Početna Društvo Uskoro zaštitna ograda uz trotoar kod Milašinovića mosta na Toploj

Uskoro zaštitna ograda uz trotoar kod Milašinovića mosta na Toploj

7

Na potezu od Vile Kukoljac do raskrsnice kod zgrade Novljanke, uz trotoar iznad teniskih terena na Toploj, biće prvi put postavljena zaštitna ograda, kako bi se osigurala bezbijednost pješaka.

Ograda slična onoj preko puta OŠ Dašo Pavičić na Toploj, u dužini od oko 120 m, visine 1,10 m, biće postavljena uz trotoar – od skretanja za teniske terene kod Vile Kukoljac do kamenih stubova i ograde na mostu, zatim na potezu od mosta do skretanja za Šetalište.

Zbog toga je već više od deset dana, uz dio trotoara gdje je polomljeno ili iščupano zelenilo, postavljena privremena „ograda“:

„Postavljanje ograde bilo je neophodno jer je taj potez veoma frekventan, a zaštite nema. U planu nam je da ogradu postavimo do početka ljeta, međutim, biće neophodno betoniranje podloge, a teren je strm i nezahvalan za takve radove. Nastojaćemo da zbog radova „ne opterećujemo“ uredno saobraćanje, a ako bude bilo neophodno tražićemo da se tih nekoliko dana ne parkiraju auta na označenim mjestima preko puta“, kaže nam direktorica Komunalno stambenog preduzeća, Jasmina Konjević.

Zbog trenutne situacije i dodatnih aktivnosti koje Komunalno stambeno preduzeće ima, nije mogla precizirati kada će radovi početi.

Vrijednost ove investicije je 10 hiljada eura, a novac je obezbijedila lokalna uprava.

Postavljanjem ograde, potez preko mosta Milašinovića biće skoro potpuno uređen. Podsjetićemo da je krajem prošle godine dio ulice preko mosta asfaltiran u sklopu asfaltiranja dijela Njegoševe ulice, ponovo iscrtana parking mjesta i postavljena nova javna rasvjeta, sa jačim snopom osvjetljenja.

Preostalo je još uređenje trotoaara koji je na nekoliko mjesta ulegao i ispucao.

7 Komentari

 1. Stvarno je trebalo prvo procitati tekst pa komentarisati ali razumjem i one koji nisu citali do kraja jer stvarno je tesko ocekivati ista pozitivno od ove opstinske vlasti.
  Pandemija korone a oni krenuli da ruse i grade sa 0 pomoci socijalno ugrozenim , a kamoli sa planovima o pomoci gradjanima Herceg Novog. Poslije cetri godine sad se nekako pred izbore sjetili da treba nesto i uradit.

  6
  2
 2. Procitaj tekst…pa onda postavljaj kometare…nista vam ne valja sto se radi…stambeno komunalno je izvodjac…opstina investitor…ne brini nije niko uzeo pare…samo sjedite kuci i kukate…

  12
  4
  • Koga briga ko je izvodjac i gdje je tender. Meni je bitno da ce se ovo uraditi. I moje djete sjutra ima za sta da se uvati u slucaju da zapne a ne da padne 50m u provaliju.

   27
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code