Početna Ekonomija Uskoro opet tender za lokalitet Mrkovi-Bijela Stijena, preispitivanje opravdanosti zakupa za Donju...

Uskoro opet tender za lokalitet Mrkovi-Bijela Stijena, preispitivanje opravdanosti zakupa za Donju Arzu

0

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je zadužio Tendersku komisiju da što skorije raspiše tender za davanje u dugoročni zakup lokaliteta „Mrkovi – Bijela Stijena“, u opštini Herceg Novi. Takođe, u saradnji sa pravnim i finansijskim savjetnicima Tenderska komisja treba da analizira opravdanost predlaganja projekta „Donja Arza“,u opštini Herceg Novi u Plan privatizacije za 2020. godinu.

Podsjetimo da je Tenderska komisija za valorizaciju turističkih lokaliteta već je jednom pozvala investitore da do 24. juna dostave ponude na tender za dugoročni zakup lokaliteta Mrkovi-Bijela stijena, na hercegnovskom dijelu Luštice, na period od minimum 30 godina.

Riječ je o parcelama površine 138,57 hiljada kvadrata, 24,73 hiljade kvadrata i 54,72 hiljade kvadrata, u svojini Crne Gore, kojima raspolaže Vlada.

S druge strane, tender za dugoročni zakup, od 31 do 90 godina, zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza raspisan je još sredinom novembra 2014. godine. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžavao je otada rok za dostavljanje ponuda više od deset puta.

Stoga se i postavlja pitanje opravdanosti davanja u zakup ovog atraktivnog lokaliteta. On i dalje djeluje netaknuto, ako izuzmemo, da je rt Arza 30. maja 1999. godine, u dva navrata avion NATO-a gađao bombama sa osiromašenim uranijumom, a država kasnije obavila dekontaminaciju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code