Uspješan nastup novskih triatlonaca na međunarnodnom takmičenju Ocean Lava Montenegro 2017

Uspješan nastup novskih triatlonaca na međunarnodnom takmičenju Ocean Lava Montenegro 2017

2795
1
Podijeli

Članica triatlon kulba X Herceg Novi, Jelena Tomašević najbolje je plasirana crnogorska takmičarka na međunarodnom triatlon takmičenju Ocena Lava Montenegro 2017. održanom u Kotoru u nedjelju, 14. maja. Ona je trku završila sa vremenom 5:25:37 čime je zauzela i 6. mjesto u ukupnom plasmanu trke. Lidija Vukić zauzela je 2. mjesto među crnogorskim takmičarkama i 11. u ukupnom plasmanu.

Pobjednik trke u muškoj konkurenciji bio je Alberto Casadei iz Italije sa vremenom 4:01:06, dok je u ženskoj prvo mjesto zauzela Željka Šaban iz Hrvatske sa vremenom 4:41:31.

Picerija i restoran

Ostali čalnovi hercegnovskog Triatlon kluba X plijenili su pozitivnom energijom i rezultatima:

Luka Čupić‚, 4:33:28 i ukupno 17. mjesto, 2. mjesto u Crnoj Gori

Marko Butulija, 5:10:18 i ukupno 69. mjesto, 5. mjesto u Crnoj Gori

Goran Daničić, 5:22:19 i ukupno 88. mjesto, 6. mjesto u Crnoj Gori

Predrag Petrovic, 5:51:35 i ukupno 144. mjesto, 8. mjesto u Crnoj Gori

U štafetnom djelu takmičenja izazov je prihvatilo 14 timova, među kojima je bila ekipa “Tri O Gusti”, sastavljena od članova 3 crnogorska triatlon kluba: Mladen Ilić  iz TK Kotor-plivanje, Marko Kavaja iz TK Podgorica-biciklo i Tamara Lepetić iz TK Herceg Novi-trčanje, koji su zauzeli 5. mjesto u vremenu 5:10:40.

U organizaciji Triatlon kluba Multisport akademije Mayer, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Turističke Organizacije Kotor, triatlon trka Ocean Lava je bila izuzetna prilika da se na startu trke nađe 320 triatlonaca iz 31 države svijeta i to Austrije, Australije, Belgije, BiH, Bugarske, Danske, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Italije, Makedonije, Moldavije, Holandije, Portugal, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije.

Ovaj sportski događaj ujedno je i prilika za promociju Bokokotorskog zaliva, ali i Crne Gore, kao vrlo atraktivne za ovu vrstu sporta. Sve tri discipline održane su na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u dužini od 1.9 km u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla – 90 km, na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale – 21 km.

Triatlon takmičenje je dio Ocean Lava serije trka, koje se organizuju u 8 država Evrope, a ovo je drugi put da se trka ovog renomea organizuje u ovom regionu.

Novski triatlonci će u junu imati priliku da potvrde svoje ambicije i očekivanja, na 4. Podgoričkom triatlonu, Plavnica 2017. koji je na programu 17. juna, a koji je ujedno i državno prvenstvo na olimpijskoj distanci, koju čini 1.5 km plivanjaa, 40 km biciklom i 10 km trčanja.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code