarodnog instruktora, u svom sastavu sada imamo i dva tandem pilota. Ostvaren je veliki napredak, a naš trud i rad takođe se kreću ka unapređenju turističke ponude Herceg Novog – navodi Stevović.

On je mišljenja da će lokaciju posjećivati mnogi, koji žele da polete sa Orjena ili uživaju u prelijepom pogledu na Boku.

U klubu su zahvalni mnogima koji im pomažu na razne načine, posebno Ministarstvu turizma, NTO CG, Opštini i TO Herceg Novi, koji su posljednjih godina uz njih i prepoznaju Adriafly kao jednog od predstavnika aktivnog turizma u Novom.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code