Početna Društvo Uz pomoć Opštine, od sjutra ponovo besplatni brzi antigenski testovi u Domu...

Uz pomoć Opštine, od sjutra ponovo besplatni brzi antigenski testovi u Domu zdravlja Herceg Novi

7

U kovid ambulantama Doma zdravlja Herceg Novi od sjutra, 20. novembra 2020. godine ponovo će početi testiranja brzim antigenskim testovima.


Danas su Dom zdravlja stigli testovi koji su nabavljeni uz pomoć Opštine Herceg Novi i gradskih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Čistoća“. Ovi testovi će biti besplatni za građane.

Na jučerašnjem sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje konstatovano je da novski Dom zdravlja nema više brzih antigenskih testova na virus kovid-19 i donesen zaključak da će Opština i gradska preduzeća donirati određenu količinu testova, potrebnu da se premosti period do okončanja procedure nabavke koju sprovodi državni zdravstveni Fond. Zaključak je sproveden istog dana i testovi su već danas stigli do medicinskih radnika novskog Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja su uputili dopis zahvalnosti Opštini Herceg Novi, u kojem navode da pomoć u sadašnjem trenutku ima višestruki značaj. Kako su istakli, brzo postavljanje dijagnoze infekcije novim korona virusom za ljekara predstavlja putokaz u procjeni ozbiljnosti stanja i započinjanju adekvatne terapije, a za pacijenta veće šanse za brzo i uspješno ozdravljenje.

7 Komentari

 1. Hvala svakome ko donira pa iako se test placa, jako je dobro da ga ima. Ljudi cekaju danima na rezultat onog sporog. A ko je zarazen,svaki dan mu je bitan da bi se pravilno lijecio, a ljekari ne mogu lijeciti dok se ne potvrdi korona. Nosimo maske preko nosa,drzimo distancu, jer ovome kraja nece biti ako se ne uozbiljimo.

  10
  1
 2. Ajde da pozdravimo potez mada da su dali koliko i Nikčeviću i ekipi iz SPC mogli su se istestirati svi građani. Mogli su tamoliti da pomognu bratski gradovi iz Kine i Rusije.
  Naravno morala i Država mnogo više.

  15
  7
 3. Samo kod nas se u javnom zdravlja placa da cas je sramota. A vasa vijest je kao da ocekujete da vas neko pohvali. Mnogo vam hvala, sto ste bolesnom narodu uzeli novac.

  17
  11
 4. I treba. Za vase opstinske potrebe ste potrosili sve, odlazeci na razne skupove i slavljenje dana opstine. Sto vam crkva ne pomogne nego pomoc trazite od skolovanih ljudi. Najgora i najneskolvanija vlast u opstini ikad. Tako i vasa bratija po KO, TV i BD. Pametnjakovici. Provedri nam iznad Crne Gore. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

  27
  22

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code