Početna Naslovna Utvrđeni redni brojevi lista za lokalne izbore u Herceg Novom

Utvrđeni redni brojevi lista za lokalne izbore u Herceg Novom

44

Opštinska izborna komisija utvrdila je danas redosljed na zbirnoj izbornoj listi za lokalne izbore koji će biti održani 9. maja.

Prva na listi je Novska lista koja nastupa samostalno pod sloganom „Naš Novi, naš brod“, a nosilac liste je dr Savo Marić.

Druga je koalicija „Evropski tim za Herceg Novi“ koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, nosilac liste je dr Predrag Peđa Dabović.

Treći na listi su koalicija Prava Crna Gora i Grupa građana Glas za naš Novi pod sloganom “Pravi Novi – sloboda u našim rukama” koja prvi put nastupa na izborima za lokalnu Skupštinu i predvodi je Milan Zarić.

Četvrta na listi je izborna lista “Za budućnost Herceg Novog i Boke” čine DF, SNP i Radnička partija, koju predvodi politikolog – master međunarodnih poslova, Ivan Otović.

Na petom mjestu je koalicija “Stevan Katić – Ni lijevo ni desno, pravac Novi” koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije. Aktuelni predsjednik Opštine, Stevan Katić je na njenom čelu.

Na posljednjem, šestom mjestu nalazi se koalicija “Crno na bijelo – može bokeški”, koju predvodi URA, a sa njom su još Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestranački pojedinci. Nosilac liste je dr Draško Rašković.

44 Komentari

 1. U narodu je opste poznata stvar, kad nastupi zavist , ljubomora i proradi sujeta. Na zalost nikad necete izaci iz te ljusture , niti iz ljusture 90tih. Citam komentare. I jasno je ko dan. Svi ste puni preletacevica ,svaka partija do jedne. Da to pitanje zatvorimo. Ostalo pocetak mog teksta , komentara. Na zalost vase koalicije ce opet stavit Herceg Novi u poziciju ,da slusamo sta nam Titograd komanduje. Na zalost ucinili ste uslugu svojim koalicionim partnerima . A sebi medvedju. Centrala vam je Podgorica . Opet ista prica kao i do sada. Bez promjene. E tu se vidi koliko ste sposobni i jaki. A na vasu zalost . Aktivirali ste lazne profile i botove, koji siju lazi i stvaraju iskrivljenu sliku . Bez iti jednog argumenta. Gospodo draga svi ste provaljeni. Na vasu zalost. Hvala vam na tome. Sa druge strane, gledajuci kako god hocete. NOVSKA LISTA ,JE TRENUTNO, NAJ JACA PARTIJA U HERCEG NOVOM. Ima snagu. Ima vjeru. Ima jasan cilj. I sto je naj vaznije . U cemu se po svakom pitanju razlikuje od ostalih partija. Nastupa samostalno . Bez koalicije. U tome se vidi njena snaga , sigurnost, i vjera gradjana. Djela su pokazatelj. Prvi prijavili listu, broj 1 sve govori. Zato gradjani i gradjanke 9 Maja . Slozno sa vjerom u sebe . Broj jedan za sigurnost gradjana ,za svoj grad i bolji Herceg Novi. N O V S K A L I S T A !!!!

  24
  37
  • Da opste je poznato da ste najbolji ali samo.za sebe , zaposljavanje I progoni neistomisljenika !
   Zato batali pricu ovo je mali grad sve se zna cak I medje po Mojdezu zidate da bi vas ljudi glasali !
   Sve se zna zato vas I napustamo masovno !

   32
   23
   • A ko si ti sto si napustio ,i koji to sa tobom sto masovno napustate. Koju to grupu ti predvodis i u cije ime pricas. Malo ti hvali argumenata za ovu pricu. Los ti je savjetnik. Koncepcija botovanja ispod nivoa. A partijski ti savjetnici nemaju kapaciteta za ovo lazno botovanje. Nisi ti nikad ni vidio Novsku Listu , a ne da si bio clan. Takvima nikad nije bilo mjesta niti ce biti. Stoj tu dje si ,dobro ti je. A ako ti treba bilo kakva pomoc tu smo. NOVSKA LISTA za gradjane i grad .

    19
    15
    • pusti pricu dovoljno je vidjet liste I sve je jasno.a danas sam vam dao dva imena koja su bila veoma vazna za novsku listu !
     slijedi nastavak drugi put uzivaj V S !
     vi.ste proslost sto se tice vlasti u HN !

     11
     7
 2. Da li neko zna: Zašto pod brojem dva – Evropski tim za Herceg Novi- ne stoji na kraju Milo Djukanovic, ko što je stajalo vazda.
  Sad bih glasao DPS ali mi nekako djeluje kuso, ovaj slogan.

  27
  6
 3. Bokelji i svi građani koji nisu opterćeni nacionalno znaju za koga će. Takođe svi koji su razočarani u lokalnu vlast, kojima je uhljeba i preletača preko glave znaju da samo Crno na Bijelo I broj 6 daju šansu za bolji i pravedniji Novi. Svi građanski I bokeški za 6- ticu.

  20
  40
  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a kod vas nema preletaca . Kakav vic. Dje ste svi bili i za koga ste glasali. Sta ste sad. 🤣🤣🤣🤣🤣.koja sprdnja

   7
   2
   • Nabroj preletače sa liste odbornika kad se tako smijes. Biće su preletača dr Raškovića ili Keka?? Ili neko drugi na listi. Reci javno koje ime je preleta sa liste odbornika Crno na Bijelo.

    6
    2
 4. Na prvom mjestu: Kad je Boka po AVNOJu pripala Crnoj Gori važilo je “Crna Gora i Boka” – autonomija. Ali onda po Blažu: Crna Gora i tačka – Boka na zadnje mjesto. Titogradu je ova strana Republike bila zadnja briga. Tamo je građena željeznica Nikšić-Bar – a ovamo je ukinuta. Tamo nova luka Bar a Zelenika krepalina. Magistralu je gradio Savez nazad 60 godina i tako je do danas, ali republičke putogradnje sa Sjevera češljasto na malenkost ove primorske ceste. Autostrada u niđe nije ni isplativa bez Evrope. Nego most Verige – ma to je tamo neđe u Boki. Jedina je krupna novost međunarodni aerodrom, ali onomad je Titograd bio protiv, no Tivćani su se probili na saveznom nivou. Po zemljotresu pomogli su Tito i internacionala, a ne Titograd. Kulturno istorijsku galeriju Republike čini trougao Kotor-Perast-Stoliv, ali je kulturna prestonica Cetinje – i nagrdila je Verige. Jugooceanijom je nestalo vjekovno pomorstvo Boke. Od radničkog naselja austrijskog Arsenala, opet je tek jedan stranac napravio monden-mediteransko mjesto – mimo budvanskih čevapdžinica. Dalje, ako se uz iskazanu evropsku pomoč napravi bulevar od Aerodroma do Jaza – sa ograncima Kotora i Luštice – Grbalj može tokom 21. vijeka postati METROPLA BOKE. A Herceg Novi? – tu po strani – sve sa žalbama da Podgorica ništa ne čini, pa da će činiti politički ovako ili onako. Nije i neće – jer ni 90% bokeških zarada nije dosta za Podgoricu. No najzad treba shvatiti i ovo: GRAD sa Toplom nema topografsku razvojnu mogučnost, pa i Igalo i Meljine su već saturirani. Tu više ništa ne pomaže, nego sanacija postojećeg stanja, na prvom mjestu pješački saobračaj uzbrdo, pri čemu su “skalini” puka romantika. Obratiti se dakle opštinskim zonama. Privredno investivne zone su Brdo, Rivijera i Luštica. Prve dvije će tangirati “Brza saobraćajnica”, od autostrade kod Ploča do Dubrovnika – aktuelno već dogodine – a od mosta Verige do Skadra neizostavno. Inače nema ništa ni po CG primorju. A time se baš rješava suvišno politiziranje sa novljanskom “zaobilaznicom”. jer to preuzima Brza saobraćajnica i vodi preko Grblja i Konavala još znatno dalje. A opština se baš tu strukturiše: BRDO – lokalno izletište, ali može biti i industrijska zona ako se ispitaju takve mogučnosti i ponudi komunalno priređeni teren. RIVIJERA – funkcionalno mješoviti razvoj. Posebno Luka Zelenika, da se osposobi za putnički saobračaj, takođe sa teretno-pretovarnom tehnikom, a sa direktnom vezom na Brzu saobraćajnicu, te još dalje za Trebinje i Nikšić preko Morinja. LUŠTICA – turistika preko trajekta Zelenika-Rose i sa lokalnom plovidbom. Za ovakve planove nema više jugoslovenskog saveza, ali ima evropski. Tri opštine, posebice ili zajedno, trebaju izrađivarti stručno konkretizovane projekte i konkurisati sa njima pravo u Briselu. Ovako a kontrastno prema svim negativnim iskustvima kroz Podgoricu. Za uspjeh već i sada – 9. maja

  17
  5
  • Pričaš svašta, još je to riješeno za vrijeme Sv. Petra cetinjskog ali su nas braća Rusi prodali. A kad je Vojvodina postala Srbijanska, to ne pominjete.. samo Boku i CG, koji su istovremeno prisajedinjene sa Vojvodinom.

   8
   11
   • Poslje Napoleonovog pada, u Dobroti je došlo do ujedinjenja “Crne Gore i Boke”. No neke bokeške partije su bile protiv toga i prizivale su Austriju. Petar Crnogorski se obratio ruskom caru za potvrdu i bio je – odbijen. Imao je probleme sa Rusima i inače, izbjegao je internaciju u Sibir. Upoređenje Boke sa Vojvodinom ima smisla, jer se naseljavanje Srba dogodilo baš istovremeno, sa istjerivanjem Turaka. Ali onda sa kulturnim razlikama. Ovdje Mediteran i Venecija, tamo Panonska nizija i Mađari. Vojvodina se srbijanski ukalupljava od nazad sto godina, a sa Bokom se to tek sad smjera. Međutim, vojvođanska kultura se uči u školi – jedan primjer Sterija Popović – a u Boki toga nema. Niko ne zna da su Bokezi gradili nemanjičke crve – Vita Kotoranin Dečane – i da postoji kontinualna bokekeška književnost već od ranog novog vijeka.

    5
    3
 5. Сви за Будућност Херцег Новог и Боке 9 маја.❤❤❤

  Svi za Budućnost Herceg Novog i Boke 9 maja.❤❤❤

  36
  61
  • Živjeli bokeški Srbi! – inače pravac preko Beograda do Moskve. Boka je uvijek prosperirala u pravcu Zapada: poslije Turaka sa Venecijom, sa ausrijskom infrastrukturom kroz Jugo-kraljevinu i sa zapadnim turizmom po Inforbiro-zaokretu. Od tada nema sreće.

   16
   11
 6. Autobusa i škola u igralu vise nisu tema za izbore ili je to vec napravljeno nisam dugo prolazio tuda sad je tema ko je Srbin a ko Crnogorac i ko koga napada .

  67
  1
 7. Izgleda da DEMOKRATE, odnosno mladi SNP, po malo tonu. Oni mogu sa svima,I sa DPS/oni sa SPC I sa OKG I sa starim Manicem, pa se pogube trceci.

  30
  8
 8. Nastavlja se osipanje Novske Liste , kao sto znate napustio ih advokat Z L koji je ujedno bio I savjetnik Milosu Konjevicu takodje I M L privatnik sa njima je otislo oko 40 glasova !
  Kao mnogo razocaran glasac pozivam.i druge da podju njihovim putem !

  53
  38
  • Novska je njihovim odlaskom dobila 50 glasova a Demokrate izgubile 100! Sada se vidi ko su iskrene lokal patriote a kome je važnija fotelja!, inače ne bi pošli u nepostojeću stranku ZK. Demokrate su napravile gaf stavljajući na listu neostvarene političare i posrnule biznismene. Naprijed ide naš brod, htjeli vi ili ne!

   21
   12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code