USKORO – REVIJA FILMOVA O ŽIVOTU OSOBA SA INVALIDITETOM

USKORO – REVIJA FILMOVA O ŽIVOTU OSOBA SA INVALIDITETOM

126
0
Podijeli

NVO “Nova šansa u Novom” 2. i 3. aprila organizovaće Reviju filmova sa Bosifesta, međunarodnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom, jedinog te vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Već pet godina festival se održava u Srbiji u organizaciji Hendi Centra Koloseum, a ove godine prvi put i u našoj zemlji.
U okviru BOSIFEST-a do sada je prikazano preko 180 filmskih ostvarenja koji se bave tematikom života osoba sa invaliditetom, ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom. NVO Nova šansa u Novom, zahvaljujući dobroj saradnji sa Hendi Centrom Koloseum i beogradskom Opštinom Stari Grad tokom Revije prikazaće nekolko filmova čiju će selekciju napraviti idejni tvorac i direktor Festivala, Darko Ivić, koji je takođe invalidno lice.
BOSIFEST je osnovan sa ciljem da se ukaže na stvaralački rad i mogućnosti osoba sa invaliditetom i širenje poruke da i one treba da imaju ista prava i obaveze kao i drugi građani. Festival daje snažan podsticaj donošenju mjera za ravnopravno učešće i integrisanje osoba sa invaliditetom u društvo. Osim toga, filmski program podsticajno djeluje na stvaranje novih filmskih i umjetničkih ostvarenja, ohrabruje kulturnu i profesionalnu javnost da se upozna sa dometima umjetnika sa invaliditetom iz cijelog svijeta.
Inače, na reviji će biti prikazano 7, uglavnom, dokumentarnih filmova, autora iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Italije i Španije, u trajanju od 5 do 70 minuta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code