Početna Društvo Uz ulaganja od 180 hiljada eura zakup dvije plaže u Herceg Novom...

Uz ulaganja od 180 hiljada eura zakup dvije plaže u Herceg Novom moguć do 15 godina

13

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za zakup obale za izgradnju kupališta prema planskim dokumentima, na dvije lokacije u Herceg Novom, zapadno od Škvera i na Savini.

Lokacija na Škveru je u dužini od 115,00 m/površine 1650 m2 i u obuhvatu je granica prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora i njegove zaštićene okoline, upisanog na Listi svjetske baštine UNESCO-a. Zato će se izgradnja i uređenje obale obavljati u skladu sa konzervatorskim uslovima i konzervatorskim projektom.

Izgradnja i uređenje plaže – kupališta obavljaće se prema UT uslovima od 12. februara 2019. god. koje je izdao Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju, Opštine Herceg Novi. Plansko rješenje lokacije je određeno Prostornim planom posebne namjene za obalno područje Crne Gore.

Morsko dobro daje lokaciju u zakup/na korišćenje maksimalno 15 godina. Rok realizacije je najviše 4 godine od dana zaključenja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa (za plažu) je 2.805,00 € / 1,70 € po m².

Drugi poziv odnosi se na lokaciju na Savini – dijelom izgrađena obala i plaža u dužini od 86 m/površine 1190 m2, sa pripadajućim akva prostorom i planiranim kupalištem koje će biti izgrađeno na osnovu odobrenja nadležnih organa. Izgradnja i uređenje plaže – kupališta obavlja se prema UT uslovima broj od 7. februara 2019.god. koje je izdao Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi.

Plansko rješenje lokacije je određeno Prostornim  planom posebne namjene za obalno područje Crne Gore. Izgradnja i uređenje obale radiće se takođe u skladu sa konzervatorskim uslovima i konzervatorskim projektom.

13 Komentari

 1. Jasno je da je to plaža Boka i pored pješčana plaža do Yahtinga, pošto naš narod nema tolike pare, na legalan način će dati Acu na zakup do 15 godina, jer kreće gradnju apartmana iznad u Dumane i kod pozorišta, najvjerovatije poslije ljeta. Možda je ipak bolje da je to Coa nego neko drugi. :):)

  22
  1
  • Treba uništiti onaj najljepši dio zelenila u Novome. Pretvoriti u beton. E, jadni grade “sunca i zelenila”. Sunca će biti sve više, ali zelenila – nikada više. I sve je jasnije da će “Bijela vila”, biser Novoga, zauvijek nestati. Kao što joj je i ime već nestalo. A iszgleda da radio “Jadran” o svemu nemušto ( možda po direktivi) ne piše o onome što se već danima na nekim CG portalima može pročitati.

   18
 2. evo kad ne može novinar, može čitalac: “U Herceg Novom, na lokaciji Topla, obala i betonska plaža zapadno od Škvera, u dužini od 115,00 m1/površine 1650 m2, obala uz donju ivicu šetališta, dio kat parcele 1223 upisane u LN 3137 KO Topla i djelova kat.parcele 599/1 upisane u LN 527 KO Topla, djelova kat.aparcela 653 i 654 upisane u LN 449 KO Topla, u zahvatu od granice sa susjednim korisnikom istočno, mjereno sredinom plaže, u dužini od 115,00 m1 i pripadajućim akva prostorom i planiranim kupalištem koje će biti izgrađeno na osnovu odobrenja nadležnih organa.”

  21
 3. nemojte ništa slučajno ostavit kao javno kupalište..
  I novinaru, koja plaža tačno. Ova informacija uznemiruje tako da je minimum da se zna koja tačno plaža..

  26
  1
 4. pomalo da Aco gradi u sred zelenila. A ove demokrate kao neće u vlast ni da saradjuju sa DPSom formalno, al zato da Aco djukanović gradi dje ne bi smjelo to su podržali PUPom..

  21
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code