USPJEŠAN YOUTH INTERNATIONAL GUITAR COMPETITION

USPJEŠAN YOUTH INTERNATIONAL GUITAR COMPETITION

167
0
Podijeli

YOUTH INTERNATIONAL GUITAR COMPETIONPrvo međunarodno takmičenje mladih gitarista – Youth International Guitar Competion, održano je tokom vikenda u najmanjem bokeškom gradu Tivtu.
Takmičenje je okupilo 35 učenika iz Crne Gore i zemalja regiona. Prema riječima istaknutog crnogorskog gitariste, profesora Danijela Cerovića, koji je bio i jedan od organizatora, takmičenje je izazvalo dosta interesovanja kod mladih muzičara, s obzirom da je cilj ovog takmičenja ujedno afirmacija gitarista i usmjeravanje njihovih karijera.
– Naši gitaristi su u jakoj konkurenciji zablistali i osvojili uglavnom gotovo sve prve nagrade. Žiri je bio sastavljen od uglednih profesora Crne Gore i regiona. Na kraju takmičarskog dana u subotu, organizovan je koncert pobjednika, a nakon toga smo nastupili vaš sugrađanin Goran Krivokapić i moja malenkost. Predstavili smo naš program sa koncerata koji izvodimo u regionu i šire, kao i naš cd koji je izašao u aprilu u izdanju Muzičkog centra.

Profesor Cerović je dodao da će nastojati da ovo takmičenje postane tradicionalno, naglašavajući da će nastojati da se svake godine održava u Tivtu, s obzirom da je ovakav događaj bio potreban da obogati kulturno zabavnu mapu Tivta.
– Takmičenje je koncipirano za mlađe gitariste i ima izrazito takmičarski karakter. Vjerujem da na taj način pospješujemo ambicije naših mladih gitarista. U prilici su da svoje znanje “izmjere” sa vršnjacima iz regiona. Koncept takmičenja važan je za buduće karijere naših muzičara.
Takmičenje u 6 starosnih kategorija je održano u prostorijma Centra za kulturu, a na njemu su učestvovali muzičari rođeni nakon 1990 godine,s programia od 5-20 min. Najbolji su nagrađeni diplomama, žicama i notama kao i besplatnim učešćem na međunarodnim festivalima.
Prvo takmičenje mladih gitarista održano je u Centru za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, uz podršku Muzičkog centra Crne Gore i kompanije Euro Unit grupa iz Podgorice.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code