Uspjesi mladih Muzičke škole Herceg Novi

Uspjesi mladih Muzičke škole Herceg Novi

2092
0
Podijeli

Na III Međunarodnom festivalu “Sun of Adriatic” u Budvi, od 5. do 7. maja, učenici Muzičke škole Herceg Novi, u organizaciji Multi-genre Interrnacional art festivala iz Rusije, osvojili su nekoliko visokih priznanja.

Laureat takmičenja, u kategoriji instrumentalne muzike, za najbolje izvođenje dobio je učenik IV razreda gitare, Danilo Čolović – klasa profesora Aleksandra Bubanje.

Picerija i restoran

Zlatne medalje i diplome osvojila je učenica V razreda violončela, Atina Denda – klasa profesora Igora Novaka, kao i učenik III razreda klavira, Aleksa Đurović – klasa profesorice Nives Nenadović.

Na ovom takmičenju učestvovalo je preko sto kandidata iz Rusije, Crne Gore, kao i zemalja iz okruženja. Nadmetali su se u različitim disciplinama i kategorijama.

Pored nastupa na “Sun of Adriatic” festivalu, učenici Muzičke škole Herceg Novi nastupili su i na  XLIV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, održanom od 25. do 28. aprila u Podgorici i osvojili 23 nagrade. Ovogodišnje bijenalno takmičenje se odvijalo u disciplinama kamerni ansambli, orkestar, klavir, klarinet, saksofon, flauta i solo pjevanje.

Do kraja maja učenike Muzičke škole očekuju nastupi na međunarodnim takmičenjima “Slobomir” u Banjaluci i “Mladi virtouz” u Beogradu, gdje će imati prilike da osvoje vrijedne nagrade.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code