Početna Društvo Uskoro treći tender za projekat puta do budućeg naselja Montrose

Uskoro treći tender za projekat puta do budućeg naselja Montrose

5

Treći tender za izbor izvođača za izradu glavnog projekta dijela puta na Luštici, kojim će biti riješen prilaz budućem rizortu Montrose, Opština Herceg Novi raspisaće uskoro. Prethodna dva je zbog žalbi projektanata „oborila“ Državna komisija za kontrolu javnih nabavki.

Od tada, usvojen je i PUP Opštine Herceg Novi, pa je dionica puta drugačije definisana nego u postojećoj skupštinskoj odluci, što je uslovilo da Opština Herceg Novi traži optimalno rješenje kroz usvajanje nove skupštinske odluke o utvrđivanju lokacije za objekte od opšteg interesa, kazali su Radiju Jadran u lokalnoj upravi.

Picerija i restoran

Glavni projekat odnosi se na lokalnu saobraćajnicu, dužine šest kilometara i širine šest metara, od puta Rose–Krašići do puta Babunci–Krašići. Njegova je izgradnja od presudnog značaja za budući kompleks Montrose.

U loklanoj upravi kažu da je ova procedura od skoro godinu usporila izradu projekta i izvođenje radova.

-To je nešto na šta Opština Herceg Novi ne može uticati, jer se zakonske procedure tendera, moraju poštovati. Postojala je i neusaglašenost odluke o utvrđivanju javnog interesa iz 2016. godine,koja nije obuhvatila cjelokupnu trasu puta, tako da smo sada na osnovu novog planskog dokumenta pristupili izradi novih urbanističko tenhičkih uslova. Nakon njihovog dobijanja, raspisaćemo novi tender za putnu infrastrukturu u narednih nekoliko dana- najavljuju iz lokalne uprave.

Činjenica da su do sada poništena dva tendera, jeste problem, ali i ostali činioci u realizaciji ovog projekta takođe nijesu ispunili svoj dio obaveza, dodaju oni:

„Opština Tivat još nije raspisala tender za dio puta koji prolazi preko njihove teritorije, niti je precizirano kada će to uraditi. Takođe, dio trase kroz tivatsku opštinu prelazi preko zemljišta koje je u zakupu Luštica Bay, pa je i to problem koji mora da se riješi“.

Uprkos ovome, Opština Herceg Novi sa investitorom, konzorcijumom Northstar i Equest Capital Limited, kako tvrde, ima odličnu saradnju. Izabraće izvođača radova za izradu glavnog projekta putne infrastrukture i vodovodne mreže, ali i kanalizacione mreže, kako bi poboljšali uslove mještanima Luštice.

Za posljednje dvije godine Opština Herceg Novi je od investitora Northstar-Equest Capital Limited, preko države inkasirala 300 hiljada eura, koje je u obavezi da iskoristi u svrhe izrade projekata vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

U međuvremenu je prihvaćena ponuda podgoričkog HydroGIS systema za izradu glavnog projekta vodovodne infrastrukture na Luštici, sa kojom je 25. aprila sklopljen ugovor.

5 Komentari

 1. Demokrate ista boranija ko DPS. Niko normalan ne bi pustio toliko obimnu gradnju na prelijepom zelenom izlasku iz zaliva. Ta dva rta bi trebalo da su zaštićena..

  15
  5
 2. Šta rade Milo i Gvozdenović, svaka čas momcima. Northstar i Equest Capital Limited, kako to ozbiljno zvuči. Odakle im ova imena samo. Pa onda HydroGIS, i to je strašna firma neka iz Podgorice sa dugogodišnjim iskustvom i tradicijom poslovanja… Samo naprijed, sve najbolje!

  20
  2
  • Po starom receptu, u javnost baci neku kosku da narod glođe, kao npr ovaj zakon o crkvama, i dok se ljudi oko toga bakću on sa druge strane malo po malo preuzima cijelu državnu teritoriju. A vala ne moraš se tako mučit, možeš i bez toga no ti brineš za narod da nam ne bude dosadno. Postoji ona izreka još iz starog Rima, “zavadi pa vladaj”, i nakon 2000 godina to i dalje funkcioniše vrlo efikasno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code