“Utrčavanje u 2016”: Trka i slatki “gurmanluk” u “La Monte”

“Utrčavanje u 2016”: Trka i slatki “gurmanluk” u “La Monte”

768
0
Podijeli

15 kolo liga trcanja 1Ispred stambeno poslovnog objekta „Energoprojekta“, na Šetalištu na Savini, sjutra će biti organizovano 17. kolo hercegnovske lige trčanja, koje priprema Triatlon klub Herceg Novi, u saradnji sa jedinom gelaterijom u gradu, „La Monte“.
Riječ je o trci nazvanoj „Utrčavanje u 2016.“, kojom triatlonci, ali i svi koji žele da učestvuju, u sportsko-rekreativnom duhu žele da isprate 2015. i „dočekaju“ 2016. god.
Start trke najavljen je za 9 h ispred đelaterije. Zbog radova na Šetalištu trka će se se opet održati na novoj (privremenoj) lokacji. Trči se kružno do kraja plaže Yachting club, gdje je okret. I u ovom kolu je moguće trčanje jednog kruga, u dužini 2,5 km, odnosno 2 kruga u ukupnoj dužini 5km, najavljuju iz Triatlon kluba Herceg Novi.
Liga nije takmičarskog karaktera i nema bodovanja, jer isključivo služi za provjeru trenutne forme i napretka u treningu. Tokom svake trke biće bilježeno vrijeme tako da će učesnici moći da prate svoj napredak iz trke u trku.
Nakon završetka lige planirano je da članica TK X Hercxeg Novi, Marija Čop za učesnike ali i za ostale zaintersovane pokaže vježbe istezanja (streching). U klubu su obezbijedili desetak strunjača, ali poručuju svima koji žele da učestvuju, da ponesu neku svoju „prostirku“, ukoliko imaju.
No, ni to nije sve. Nakon trke i istezanja Gelaterija “La Monte” pripremila je „gastronomski“ dio sportskog dana, kako za odrasle, tako i za najmlađe, za koje, kako kažu, imaju posebna iznenađenja i poklončiće.
Pored svakodnevne ponude specijaliteta od sladoleda i waffla, nude sok od svježe cijeđenog voća i povrća po cijeni od 2,20 €, kao i proteinski shake od konoplje 2,00 €. Druženje će biti nastavljeno u prazničnom duhu, jer pripremaju i mali novogodišnji bazar, sa ručno rađenim proizvodima. Za sladokusce, gelaterija će u duhu praznika, pripremiti i Snješka Bijelića od domaćeg sladoleda po cijeni od 2,50 €. Da veselo i zdravo ispratimo 2015. godinu, poručuju triatlonci i pozivaju sve da im se pridruže.

Na bazaru: umjetnine, ručni radovi, sapuni…

Picerija i restoran

Iz Gelaterie “La Monte” skreću pažnju na mali Novogodišnji bazar na kome će izlagati radove Josip Tripović, autor knjige “Kad dodirneš dno”. Ništa ne bi bilo čudno da Josip nije, inspirisan mediteranskim motivima, oslikao 300 godina stare crijepove .
Svaki crijep ima svoju priču, pa dođite da je vidite i čujete. Kao što triatlonci unose zdrave stilove života tako će se sjutra predstaviti Novljanka, Iva Verigo, koja ručno pravi sapune.
– Kako pazimo šta jedemo tako treba da pazimo i čime kožu hranimo – kaže Iva.
Praznike je teško zamisliti bez kućica od medenjaka kojima se obraduju mali i veliki. Bajkovite kućice od medenjaka donosi svima poznata Jeja Slatka Bajčetić. Njene delicije su neizostavne na novskim trpezama.
Na bazaru će se naći još dosta ručnih radova kao što su ukrasi za jelke, lutke koje nas vraćaju u djetinjstvo i još mnogo toga.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code