Uz obalu proljeće, u zaleđu snijeg

Uz obalu proljeće, u zaleđu snijeg

2
Podijeli

Uz more je danas prijatnih 17 stepeni, pravo proljeće, mada povremeni levanat i bura, ipak, „ne dozvoljavaju“ da se sasvim oslobodimo zimskih jakni. Koji kilometar dalje, u novskom zaleđu je i jutros sniježno.

Foto: Komunalno stambeno HN

Napadao je snijeg još juče ujutru, no pokrivač je svega 4 cm koliko ga je ujedno i najviše bilo na Vrbanju, na Dugonji manje. Međutim, dovoljno da, uz pomoć vjetra, vozačima i komunalnim službama „uspori“ funkcionisanje.

Picerija i restoran

Direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević objašnjava da je bilo neznatnih problema, s obzirom da nije bilo najave o padavinama:

„Ljudi koji čiste puteve imali su noževe na mašinama, ali nijesu bili utovareni rizlom. Svako jutro šaljemo ekipu koja ručno posipa rizlu koju smo na vrijeme lagerovali pored puta. Prvo izlaze na Vrbanj zbog autobusa, a u povratku prema Dugonji i konstatovali su da ima snijega. Nazvali smo Čistoću da sačeka dok se ne završi utovaranje kamiona sa rizlom za mašinsko posipanje, tako da su kasnili sat i po“, navodi Konjević.

Jutros je bilo manje leda koji je već krenuo da se topi, tako da nije bilo zastoja. Putarske ekipe angažovane su na nekoliko mjesta zbog pripreme za ljetnju sezonu: jedna sa električarima obavlja zamjenu podzemnih kablova, dok su dvije na putu Vrbanj-Kruševice, gdje krče zelenilo uz sanaciju suvomeđa na Kruševicama, u susret proširenju puta ka Avanturističkom parku na Vrbanju.

Osim toga, svakodnevne aktivnosti radnika ovog preduzeća orjentisane su na popravci rasvjete i uklanjanju zelenila sa javnih površina.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code