Izbori Herceg Novi 2017: DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista...

Izbori Herceg Novi 2017: DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2…

37896
85
Podijeli

Izborni dan u Herceg Novom, na kome je danas 24.927 građana imalo pravo da se tajno izjasni o 12 izbornih lista koje konkurišu za lokalni parlament završio se zatvaranjem birališta u 20h.

Na portalu Jadrana možete pratiti uživo, iz minuta u minut, iz sata u sat, kako teče izborni proces, procenat izlaznosti, sve do zatvaranja birališta u 20 h, a onda  i prve nezvanične rezultate glasanja iz izbornih štabova i OIK-a.

Picerija i restoran

00:01 Portal Radija Jadran imao je rekordan broj posjeta u izbornom danu.

Za protekla 24 sata naš portal je ostvario oko 25.000 posjeta i skoro 75.000 otvorenih stranica, što je do sada apsolutni rekord. Hvala na povjerenju.

23:56 Petar Porobić: Uslijediće analiza izbora, „jutro pametnije od noći“. U sportu se ovakve situacije dešavaju, igrate utakmicu, pobijedite ili izgubite, ali uvijek treba glavu gore, idemo naprijed.

23:54 Petar Ivanović: Po izbornim rezultatima DPS je i dalje ostao najjača politička partija u Herceg Novom, sa osvojenih 12 mandata, što je 31,5% biračkog tijela. Svaki treći građanin Herceg Novog glasao je za Demokratsku partiju socijalista. Za oko 30 odsto smo jači od prvog sljedećeg konkurenta. To nije za potcjenjivanje. Objektivno treba sagledati takav rezulatat.

Izbori su bili teški sa 12 lista i gotovo polovina lista je imala lokalni karakter, što znači da je moralo doći do rasipanja jednog dijela glasova i do gubitka mandata. Primjećujemo i veliko prekomponovanje u opozciji, takođe i da neke partije nestaju. Očigledno da dolazi do jednog velikog prekomponovanja na crnogorskoj političkoj sceni. Za nas je važno da smo zadržali primarnu poziciju i da sada imamo prilično jasne smjernice kako treba raditi dalje.

Mislim da sada treba pažljivo analizirati dobijene rezultate i vidjeti šta je moguće uraditi. Zahvalni smo onima koji su nas podržali. Mislim da postoji dio građana koji nisu dobro razumjeli našu namjeru. Vidjećemo kako raditi dalje da bismo povećali broj birača u Herceg Novom, ali ono što nas raduje jeste da smo zadržali prvu poziciju i u Herceg Novom, jer razlike između dva bloka se postepeno smanjuju.

Moguće su različite kombinacije, moguće je i da se ne formira vlast u Herceg Novom. Ne postoji još jasna situacija da bi neko ko se iole ozbiljno bavi politikom mogao nešto tako da najavi. Treba analizirati rezultate. DPS je na svim biračkim mjestima prvi, to nije sam za sebe loš znak. Istina je i da jesmo očekivali veću podršku građana Herceg Novog, ali oni odlučuju,a mi ćemo analizirati u čemu nismo uspjeli.Neke partije nestaju sa scene. Pogledajte ko nije prošao cenzus na ovim izborima  i da li je to dio ozbiljnijih procesa u Crnoj Gori.

23:11 Nikša Grgurević: Svakako da ovaj izborni rezultat ne predstavlja neka naša očekivanja i projekciju koju smo imali za ozbiljnije formiranje vlasti koja bi omogućila realizaciju našeg izbornog programa koji je zasnovan na projektima. Želim da iskoristim priliku da čestitam svima koji su ostvarili dobre rezultate i posebno mi je drago što je jedna građanska opcija kao što je Novska lista ostvarila rast tako da svakako da će neko participarti, osim nas koji smo orjentisani ka dobrobiti Herceg Novog bez neke više politike. O planiranju koalicije odlučivaćemo sjutra. Ono što će bit predmet za pregovore po pitanju formiranja nove vlasti je da se isključivo štite interesi Herceg Novog i da više neće biti kompromisa po pitanju formiranja neke vještačke vlasti koja bi bila politička. Jendostavno, smatramo da treba da se okrenu svi ka konkretizaciji projekata jer Herceg Novi više nema vremena da čeka kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu da se smjenjuju različite političke grupacije a da nemamo konkretan rezultat. Sa svima ćemo razgovarati koji su orjentisani ka konkretnim projektima i interesu Herceg Novog. Svakako da nemamo tu poziciju koju smo imali na prošlim izborima, kada smo imali veći broj mandata, sada se desilo da imamo veliki pad i ne možemo da diktiramo neke uslove. U svakom slučaju jedan od imperativa će biti da vlast ne može da se formira ako u prvom planu nijesu interesi Herceg Novog.

22:58 Simonida Kordić: Prema rezultatima koji su stigli i koje smo obradili u izbornom štabu DF-a, sastav lokalnog parlamenta u Herceg Novom bi trebalo da izgleda ovako: Demokratski front 4 mandata, Demokratska partija socijalista 12, Novska lista 3, Socijaldemokrate 1, Građanska lista Mišo Škobalj 1, Demokrate 9, Socijalistička narodna partija 2, Izbor 1 i SDP-URA 1. Ono što ovi rezultati govore je da je na ovim izborima pobijedila opozicija, da DPS prema ovim nalazima ne može da formira vlast, i da će nova vlast u Herceg Novom biti opoziciona. Što se DF tiče, bilježimo rast od 30% u odnosu na parlamentarne izbore, kada smo nastupali sa Miodragom Lekićem i Demosom, što daje posebnu težinu ovom napretku u odnosu na posljednje lokalne izbore. Poredeći sadašnje rezultate sa rezultatima parlamentarnih izbora, vidimo sasvim jasno da su za DF na parlamentarnom nivou glasali birači lokalnih stranaka. Kada se naši glasovi sada saberu sa glasovima lokalnih stranaka, dobija se upravo onaj rezultat koji smo ostvarili na parlamentarnim izborima.

22:56 Stevan Katić: U narednom periodu predvodićemo vlast u Herceg Novom zajedno sa opozicionim subjektima za koje smo i do sada govorili da ćemo zajedno preuzeti vlast. Kao što ste vidjeli nakon monstruozne kampanje koja je bila, mogli ste i sami da naslutite da ćemo mi da budemo glavni protivnik DPS-a. Sve im je džabe, Demokrate su te koje će da ih smijene. Ono što nam predstoji je ogroman rad u organima lokalne samouprave, moramo Herceg Novi da izvučemo iz dugovanja koja su nastala nakon 2 i po godine vlasti neprincipijelne koalicije.

22:51 Simpatizeri Novske liste slave na ulicama uz povike “Mi se pitamo”

22:31 Milan Lakićević: Naš cilj je bio da uzmemo 3 odsto i udjemo u opštinski parlament. Ovaj put nismo uspjeli. Zahvaljujem se svakom Novljaninu koji je dao glas za Crnogorsku. Vjerujte i budite sigurni da to nije izgubljen glas.

Mi nastavljamo da radimo i na sljedećim izborima očekujemo da će Herceg Novi prepoznati ideje i program Crnogorske. U to ime, još jednom, puno vam hvala, hvala svim ljudima koji su na ovim izborima glasali za Crnogorsku. Hvala našim volonterima, hvala centrali partije, hvala svima. Uspjeli nijesmo, ali ne odustajemo.

Ideja Crnogorske će jednog dana zaživjeti u Herceg Novom.

22:28 Aleksa Bečić: One partije koje nikad u Herceg Novom nisu bile u savezu sa DPS-om imaju 19 odborničkih mandata.

22:27 Demokrate na 100%: DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2, Izbor 1, Građanska lista 1, SD 1, SDP-URA 1.

Izvor: DF i Demokrate

22:10 Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić: Za deset minuta će vam se obratiti predsjednik partije sa rezultatima. Čekamo još par biračkih mjesta sa rezultatima. Ono što vam mogu reći je da imamo izuzetno dobar rezultat, da svi kao što nam dolikuje, u miru sačekamo rezultate, i sjutra krenemo da radimo dalje, jer ovo je tek početak.

22:06 Daragan Šimrak: Koalicija SDP URA je popravila rezultat sa parlamentarnih izbora . Očekivali smo jači napredak ali je to objektivno bilo teško ostvariti u uslovima zloupotreba i pritisaka državne i lokalne vlasti. Nakon Nikšića nastavilo se snažno propadanje DPS-a. Sa njima i njihovim satelitima nećemo, a o ostalim ponudama ćemo razmisliti.

22:04 Tarzan Milošević: DPS i ovoga puta je najjača i najbolja partija u Herceg Novom. DPS je pokazao svoju snagu i pobijedio na gotovo svim biračkim mjestima, tako da ova priča koja je postojala u Herceg Novom da će neko da pobijedi DPS je daleko iza nas.

Na oko 57% biračkog tijela DPS vodi, ubjedljivo. Siguran sam da DPS neće imati više mandata nego što je imao u prethodnom periodu, a ostali broj mandata dobićemo za sat.

Obratiće vam se tim povodom neko iz izbornog štaba DPS-a.

Svim učesnicima izbora čestitam na korektnosti, što je dobra poruka i ostalim izbornim procesima koji nas očekuju narednih godina.

Komentarišući optužbe Demokrata i procesuiranje prigovora specijalnom državnom tužiocu, zbog zloupotreba, i izjave Petra Ivanovića koordinatora DPS u Herceg Novom koji je demantovao tvrdnje Demokrata o zloupotrebama, Milošević je kazao da je Ivanović već to obrazložio kvalitetno i kazao da je to jedna neutemeljena priča.

21:56 Nezvanično: DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3, Izbor 2, SNP 1, Građanska lista 1, SD 1, SDP-URA 1.

21:33 Marko Mirjanić: Na osnovu 20% obrađenog materijala, mogu da kažem da nijesmo prešli cenzus, a ujedno bih se zahvalio svim biračima. Čestitamo Novskoj listi kao apsolutno opozicionom pobjedniku na ovim izborima.

21:29 Danijela Đurović: Na ovim izborima opet se pokazuje da opozicioni birači imaju većinu i vjerujem da će se u tom smislu formirati i buduća vlast . U svakom slučaju, što se tiče rezultata SNP-a, nisam zadovoljna ali ćemo svakako učestvovati u vlasti sa ostalim opozicionim partijama. Za sada nemamo dovoljno obrađenih podataka da bismo dali neku procjenu o broju glasova.

21:22 Demokrate najavljuju press za 22:10h gdje će govoriti predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, i nosilac liste Demokrata na novskim izborima, Stevan Katić.

21:20 Savo Marić: Atmosfera u štabu Novske liste je adekvatna za sada prebrojanom broju glasova koji ukazuju da smo mi napravili značajno bolji rezultat nego na prošlim izborima tako da naravno da mora da bude neskriveno zadovoljstvo  među svima nama. Sada situacija ukazuje da imamo dva mandata, mada mislim da se krećemo ka trećem.

21:06 Tatjana Fanfani: Definitivno znamo da smo ušli u parlament, idemo dalje. Zadovoljni smo izuzetno, na svim mjestima smo postigli značajan uspjeh u odnosu na parlamentarne izbore, i sada slavimo i slavićemo, bićemo u vlasti.

20:55 Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom iskoristilo je 16.689 birača ili 66,95%.

20:38 Iz DPS-najvljuju press u 21:15h.

20:33 Savo Marić: Dan je bio naporan kao svaki izborni dan, još uvijek nemamo informaciju koja je izlaznost bila. Za neregularnosti ne znam, vidjećemo kasnije, mi se stvarno time ne bavimo. To je jedan milje koji prati svake izbore, tako da je to bilo neminovno i ovoga puta. Očekujemo uskoro da imamo neku bolju informaciju, jer je tek počelo prebrojavanje glasova, uz po meni nepotreban broj listi, ali sačekajmo malo za neku bolju informaciju.

20:27 Dragan Šimrak: Izborni dan u našoj koaliciji protekao je u dobrom raspoloženju i očekivanju dobrog izbornog rezultata. Očekivanja su svakako da očekujemo dobar rezultat u skladu sa kampanjom koja je bila u čitavom vremenu pozitivna i zapažena kao jedna od boljih kampanja u čutavom izbornom procesu. Kad je riječ o postizbornom koaliranju, sada mogu reći da ipak treba sačekati rezultate izbora.

20:24 Velika je gužva ispred štaba Demokrata. Niko od funkcionera nije prisutan. Najavljuju press oko 22 h

20:23 Marko Mirjanić: Prema nekim dosadašnjim informacijama, izbori su protekli u mirnoj atmosferi i što je najvažnije regularno. Izašao je veliki broj birača, i očekujem da će donijeti pravu odluku.

20:21 Danijela Đurović: Danas su nažalost primijećene određene nepravilnosti, uočeno je i dostavljeno OIK-u. Primijećeno je da postoje određene osobe koje snimaju glasačka mjesta, primijećeno je i da dolaze osobe na glasanje koje nijesu sa svojim ličnim kartama, već su imali namjeru da glasaju u ime drugih ljudi. Koliko mi je poznato takve su situacije spriječene, međutim ostaje upitno da li su sve takve situacije spriječene, tako da ćemo u saradnji sa članovima naših biračkih odbora i našim opunomoćenim predstavnicima da li je postojalo, i ukoliko je postojalo još nekih značajnijih prekršaja izbornog prava tokom glasanja. Evidentno je da je dosta mala izlaznost u poređenju sa ranijim lokalnim i parlamentarnim izborima, tako da se postavlja pitanje da li je postojao određeni pritisak na građane da ne izađu na glasanje. Vrlo je neobično i svakako ćemo se u narednim danima pozabaviti tim.

20:18 Dušan Radović Krušo: Mi ko i svi Novljani znamo tačno šta nećemo – nećemo sa DPS-om. Šta će biti poslije vidjećemo nakon rezultata. Mi smo optimisti. Izborni dan je prošao dobro. Bili su agresivni ovi DPS-ovci i Demokrate, mi nijesmo. Mi smo se ponašali dostojanstveno. Čekamo da kažu građani po sopstvenojvolji šta su odlučili, sad je sve na njima. Izborni dan u štabu Izbora je protekao dobro. Mi smo optimisti, i bez nas sigurno neće moći ništa.

20:16 Tatjana Fanfani: Veliki rad je uložen, a gdje je uložen veliki rad mora biti i rezultata.

20:00 Zatvorena su sva birališta. Uskoro iz Opštinske izborne komisije očekujemo podatke o ukupnoj izlaznosti.

18:43 Članovima OIK-a do sada je pristigao samo jedan prigovor na tok glasanja. Iz Demokratrske Crne Gore su uočili nepoznato lice da iz džipa snima dva biračka mjesta u Igalu. U dva navrata iz OIK-a su to provjerili i nisu primjetili ništa neobično. Prigovora nije bilo ni iz biračkih odbora, u kojiam su ovlašćeni posmatrači iz te stranke, kažu nam u OIK-u.

18:23 Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom je do 18 h iskoristilo 14.534 birača ili 58,31%.

Poređenja radi na parlamentarnim izborima 16. oktobra prošle godine izlaznost u Herceg Novom je u 18 h bila 58%

15:20 Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom je do 15 h iskoristilo 11.273 birača ili 45,2%.

Poređenje: na parlamentarnim izborima 16.oktobra prošle  godine izlaznost u Herceg Novom je u 15 h bila  45%. Na vanrednim lokalnim izborima 14. decembra 2014. godine taj procenat je bio neznatno veći – 45,43%.

12:50 Nosioci svih 12 izbornih lista za prijevremene izbore iskoristili su biračko pravo.

12:50 U Sutorini je glasao nosilac Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj, Aleksandar Škobalj

12:20  Na 51 biralište u Herceg Novom, do podne, izašlo je 7374 ili 29,58 %

Opštinskoj izbornoj komisiji nije stigao niti jedan zvaničan prigovor, za razliku od žive i otvorene agitacije i raznih informacija o toku izbora u Herceg Novom, koje na društvenim mrežama traju od juče.

Poređenje: Izlaznost na prijevremenim lokalnim izborima u Herceg Novom, 14. decembra 2014. godine, kada je biračko tijelo činilo 24. 810 građana, bila je 27,6%.

Izlaznost do 12 h na parlamentarnim izborima 16. oktobra 2016. godine  bila je 27,03 odsto, odnosno 6756 građana je iskoristilo svoje pravo.

11:59 Nosilac liste Koalicija SDP/URA – Vazda, Dragan Šimrak glasao je u SMŠ Ivan Goran Kovačić u minut do podne

11:25 Na biračkom mjestu u Igalu glasao je nosilac Novske liste dr Savo Marić

11:03 U Igalu je glasao prvi na listi Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele, Stevan Katić

11:02 Na biračkom mjestu Topla, u osnovnoj školi Dašo Pavičić glasao je nosilac liste Bokeljski demokratski savez, Stevan Lepetić

10:48 Nosilac liste Crnogorska, Milan Lakićević, glasačko pravo iskoristio je u Đenovićima, na biračkom mjestu Đenovići 2

10:32 Nosilac liste Izborna lista SNP – Socijalistička narodna partija Herceg Novi – Ustani i pobijedi, samo za Novi, mr Danijela Đurović iskoristila je pravo glasa u Igalu

10:31 Pravo glasa iskoristila je nosilac liste Socijaldemokrate Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi, Tatjana Fanfani u Đenovićima

10:10 Nosilac liste Demos – Pravo na budućnost – Za Herceg Novi, Marko Mirjanić glasao je u Igalu u Mjesnoj zajednici

10:00 Petar Porobić, nosilac liste DPS Herceg Novi Sigurnim korakom za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović, iskoristio je svoje glasačko pravo na Savini u SMŠ Ivan Goran Kovačić

09:35 U SMŠ Ivan Goran Kovačić svoje biračko pravo iskoristila je prva na listi koalicije Demokratski front – Novi ili on, Simonida Kordić

09:30 Nosilac liste Građanska grupa Izbor – Izbor-Novi da, Dušan Radović Krušo glasao je u Dvorani Park

09:20 Izlaznost na prijevremenim lokalnim izborima u Herceg Novom do 9 časova je 7 %, odnosno glasalo je 1744 birača, saopšteno nam je iz OIK-a. Izborni proces teče regularno.

07:20 Otvoreno 51 biračko mjesto tačno u 7 h. Nema problema sa materijalom ili aparatima za elektronsku identifikaciju birača, potvrdila nam je predsjednica OIK-a, Mira Ivanović.

85 Komentari

 1. opet carsijska prica,Led rsvjeta nije placena,za sad a bice kad se zavrsi od ustede,free kik master nije placen pare su vracene,a nije iskoristena mogucnost da se najgledaniji dogadjaji ne odvija u nasem gradu.200 milona ljudi nije vidjelo Hn.EPK nije nista ukradeno,a dobili smo dvije knjige sa projektima koji su napravleni,a finasirace se iz fondova I EPK to su ovi 250 mikro projekata do 2021,donjeli su Pup kako jezgro grada po kome je grad prepoznativ nebi bio naruseno,ne dozvoljenom gradnjom,primjer Budva.Ali i strateske projekte razvoj zaledja,30 ukupno,to se moze prodajom zemlje na lustci,koju je najavio i Markovic,i podzemni tunel koji dolazi u obzir.Svatio je to kada je pricao sa covjekom sa kojim je Dusko kruso pricao 2015.toliko.Sada cemo vidjeti sta ce ova nova vlast od ovga uspjet da uradi.Imaju cvrste temelje,za razljiku od 2014.Nema dugova plate i doprinosi u opstini i preduzecima opstnskim se redovno izmiruju.

 2. ajmo sad demokrate koliko ste para potrosili,ako je preko milion vi to nema te clanstvo nije toliko bogato izvestaj,ko vas finansira i sta trazi za uzvrat,to bi prvo trebali postaviti df,i ,snp sdp i ura,ako misle da budu vlast jer ce uprotivnom ovi u crvenim kravatama samo nasledit ovaj rezim i tako narednih 20 god

  5
  3
 3. Ovaj Marioneta je u pravu da mladi ljudi treba da vode grad,samo ne Demokrate jer jos ne znamo čije su oni marionete.Ipak sreca je sto ne mogu bez Novske liste i Fronta tako da ne mogu bas kako su mislili.Novska cuvaju Novi

  13
  11
 4. Nema novih lica, nema stručnih neukaljanih ljudi. Interesdžije, profesionalni političari, da ne kažem politikanti, osobe sumljivih namjera, i skrivenih želja. Pogledajte listu bilo koje političke partije, pročitajte ko su te osobe, gdje su bili i šta su radili do sad. Sve će vam biti jasno. Ljudski je nadati se, i biti optimista, ali ako iole ozbiljnije promislimo…crno nam se piše.

  21
  2
 5. Novska lista je u opasnosti čim joj se priključila gospođica Olivera. Gledajte je sinoć, stoji do
  poštenog Sava i najviše se smije i raduje kao da je osnivač stranke. Za njen kratki boravak u
  Novskoj listi sigurno će kao i drugima tražiti načelničko mjesto.

  26
  3
 6. ne znam kako će ovo sad ići..

  Demokrate (9), DF (4), NL (3), SNP (2)… jel IZBOR (1) ili (2) ?
  Dakle ovo bi bila ta koalicija…kako će sad izvršiti reorganizaciju opštine “novi” kadrovi tj. otpuštanje 140 opštinara viška ? da li će ih uopšte otpuštati ? da li je stvarno višak 140 ljudi ?
  da li ćemo opet imati 4 potpredsjednika itd itd itd

  17
  1
 7. E moji Novljani, nemožemo bez Podgorice.Jedni pošli drugi došli. Sad im podjelite po koju plažu u znak podrške a mi kud koji mili moji.Dobro se ušuškajte u svoje domove i prespavajte do sledećih izbora. Laka vam noć.

  32
  8
 8. Milo mi je zbog Novske liste koja polako i sigurno napreduje. Mandat po mandat ali sigurno. Sve stranke koje odjednom postanu jake brzo se i raspadnu.

  29
  2
 9. Katicu i Becicu,dali smo vam glasove i vlast u gradu. Ako budete kao Izbor,krali,otimali,lagali,samo pricali a nista ne radili,brzo cemo vas skinuti-pozdrav Novljani

  47
  7
 10. Svi su dobili tačno koliko zaslužuju i koliko su radili osim DPS koji je dobio prilično više nego što zaslužuje. Najhrabriji su, kao i uvijek, dobili najviše.

  22
  11
 11. Sta kazete drago vam je da je SNP pao ovoliko. Pao je jeste kako da ne. Porasli su oni iz SNP-a koji su preletjeli u druge stranke. Sto znaci da dodjemo na isto. SNP bio i ostao. Varate se ako mislite da ce biti bolje. Dobicete opet Katica dobicete opet SNP sa novim nazivom.
  Divni grade jadan li si sa ovakvim gradjanima. Kao da radite protiv sebe. Propadali smo ovolike godine i sada ste samo ponovo agoniju produzili.
  Ovolike liste samo su oduzele DPS-u glasace. To je bio jedini nacin da se spasimo. Dok se ovi obezbjede nacekat cemo se. Toliko sam razocaran od pomisli ko ce nam mozda doci za predsjednika da se pitam da li ovi gradjani Novoga imaju imalo mozga. Kuku nama. Kuku…

  20
  21
 12. DPS,
  Da li ce sada Slobo Kruso odgovarati za debakl na ovim izborima???
  “Shedi dje si ni za dje si nijesi”
  Novljani su razocarani Krusom u poslijednje dvije godine, covjek oce silu na sramotu da bude prvi covjek grada, ovaj debakl je direktno njegova krivica, mene kao stalnog glasaca DPS-a je potpuno razocaralo to da pored toliko pametnih, skolovanih i rijecitih DPSovaca nasa partija stane iza Krusa, greska koja nas je skupo kostala. Ali sad ce biti vremena da se rascisti i kod nas
  DPS zauvijek!!!!!!!

  38
  10
 13. Mladi trazi te adrese,novi je Izgubio.Svaka cast novskoj listi.Al ako je veci potencijal Olivera Doklestic od Nikse Grgurevica i ako je Djurovicka Katic i Vukovicka pametniji od Natase Martic,svaka cast.Daj Boze da oni nesto urade,al ljudi mrka kapa.Oni od sjutra nece znat kako dalje.Sa kojim to kadrovima.A ljudi vi ce te za pola godina Duska sanjat.Al ako je imalo pametan,nek ide.Svoj zivot.

  19
  20
 14. Nijeste vi još od odmakli od vremena kuma Žorža.Sve vas žedne preko vode treću deceniju vodi kum Milo.Koliko treba vremena Crnoj Gori da skonta nelogičnost Milove vlasti ,kojeme još samo preostaje da sam sebe proglasi za sveca one montipajtonovske grupe CPC.

  14
  14
 15. Ako Dps ne penzionise Jovicu iduce izbore ce pasti jos mandat-dva.Koliko im je samo on stete nanio,vise nego sve neuspjele novske privatizacije.

  20
  1
 16. Sad valja ocistiti grad: od kriminala, korupcije, partijskih povlastica, komunalnog haosa.
  Sredjivanja tendera, dozvola za rad kafica do zore, buke i muzike po kaficima do zore…
  Nece vise Slobo Kruso komandovati i idlucivati po partijskoj pripadnosti sta se smije a sta ne.
  Zbogom, u nekom drugom filmu, ili nikad…

  59
  15
 17. Pamet u glavu sad pa se lijepo dogovorite kao ljudi i nemojte da iznevjerite narod,nego strucne ljude na odgovarajuca mjesta da se zna sta ko radi i da se rijesava problem po problem. Ne zarad licnih interesa i koristi nagomilavati zaposlene na izmisljena i nepostojeca mjesta. Dostojanstveno,posteno i sa mnogo truda da se nas lijepi grad oporavi. Veliki je rezultat poraziti Dps i njohove padobrance

  48
  15
 18. Svaka cast Radio Jadranu na fer izvjestavanju tokom cijele kampanje.Iako nisam izlazio raduju me ovi rezultati. Najvise me raduje pad dps i snp koji nas o jadu zabavise svo ovo vrijeme. A iskreno milo mi je i sto je front lose proso.Svaka cast demokratam i novskoj listi.Nadam se da ce demokrate uz sdp,uru i demos ciniti vlast i nakon sledecih parlamentarnih izbora. Sad samo za kraj nedostaje komentar da prvi nije prvi jer je drugi prvi ili kako bi vec to dps ideolog iz spuza rekao

  26
  18
 19. Rece gospodja Fanfani iz SD-a:”Mi se pitamo,vlast od nas zavisi”. – Pa vi se ne pitate ni oko namjestanja satelitske antene,tj zna se ko na krovu namjesta a ko govori doooobraaa slika ☺ Vas nema ni na krovu 😉

  66
  11
 20. Sad lijepo sjesti i dogovoriti platformu za razvoj ovoga grada. Nikad više DPSu dozvoliti da se pita u našem lijepom Herceg Novom! Živjeli!

  58
  34
 21. Bez Novske liste nema vlasti.FK Igalo ce opet da živi.Stefan i Mica cuvaju FK Igalo,DPS ga je doveo pred gasenje a Demokrate bi to dovršile na račun Obilica.Ipak neda Novska lista :-):-):-)

  31
  16
 22. DPS…..DPS PA SEST MJESTA NIKO I ONDA OPET DPS!!!!
  Dosta je bilo srbizma u Crnoj Gori da se iz prilozenog vidjet sto su ucinjeli od naj turist grada nekad samo rusevine ostavili. Bravo za DPS

  32
  89
 23. Ko će sada popraviti led rasvjetu? Pustiti kolektor u rad? Šta će biti sa Institutom? Bolnicom? Bokinim hotelima? Brodogradilištem? Šetalištem? Bez vrhunskih kadrova za prodaju i propast resursa? Šta ćemo bez dps-a? Ko će sada prodavati i uništavati generacijski trud? Kakva šteta što nemaju predsjednika skupštine u novom sazivu. Kako ćemo…

  44
  16
 24. E moj Dule nije ti trebala ona avantura prošli put nećemo pa oćemo narod pamti i kažnjava.Sve čestitke za opoziciju i živio Novi i Crna Gora.

  64
  17
 25. Narod lud pa glasa, svadja se medjusobno, a vrhovni politicari uzivaju… bas ce Becic nesto da promjeni, mislim hoce ali na svom privatnom planu

  56
  36
 26. nisam glaso ni za koga jer mi niko nije bio dovoljno ubjedljiv da mu dam povjerenje, ali rezultat ovaj sam prizeljkiv’o. Dosta fina opoziciona pobjeda, bez nekih tasova na vagi, što garantuje lak dogovor poslije

  24
  22
 27. Kako sad stoje stvari u 21:31 Demokrate su u Herceg Novom dobile veliku vecinu i mozda da i u trecoj primorskoj opstini dobiju Predsjednika opstine

  41
  25
 28. Sa ovim procentom izlaznosti gubi se veliki broj glasova, najmanje 4 liste ne mogu preći cenzus, to je pitanje za Novljane, ponovo će se žaliti da su pokradeni, (mislim na gradjanske liste), Najveće šanse imaju Demokrate i Dps, odlučivaće post izborne koalicije

  14
  13
 29. Hahaha Francuzi pedeset miliona biraca objave u minut nakon zavrsetka izbora a novljani ne mogu prebrojat 16 000 birackih listica za dan ovo je za Riplija hahaha

  46
  2
 30. Kako stvari stoje bice bitka izmedju demokrata i dps. A onda vidjeti ko ce preci cenzus jer pri ovolilkoj izlazlaznosti viee od pola stranaka su u problemu

  19
  8
 31. Прошли пут је било око 500 гласова за цензус, моја процјена је да од 12 листа најмање 4 а можда и 6 иде испод цензуса, то је рецимо око 2000+ а можда и више расутих гласова. Ако изађе око 70% то је 17,500, ови расути гласови су око 12% или 4 одборника, а може бити и 5. Ових 4-5 одборника се дијели на најмање 2 ДПСу а можда ако им мало фали да са њиховим гласовима освоје одборника више, може бити и 3 одборника. То вам је Дантеов изборни систем, за оне који су учили Грађанско право.

  14
  16
 32. Sa ovolikim procentom izlaznosti ne treba da cudi sto se ne ulaze u nas zaostali grad.Nama je vrh.U Crnu Goru lakse je promjenit zenu ili ljubavnicu nego partiju za koju glasas!

  49
  9
 33. Dobro je što admin Jadrana ne objavljuje navijačke komentare, za razliku od nekih drugih portala.Bravo Jadrane, najbolji si i najprofesionalniji!

  23
  32
 34. IZ OVOGA MOZEMO PRIMJETITI DA U HNOVOM ZIVI VEOMA ZADOVOLJA SVIJET. CIM IZLAZE U OVOLIKOM BROJU DA GLASAJU. STA OCEKUJU OD ISTIH LJUDI-ISTE PARTIJE I NESTO PRELETACEVICA

  31
  27
 35. Ima posmatraca u Zeleniku pun ……eno ih od palme do leadera zauzeli pozicije ima i onih sa fakultetom da strazere STRASNO DNEVNICA 30 EURICA

  44
  12
 36. Od danas pa do sledecih izbora dragi Novljani zaboravite na ulaganje u vas grad…prosla je predizborna kampanja…gotovo je…ko god da pobjedi nece ulagati jer mu je interes da svoju djecu izvuce iz prokletog a lijepog grada kupujuci stanove po Podgorici i Beogradu…Zaboravite na ispravke nepravdi kada je u pitanju PUP i sve ostalo dje bi se ljudi na vasoj djedovini mogli lijepo ograditi i obezbjediti buducnost svojoj djeci u nekom drugom gradu dje nisu isprljali obraz…

  73
  16

Ostavite komentar

*

code