Početna Eco Uspješna pješačka tura: Staza zdravlja uskoro sa novim sadržajima

Uspješna pješačka tura: Staza zdravlja uskoro sa novim sadržajima

6

Dan pješačenja obilježen je juče više nego uspješnom pješačkom turom u Parku prirode Orjen, uz poštovanje epidemioloških mjera, kojoj je prisustvovalo 80 učesnika. Turu je organizovala Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, koja je ujedno i nova ponuda u Parku, saopštavaju iz Agencije.

Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Mjesto okupljanja je bilo kod Informativno edukativnog centra Agencije za razvoj i zaštitu Orjena na Vrbanju, gdje je bila organizovana izložba fotografija najzanimljivijih detalja iz Parka prirode. Za sve učesnike bio je pripremljen čaj dobrodošlice.

Direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Milja Vitorović, upoznala je učesnike  sa aktivnostima koje su realizovane u predhodnom periodu, te planovima za naredni period i dala osnovne informacije o planiranoj turi.

Učesnici su bili podijeljeni u dvije grupe koje su predvodila dva planinska vodiča, dok je za prećenje bezbjednosti bila zadužena nadzornička služba.

U toku ture na najatraktivnijim lokacijama vodiči su pričali učesnicima zanimljive priče. „Između ostalog, o značaju šetnje i uopšte aktivnosti u prirodi za opšte zdravlje čovjeka učesnike je kratko upoznala dr Milena Proročić, a učesnicima se obratio i Dalibor Vuković iz TO Herceg Novi i prezentovao koncept spoja mora i zaleđa Herceg Novog u turističke svrhe“, navode u Agenicji.

Foto: Agencija za razvoj i zaštitu Orjena

Staza zdravlja u narednom peridu biće opremljena sa više zanimljivih sadržaja, a plan Agencije je da se ovakve ture zbog velikog interesovanja organizuju i u narednom periodu.

6 Komentari

  1. I ovo je uspjeh agencije, organizovali jednu turu, besplatnu za ucesnike, u toku jedne godine… Bogato…
    Koliko ih ima zaposlenih, zna li ko?

    2
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code