VANDALI UNIŠTILI SIGNALIZACIJU KA SELU KRUŠEVICE

VANDALI UNIŠTILI SIGNALIZACIJU KA SELU KRUŠEVICE

127
0
Podijeli

Na odvajanju sa puta Herceg Novi – Trebinje za selo Kruševice, uništena je vertikalna signalizacija, uvjerili su se iz sekcije za markiranje Planinarskog kluba “Subra”.

 

– Nakon prijave mještana obišli smo lokaciju i konstatovali novi vandalizam: smjerokazi za mountain biking (planinski biciklizam) su teško oštećeni, iskrivljeni i djelimično iščupani. Kažemo novi vandalizam, jer je proteklih godina po Orjenu bilo više sličnih slučajeva da je uništena vertikalna signalizacija planinarskih staza. U dijelu Crkvica zabilježili smo i krađu smjerokaza u kompletu sa nosećim stubovima – kaže nam načelnik sekcije, Željko Starčević.
Primjeri uništavanja i krađa planinske vertikalne signalizacije u Crnoj Gori su drastičniji, pokazuje statistika. Iako, Planinarski savez Crne Gore stalno i sistematski radi na postavljanju vertikalne signalizacije, ulažući napore da i naše planine dobiju planinarsku infrastrukturu u skladu sa standardima ostalih evropskih zemalja i potrebama, odnosno navikama naših gostiju, podsjeća Starčević.
– Smjerokazi rađeni po uzoru na one iz austrijskih Alpa na Balkanu, na žalost, teško “puštaju korijen” i utisak je da su češće na meti vandala i lopova nego uobičajena saobraćajna signalizacija, na koju su se mnogi, valjda, koliko-toliko vremenom navikli – zaključuje Starčević koji je najviše zaslužan za markaciju planinskih staza u zaleđu Herceg Novog i Boke.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code