Početna Društvo Uskoro restauracija Doma Bokeljske mornarice

Uskoro restauracija Doma Bokeljske mornarice

0

Nakon što je nedavno ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, sa saradnicima i presjednikom Opštine Kotor, Vladmirom Jokićem, posjetila Dom Bokeljske mornarice u Kotoru iz tog resora je objavljeno da će ta institucija imati značajno bolje uslove rada. Novac za restauraciju je obezbijedilo Ministarstvo, u visini od 9.800 eura, saopšteno je iz tog resora.

Foto: Bokeljska mornarica

Rukovodstvo Mornarice upoznalo je goste sa velikim kulturnim nasljeđem ove drevne institucije, te sa njenim brojnim aktuelnim aktivnostima koje se odvijaju uprkos pandemiji. Posebno je istaknut značaj nominacije Mornarice za upis na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine Unesko, kao i značaj izdavačkih projekata za promociju Mornarice.

Ministarka Bratić i saradnici su tokom posjete dali punu podršku nominaciji Mornarice za upis na listu Unesko i obećali finansijsku podršku u okviru trenutnih mogućnosti. Ova podrška potvrđena je nedavnim potpisivanjem ugovora kojim se predviđa finansijska pomoć od 9.800 eura za restauraciju Doma.

Admiralat i Upravni odbor zahvalili su resornom ministarstvu i ministarki na prepoznavanju značaja i vrijednosti Bokeljske mornarice Kotor za kulturu Crne Gore, uvjereni da će se međusobna saradnja i dalje uspješno odvijati.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code