Ušteda u TO Herceg Novi od skoro 150 hiljada eura za sufinansiranje...

Ušteda u TO Herceg Novi od skoro 150 hiljada eura za sufinansiranje manifestacija

12
Podijeli

Bez umanjenog kvaliteta i podrške turističko promotivnih manifestacija u Turističkoj organizaciji Herceg Novi uspjeli su racionalnim i isključivo namjenskim sufinansiranjem raznih manifestacija i donacija da postignu uštedu u odnosu na prošlu godinu od 149 hiljada eura.

Racionalizacijom raspodjele sredstava ove godine je do 30. septembra, TO opredijelila i dodijelila 205.397,74 eura sufinansirajući i manifestacije.

Picerija i restoran

– Ta sredstva su značajno manja u odnosu za isti period prošle godine kada je utrošeno 354.306,90 eura, a u turističko-propagandnom smislu ništa nije umanjeno, naprotiv po svim parametrima ovogodišnja ponuda je ocjenjena bogatijom od prethdonih – naglašavaju iz TO Herceg Novi.

Uložena sredstva u programe turističko-promotivnog karaktera, kao i kulturno promotivne programe, višestruko se vraćaju gradu i kao direktan priliv kroz povećanje broja turista i podsticanje na vanpansionsku potrošnju. Indirektna korist je poboljšanje prepoznatljivosti Herceg Novog kao vrlo žive i raznovrsne turističke destinacije, dodaju iz TO.

Vodeći računa o pravilnoj raspodjeli sredstva u lokalnoj Turističkoj organizaciji pripremaju i Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2018. godinu.

– Program se sastoji od devet mjera koje uključuju i šest mjera podrške. U pripremi i je javni poziv za učešće na tom programu. Kada svi kriterijumi budu definisani i razrađeni, javni poziv sa pravilnikom učešća i apliciranja biće objavljeni na našem sajtu – saopštavaju iz TO Herceg Novi.

12 Komentari

 1. Sve sto ste ustedili ulozite u palme. Ovaj ce grad ostati bez njih. Vise one donose gostiju gradu nego svi vasi obilasci sajmova sa kojih nikad nikog ne dovedete. Posadite palme na svakom mjestu gdje su posjecene, pokazite da brinete o gradu pa cemo Vam vjerovati vise.

  8
  1
 2. Da li u “racionalno i isključivo namjensko” poslovanje spada u zapošljavanje novih radnika za nepostojeće poslove?
  Što ne objavite izvještaj koje su to manifestacije organizovane prošle i ove godine i koliko su koštale?

  6
  2
 3. Kad ce neki novinar, po Zakonu o pristupu informacijama od javnog znacaja, doc da vas izreseta kome ste te pare dali i kako ih je taj potrosio!? Ne samo vas, nego i HF.i druge, koji nam povremeno samo prospu ukupnu cifru za nesto sto su radili..ALO, sta se sve moze organizovat sa 200hiljada!?
  Dajte Ugovore po kojima ste potrosili te pare!!

  11
  2
 4. Sta je to manifestacija? Ako misle da je klapa koja svira i pjeva uru vremena manifestacija, onda pokazuju da ne znaju ni sta je manifestacija.Prosle godine bilo fantasticnoa ove godine…proslo je pa valjda se brzo zaboravi.pi.

  10
  5
 5. Opet ustede ustede ustede ……. aloooo dajte nesto novo gradu ne skrati pola pa se hvali “rezultatima” a sto se tice manifestacija blago receno uzas………
  jos ne vidim razlog glasanja demokrata prodje 5 mjeseci……

  27
  3
 6. Nemojte se hvaliti necim sto nije za pohvalu! Da li postoji manifestacija koju je predhodna a i sadasnja “garnitura” u TO po nekom Konkursu ili bilo kom drugom obliku regularno finansirala?

  28
  5
 7. Nema uštede, naprotiv, potrošnja je duplo veća! Lani su manifestacije počele u maju, ove godine je direktor TO postavljen u sred ljeta pa su manifestacije krenule u avgustu! Pitanje glasi: Koje manifestacije su finansirane i kojim korisnicima sredstava je za dva mjeseca isplaćeno 200 000€? Ispada da TO troši prosječno 100 000€ za manifestacije, NA MJESEČNOM NIVOU!?!

  29
  7
 8. Porede se sa periodom kada je ekipa iz Izbora koristila TOHN kao partijski bankomat.
  Cudi me da jos niko nije poceo istrazivati jer je to imalo razmjere pljacke!
  Mozda neko namjerno zaboravlja avio karte, kick mastere, preplacene manifestacije po MZ i drugdje i ko zna sto jos?

  25
  8
 9. Pa naravno ušteda, kada niste potrošili novce na manifestacije u toku ljeta. To nije nikakva mudrost! Ljeta 2016. bilo je više kulturnih manifestacija po mjesnim zajednicama, a to je ono što treba domaćima i turistima. Ove godine ste sami organizovali nekoliko manifestacija-pjesme kulturno umjetničkih društava, ali bez dovoljno oglašavanja, tako da su posjete bile vrlo loše, nešto malo djece i po koji penzioner. I to je bila LOŠA ORGANIZACIJA. Velika greška je što nijeste u organizacju ovakvih manifestacija uključili i mjesne zajednice. Ako ovakvo vaše ponašanje ne popravite idućeg ljeta, bolje je da ne organizujete ni ovakve manifestacije, pa ćete imati još veće uštede! Tužno!

  26
  10

Ostavite komentar

*

code