ŽUTKOVIĆA OPTUŽILI ZA MITO

ŽUTKOVIĆA OPTUŽILI ZA MITO

447
0
Podijeli

vladimir zutkovicBaletska pedagoškinja N.E. (ime poznato redakciji Dnevnih novina) optužila je, sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti, Vladimira Žutkovića da mu je za zakup sale u Domu kulture u Bijeloj dala na ruke 400 eura za organizaciju umjetničkih programa, pišu Dnevne novine.
Prema riječima N.E. u ponedjeljak 3. juna u Domu kulture u Bijeloj održan je koncert baletskog kampa “Maslina” u okviru kojeg je nastupilo stotinak mališana koje je ona pripremala za koncert. S obzirom da ne radi dugo u Herceg Novom i da je strana državljanka N.E. nije znala kakva su pravila za zakup sale. Obradovalo je kakda je od upravnika bijelskog Doma kulture, Milovana Lalović, čula da za salu i ostale prostorije za pripremu ne treba da plaća. Dan prije koncerta došao je Vladimir Žutković i saopštio da za troškove ipak treba da plati 400 eura. „Znala sam da je Žutković sekretar Sekretarijata za društvena djelatnosti, sarađivali smo i u Umjetničkom centru “AS” ali sam pitala zbog čega i šta treba da platim. Odgovorio je da je to naknada za troškove za struju, održavanje i zakup, dodavši da se jedino sala u Herceg Novom ne plaća jer te troškove nadoknađuje Opština.
“Iz straha da ne otkažemo koncert, dala sam Žutkoviću novac koji je obećao da će uplatiti gdje treba”, kazala je N.E.
Novac je uplaćen 11. juna na račun Umjetničkog centra “AS” i to kako je navedeno kao donacija N.E. kojoj je ponuđeno da potpiše i izjavu o tome. Ona je predlog odbila jer kaže da nema novca koji bi mogla da poklanja.
Za organizaciju koncerata i drugih umjetničkih programa zakup u Bijolj se ne naplaćuje kako bi se podstaklo oživljavanje djelatnosti ove ustanove, kazao je upravnik Doma kulture Milovan Lalović. Sekretar Sekretarija za društvene djelatnosti, Vladimir Žutković, je novinarima negirao ove navode, ističući da nijesu tačni.
“Vjerujem da je došlo do nesporazuma, sarađujem konkretno sa svim NVO i pratim sve manifestacije. Smatram i vjerujem da sve NVO posluju preko računa i da svi tokovi novca mogu da se provjere preko računa, tako da je upućujem da ona sa svojom NVO provjeri kako se i šta dogodilo”.
Žutković je istakao i da profesionalno radi svoj posao, pišu Dnevne novine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code