Početna Oko nas Kotor Usvojen kotorski budžet na 20,6 miliona eura i “odblokirana” kasa

Usvojen kotorski budžet na 20,6 miliona eura i “odblokirana” kasa

3

Odbornici nove skupštinske većine u Kotoru, njih 17, bez prisustva opozicije, koja je do skoro predstavljala vladajuću koaliciju, usvojili su budžet opštine u iznosu od 20.681.000 eura.

Tako je nakon više od pola godine blokade počelo funkcionisanje lokalne uprave.

Odbornici su usvojili i Nacrt Programa uređenja prostora za 2019. godinu i Nacrt Programa rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za ovu godinu koji će biti na petnaestodnevnoj javnoj raspravi. Usvojen je i Nacrt Izmjene Odluke o naknadi za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara koji će, takođe, biti na javnoj raspravi u trajanju od petnaest dana.

Predsjednik Opštine, Željko Aprcović najavio je da će narednih dana obići mjesne zajednice i oslušnuti glas građana i njihove potrebe. Takođe i smanjenje broja zaposlenih u organima lokane samouprave, budući da je to neefikasan aparat.

Tako je odbornica Bruna Lončarević ustvrdila da je neposredno prije smjene vlasti, 47 službenika lokalne samouprave potpisalo ugovor o djelu. Ona je apelovala da se što prije preispitaju dosadašnja zapošljavanja u organima lokalne uprave koja su i po inspekcijskim nalazima bila nezakonita.

Nakon usvajanja budžeta, već u ponedjeljak 22. jula biće isplaćena zaostala junska plata radnicima lokalne uprave i ostalim korisnicima budžeta, najavio je Aprcović.

Umjesto njega nova odbornica Demokratske partije socijalista je Marina Dulović.

Razriješena je funkcije i potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov(URA), kao i potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Samardžić (SNP).

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code