Početna Sport Uspjeh boćara Meljina: Iduće sezone u Prvoj crnogorskoj ligi

Uspjeh boćara Meljina: Iduće sezone u Prvoj crnogorskoj ligi

0

Boćarski klub “Meljine” iz Meljina od naredne sezone igraće u Prvoj crnogorskoj boćarskoj ligi, čime je klub nakon dvije godine od ponovnog aktiviranja i nastupa u II ligi, postigao izvanredan uspjeh. Na taj način, Herceg Novi će u I ligi imati dva predstavnika, uključujući i BK Val, koji je državni šampion.

Prelazak u I ligu posljedica je napora osmočlane ekipe i rezultata postignutih u ovoligaškom dijelu sezone.

Trener i sekretar kluba Ivan Gazivoda podsjeća da su početkom sedmice odigrali pretposljednju utakmicu ovosezanskog ligaškog takmičenja, na kojoj su ubjedljivo pobijedili ekipu Kalimanjac II iz Tivta, 16:1 na domaćem terenu u Meljinama:

„Time smo i matematički obezbijedili prvo mjesto u drugoligaškoj konkurenciji odnosno plasman u društvo najboljih crnogorskih boćara. BK Meljine je nakon desetak godina obezbijedio povratak tamo gdje mu je i mjesto – I crnogorska liga“, ocijenio je Gazivoda.

Tivatska ekipa je do ovog kola bila drugoplasirana i jedini su „namučili“ tim iz Meljina u prvom dijelu prvenstva:

„Maksimalno spremni smo ušli u ovaj meč i možda za nijansu lakše i ubjedljivije došli do sigurne pobjede“, dodao je Gazivoda.

Prelazak u I ligu uslijedio je relativno brzo, s obzirom da su ekipi bile potrebne samo dvije aktivne sezone da se ponovo nađu među najboljima u državi:

„Mi smo prije dvije godine revitalizovali teren i obezbijedili infrastrukturne uslove za igranje, 4 zoga za takmičenje u I i II ligi i od iduće sezone, koja bi trebalo da startuje u martu, takmičimo se sa najboljima“, naveo je Gazivoda.

Do kraja ligaškog dijela sezone ostala su još dva kola, tj za ekipu iz Meljina jedna, pošto su u narednom kolu slobodni. Za desetak dana trebalo bi da odigraju utakmicu sa ekipom Palma II u Tivtu:

„Daćemo sve od sebe da zadržimo stopostotan učinak s obzirom da smo do sada sve utakmice riješili u svoju korist. Cilj nam je da i u tom posljednjem kolu trijumfujemo i zadržimo takav učinak“, kazao je Gazivoda.

Kad je riječ o daljim planovima, BK Meljine planira da nastupi i na Kupu Crne Gore, koji bi trebalo da počne krajem oktobra:

„Vidjećemo još po kakvom će se sistemu igrati, a trebalo bi da učestvuju svi klubovi iz Crne Gore – I, II i III lige. Imamo određene ambicije s obzirom da se igra na manji broj disciplina i mislimo da možemo da se suprotstavimo kvalitetnijim prvoligaškim ekipama jer su šanse veće na manji broj disciplina kad se igra protiv boljih“, objašnjava Gazivoda.

Klub bi trebalo da organizuje I boćarski turnir u sklopu mjeseca obilježavanja Dana opštine u oktobru. Turnir će se, u zavisnosti od epidemiološke situacije, organizovati uz pomoć Opštine – Sekretarijata za sport i društvene djelatnosti, a u klubu se nadaju da će uspjeti da dovedu što više domaćih i klubova iz zemalja regiona – BiH, Hrvatske, Srbije….

Gazivoda je podsjetio da su tokom godine imali dosta poziva za turnire u regionu, ali s obzirom na situaciju, otišli su samo na jedan u Međugorje , proteklog vikenda, koji je organizovao BK Hrvatski Radiša. Učestvovalo je 8 klubova, a za BK Meljine nastupalo je 5 igrača ( Milivoje Bojanović, Bogdan Đurović, Javor Knezović, Krsto Nikolić i Ivan Gazivoda ). Osvojena su dva druga mjesta u disciplinama sa bulinom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code