Početna Eco Uzgajalište školjki u Orahovcu u akcijama čišćenja četiri dana

Uzgajalište školjki u Orahovcu u akcijama čišćenja četiri dana

0

Otpremni centar MNE 68 – Školjke Boke doo, izgajalište školjki iz Orahovca i ove godine tradicionalno organizuje niz aktivnosti kojima obilježava Dan planete Zemlje. Ostvarena je saradnja sa Sekreterijarom za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor.

Aktivisti ukazuju koliko je neophodno da svi dajemo svoj doprinos zaštiti sredine I zdravog života, kod sebe, u svom dvorištu, u svom gradu, u svojoj državi, te da to bude domaćinski, ekološki, održivo, ističe vlasnik uzgajališta, ekolog-uzgajivač, dipl.ing. Nevres Đerić:

“Jer nama ne pripada planeta Zemlja nego da svi mi pripadamo njoj i samo u skladu sa prirodom možemo da opstanemo i spasimo sadašnjost radi naše i vaše budućnosti”, poručio je Đerić.

Aktivnosti su počele 20. a trajaće do 24. Aprila, a obuhvataju: čišćenje i košenje obalnog dijela lokacije od mosta rijeke Ljute do vodovoda Orahovac, selektiranje otpada i uređenje reciklaznog dvorišta, generalno čišćenje „pametne ribarske kuće“ i OC-a MNE68, čišćenje solarnog sistema za snabdijevanje električnom energijom, čišćenje i podmazivanje vjetrogeneratora, čišćenje filtera za vodosnabdijevanje, prekopavanje kompostane, čišćenje suvozidanog bazena za ostrige, uređenje dvorišta hotela ”Buba Miki” , te druženje sa galebovima, divljim patkama i psom.

Uzgajalište školjki u Orahovcu nosilac je znaka “Dobro iz Crne Gore” i “EXCELLENCE MNE”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code