Početna Ekonomija Uspješno: Herceg Novi na FREI 2016

Uspješno: Herceg Novi na FREI 2016

1

frei 2016 hnNa sajmu FREI u oblasti investicija i nekretnina u Miločeru Opština Herceg Novi je imala uspješan nastup. Učesnicima i posjetiocima sajma predstavljeni su aktuelni i planirani projekti koji se realizuju na području Novog, mjere za poboljšanje investicionog ambijenta i razvojne vizije lokalne uprave, saopšteno je iz kabineta predsjednice.

Na štandu Herceg Novog zainteresovani su mogli da dobiju potrebne informacije o projektima, kontakte, Mapu investicija koju je pripremila Agencija za izgradnju i razvoj grada, kao i ostala saznanja koja se odnose na turističku ponudu grada, kulturu i tradiciju.

Picerija i restoran

Predstavnici Opštine Herceg Novi ostvarili su kontakte sa predstavnicima biznis sektora, projektantskih kompanija i konsultantskih firmi. Takođe, FREI je bio prilika za susret sa predstavnicima resornih državnih institucija.

–      Nastupima poput ovog Opština Herceg Novi želi da pokaže da je otvorena i spremna na saradnju. Čuli smo različita iskustva, iznijeli svoje prednosti, ali i probleme sa kojima se suočavamo. Važno je da smo istakli da se kao lokalna uprava trudimo da odgovorimo svim izazovima i zahtjevima investitora i pružimo im podršku. Svjesni smo svoje uloge i želimo da, u saradnji sa državnim organima i svim  učesnicima važnim za razvoj sektora nekretnina, Herceg Novi pozicioniramo na evropskoj mapi investicija – kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević.

On je tokom trećeg dana manifestacije, u okviru segmenta “Uspješni govore”, imao izlaganje na temu “Preduslovi za unapređenje poslovnog okruženja: Izazov za Herceg Novi”.

Ključni investicioni projekti koji se realizuju u ovoj opštini, kao što su Portonovi, Montrose, Lazaret, Mamula i drugi, zahtijevaju dobru saradnju sa investitorima i zajedničko kreiranje poslovnog ambijenta. Uspješna realizacija ovakvih projekata bila bi dokaz povoljnog poslovnog ambijenta u Herceg Novom i podsticaj za druge investitore.

Kako je istakao Grgurević, lokalna uprava trudi se da investitorima obezbijedi što veći broj definisanih preduslova, kao i da bude pomoć u cilju prevazilaženja birokratskih barijera i otklanjanja problema koji se mogu javiti tokom realizacije projekta. Kazao je i da mora još mnogo da se radi na sređivanju prostorno-planske dokumentacije, efikasnosti sistema i unapređenju infrastrukture i komunalnih usluga.

Grgurević je dodao i da je kandidatura za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine pozitivna poruka svima koji žele da ulažu u Herceg Novi, te da je jedan od brojnih motiva za apliciranje upravo mogućnost unapređenja infrastrukture kroz ovaj projekat.

Pored lokalne uprave, izlaganje na sajmu imali su i predstavnici kompanija koje realizuju projekte u Herceg Novom – menadžer rizorta Portonovi, Jovica Mračević i izvršni direktor Northstar-a, Marko Ćalasan.

Takođe, o razvoju planinaskog turizma govorio je Dejan Ljevnajić, direktor Javnog preduzeća “Skijališta Srbije” sa kojim Agencija za izgradnju i razvoj grada ima odličnu saradnju, u cilju iznalaženja najadekvatnijeg rješenja za valorizaciju planine Orjen.

1 komentar

  1. Veliki doprinos ovoj manifestaciji dao je gos. Vladimir Mracevic sa bogatim iskustvom kao projekt menadzer investicije vijeka u Opstini a to je izgradnja kanalizacionog kolektora i fabrike za preradu otpadnih voda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code