Početna Oko nas Budva Uskoro sigurniji plovni put oko Galiola u Budvi

Uskoro sigurniji plovni put oko Galiola u Budvi

0

Nabavkom opreme za noćnu markaciju plovidba oko rta Galiola u Budvi trebalo bi da bude bezbjednija. Do 3. februara zainteresovani izvođači mogu da se jave na tender Morskog dobra za nabavku i ugradnju opreme za obilježavanje usamljene opasnosti na moru u Budvi, na lokaciji rt Galiola, na jugoistočnoj strani ostrva Sv. Nikola. Taj posao Morsko dobro finansiraće sa 20 hiljada eura.

Riječ je o lokalitetu na kojem se posljednjih godina nasukalo nekoliko jahti.

Kako je tenderom precizirano, biće nabavljena i postavljena opreme za noćnu markaciju – bijelo svjetlo sa dva bljeska, oprema za obilježavanje usamljene opasnosti u skladu sa IALA sistemom. Biće postavljen fiksni pilon od nerđajućeg čelika, na čijem bi se vrhu nalazile dvije crne kugle prečnika 0,6 metara. Pilon od nerđajućeg čelika treba da bude visok 3.000 mm, ofarban crveno – crnim prugama, pogodan za montiranje na betonskom postolju.

Kako je ranije saopšteno, Morsko dobro je opredjelilo novac za markaciju ovog rizičnog lokaliteta na inicijativu korisnika luke Budva, Kluba za sportski ribolov Širun i NVO Porat – Pizana, a tokom realizacije biće konsultovana i Uprava pmorske sigurnosti Bar.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code