Početna Naslovna Uspješna sezona za “Lazure”, novi hotel 2021.

Uspješna sezona za “Lazure”, novi hotel 2021.

10

Kompleks Lazure Hotel&Marina u Meljinama je vrlo uspješno zaokružio sezonu, a hotelski kapaciteti su bili gotovo 100% popunjeni od početka maja do sredine oktobra mjeseca.

Foto: Miloš Samardžić

Kako nam kaže izvršna direktorka Lazure Hotel&Marina, Anna Martynova, glavna sezona 2019. je ove godine počela rano, još početkom aprila i bila je “prilično zahtjevna, ali po svim parametrima veoma kvalitetno i uspješno realizovana”. Ona je otvaranje novog hotela i apartmana, uz renovirani stari Lazaret, odnosno kompleks Lazure najavila za 2021. godinu.

– Do sada smo organizovali i realizovali dvocifren broj vjenčanja. U julu smo doveli u Herceg-Novi i Crnu Goru turu Mercedes AMG-a (Emotions Tour) koju ova prestižna kuća organizuje za svoje VIP klijente iz cijelog svijeta. Istog mjeseca smo bili domaćini 3 ture Yach Week-a, internacionalno poznate ture za zaljubljenike u vjetar i more, gdje smo smestili njihova plovila u Marini i organizovali 3 gala večere u našem restoranu za više od 400 učesnika – navodi Martynova.

Foto: Mercedes

Takođe, sa Triatlon klubom X Herceg Novi, organizovan je prvi Novski Aquatlon, koji koji je bio veoma uspješan i privukao je djecu i odrasle koji se bave plivanjem i trčanjem.

– U saradnji sa TO Herceg-Novi organizovali smo nekoliko domaćih i međunarodnih regata. U oktobru smo uspješno realizovali brojne korporativne proslave i događaje, kojih će biti više tokom decembra – navodi Martynova.

Foto: Zvezdana Kujović

U toku su pripreme za događaje i vjenčanja za 2020. i 2021. godinu. Ovdje planiraju ponovnu organizaciju Sajma vina za rano proljeće naredne godine, kao i brojne gastro događaje posvećene desertima i posebnim prilikama.

Foto: Zvezdana Kujović

– Pored kontinuirane pripreme naredne godine, u ovom trenutku posebnu pažnju posvećujemo aktivnostima u našem SPA centru, koji je otvoren kako za goste hotela tako i za sve naše sugrađane. Zbog toga smo pripremili specijalne promo ponude kao što su SPA veče i SPA vikendi. U našem SPA centru aktivno promovišemo zdrav način života pa pozivamo sugrađane da se pridruže našim grupnim treninzima poput zumbe, joge ili TRX – navodi Martyinova.

Foto: Zvezdana Kujović

Do kraja godine, u Lazure Hotel&Marina predviđaju zanimljive događaje o kojima će informisati na društvenim mrežama krajem ove nedjelje.

Foto: Irena Bajčeta

Istovremeno, nastavljena je izgradnja nove zgrade hotela i apartmana, prema planiranom rasporedu. Spolja zgrada će biti završena do sljedeće sezone, dok će radovi na unutrašnjosti trajati još oko 6 mjeseci, tako da će Hotel biti spreman dočekati prve goste tek za sezonu 2021. godine.

10 Komentari

 1. Kad neko ne zna istoriju svog grada(ako je njegov????) onda i ne razumije rijec lazaret. Ali evo Googl sve zna pa neka procita!
  lazaret (tal. lazzaretto, prema imenu venecijanskoga otoka [Santa Maria di] Nazarèth, po istoimenom samostanu na otoku, mjestu prvih karantena, te povezivanjem s imenom sv. Lazara, zaštitnika okuženih), najstarija bolnica za izolaciju oboljelih od gube i kuge. Lazareti su se osnivali u lukama radi provođenja karantenskih mjera. Prvi leprozorij (→ lepra ili guba) u hrvatskim krajevima osnovan je 1272. u Dubrovniku gdje je uvedena i prva karantena (otočić Mrkan). Na sjednicama Velikoga vijeća od 5. siječnja i 25. svibnja 1397. knez i Malo vijeće Dubrovnika imenovali su posebne službenike za nadzor obale, a odlučeno je da se za karantenski lazaret putnika odredi samostan sv. Marije na Mljetu, kao prvi zidani objekt predviđen za tu namjenu. Poslije su se namjenski gradili objekti na poluotoku Danče, na Lokrumu i na Pločama. Nakon križarskih ratova osnovan je u Europi velik broj leprozorija, no kako se pobol od gube tijekom XV. st. smanjivao, te su ustanove zatvarane ili pretvarane u lazarete za izolaciju kužnih i sifilitičnih bolesnika. Lazareti su se podizali duž cijele naše obale, a tijekom XVI. st. jedan od najuređenijih na Sredozemlju bio je onaj u Splitu, a djelovao je do kraja XVIII. st. Tijekom XIX. st. mijenjali su se nazori o karanteni i raskužbi pa su karantensko-lazaretske institucije gubile značenje, a naziv lazaret rabio se još neko vrijeme za vojna previjališta i vojne bolnice.

  lazaret • muški rod Prvobitno: u Srenjem veku: dom za gubavce kod Jerusalima, psvećen sv. Lazaru; docnije: bolnica, naročito vojna bolnica; karantin. (ital.)

 2. Naziv “Lazure” mi se niti dopada niti mi uopšte pada na pamet šta to može da znači?!
  Konjugacija tog na naziva je na našem jeziku i teška i zvuči rogobatno.
  Zna li neko šta to znači; nije mi uspjelo pronaći odgovor na internetu.
  Slučajno sam na internetu naletio na naziv pansiona u Dalmaciji – KOLTRINA
  To mi se veoma dopalo!

  5
  20
  • Možda je derivat francuskog l’Azure – plava boja neba i mora i asocijaca na prestiž azurne obale. Druga riječ, koltrina, iako zvučna i zanimljiva čini se malo nelogičnom za naziv nekog objekta s obzirom na njeno značenje (zavjesa).

   7
   3
  • Gabrielle Lazure je kanadska glumica. Ako je u hotelu – da navratim!
   L’Azure Resort and Spa Phu Quoc je luksuzni hotel u Vijetnamu.
   Možda je i taj hotel u Meljinama ustvari L’Azure kome nedostaje apostrof?
   Kako bi bilo da ovu enigmu razjasni Redakcija Jadrana?

   3
   4
  • Lazure je ustvari francusko L’Azure pisano po Vuku. Da je vlčasnik raspisao konkurs za imenovanje hotela-marine tako da ima veze sa lazaretom, sigurno bi bilo pametnijih i prikladnijih prijedloga od francuskog Lazure…
   Iz članka Radio Jadrana:
   “Lazaret u Meljinama je nadasve poznat među lokalnim stanovništvom i čak među turistima, pa je zbog toga u početku bilo planirano da se iskoristi taj istorijski naziv kao ime turističkog kompleksa i marine koji se grade. Ipak, riječ Lazaret u mnogim jezicima kao i u srednjem vijeku označava bolnicu ili karantin, a to nijesu baš najbolje asocijacije za hotel i marinu. Zbog toga su investitori, u toku izgradnje i razvoja projekta, donijeli odluku da izaberu ime koje će više odgovarati. U toku odabira su imali jedan zadatak- sačuvati vezu sa istorijskim nazivom ovog unikatnog mjesta. Tako se pojavila ideja – dati ovom turističkom kompleksu ime LAZURE. Ova riječ asocira, prije svega, na azurnu boju, more, nebo, čistoću i mir, a nije izabrana slučajno, jer se u samom objektu lazareta može naći mnoštvo detalja jarke svjetlo-plave boje: vrata kapele, ramovi i kapci prozora. Osim toga, Lazure ima zajednički korjen sa istorijskim nazivom Lazaret.”

   13
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code