Početna Društvo Vakcine policiji, Vojsci, prosvjetarima, pomorcima, farmaceutima, medijima, državnim i lokalnim službenicima

Vakcine policiji, Vojsci, prosvjetarima, pomorcima, farmaceutima, medijima, državnim i lokalnim službenicima

12

Ministarstvo zdravlja proširilo je prioritetne grupe za vakcinaciju protiv koronavirusa, a od danas vakcinacija je, kako su saopštili, moguća za sve građane od 65 do 69 godine.

Foto: Pixabay

U Herceg Novom je juče počela imunizacija protiv koronavirusa za građane od 75-79 godina.

Takođe, počinje i vakcinacija osoba, nezavisno od dobi, koje se smatraju izuzetno klinički ranjivima.

“Uz njih, vakcinacija je dostupna i nizu profesija – zaposlenima u Upravi policije, Vojsci Crne Gore, medijima, pomorcima, prosvjetarima (od jaslica do fakulteta), farmaceutima i zaposlenima u državnim organima, organima lokalne samouprave”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Oni objašnjavaju da su se nabavkom i isporukom 24 hiljade doza vakcine AstraZeneka stvorile dodatne mogućnosti proširivanja ciljnih grupa za COVID-19 vakcinaciju, pored već utvrđenih prioritetnih grupa čija vakcinacija je u toku.

„Donošenjem ove odluke i proširivanjem kruga ciljne populacije za vakcinaciju osnovna namjera je postizanje što većeg obuhvata lica, koja u obavljanju radnih zadataka dolaze u neposredni kontakt sa većim brojem ljudi, što može dovesti do prenošenja i širenja COVID-a 19“, kaže se u saopštenju.

12 Komentari

 1. Vakcinom Astra Zeneca se revakcinisete kad prodje 8 do 12 sedmica (najbolje 12 za postizanje dobrog imunog odgovora), a nasim gradjanima danas u DZ zakazuju revakcinaciju za 4 sedmice, ocito nisu procitali popratno uputstvo (na engleskom je)….ili ga u Montefarmu nisu preveli…

 2. Izraelci su 80 posto stanovnistva iznad 16 godina vakcinisali i polako se vracaju normalnom zivotu. Koristili su fajzer i modernu. Zasto kod nas nema te dvije vakcine? I zasto nisu prosvjetni radnici vakcinisani prije otvaranja skola?

  26
  4
 3. Hoćete li više vakcinisati zaposlene u Djecjem domu?Ili Komar misli da su već vakcinisani prije 15 dana,kako je izjavio?Počinje škola ,ponovo će buknuti a zaposleni su laka meta.Sva djeca su asimptomatske kliničke slike,gotovo se i ne testiraju.22 zaposlena su se prijavila,ubodite ih više!!!Jedina smo kolektivna ustanova socijalne i djecije zastite u opštini ,sa velikim brojem djece sa teškoćama u razvoju,pozovite nas više.

  19
  2
 4. Ne treba nista raditi pod MORANJEM!!!. Sta ako neko nece da se vakcinise? To je njegovo ustavno pravo a pogotovo sto su ove vakcine diskutabilne.

  32
  6
 5. Zasto pritjerujete ljude da se vakcinisu onim cime vi hocete? Sta, sad astra zeneku uvaljujete prosvjetnim radnicima? Prvo ljekari neka nju prime pa cu onda ja.

  24
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code